Stiri

Romanele finaliste la Premiul literar „Augustin Frăţilă”- romanul anului 2012, ediţia a II-a

Afis promo castigatoare- 2013Premiul literar „Augustin Frăţilă”- romanul anului 2012, oferit de compania Philip Morris Trading, anunţă cele cinci romane finaliste:

1.  “Craii şi morţii”, de Dan Stanca, Editura Cartea Românească, 2012
2.  “Cronicile genocidului”, de Radu Aldulescu, Editura Cartea Românească, 2012. Despre carte a scris colegul meu, Dan, pe Filme-carti.ro.
3.  “Hotel Universal”, de Simona Sora, Editura Polirom, 2012. Despre carte a scris colega mea, Delia, pe Filme-carti.ro.
4.  Omar cel orb”, de Daniela Zeca, Editura Polirom, 2012
5.  Şoseaua Căţelu 42”, de Alina Nedelea, Editura ALLFA, 2012

Acestea au fost selectate de juriul de specialitate format din criticii literari Alex Ştefănescu, Dan C. Mihăilescu şi Daniel Cristea-Enache din cele 56 de romane înscrise în competiţia pentru 10.000 de euro.

“Juriul a deliberat îndelung pentru alegerea celor mai bune 5 romane din cele 56 înscrise în concurs, dificultatea luării unei decizii datorându-se numărului relativ mare de romane care ar fi meritat nominalizate. Criteriul unic luat în considerare a fost valoarea literară a cărţilor, iar selecţia s-a realizat prin vot secret şi este asumată de toţi membrii juriului.”, a declarat Alex Ştefănescu, preşedinte juriu de specialitate.

Romanele finaliste vor intra în etapa a doua de jurizare, ce va avea loc între 15 septembrie – 1 noiembrie. 24 de bloggeri vor alege câştigătorul premiului, acordând puncte de la 1 la 5 fiecărui roman finalist. Autorul al cărui roman va primi cel mai mare punctaj va fi răsplătit cu Premiul literar „Augustin Frăţilă” – romanul anului 2012, în valoare de 10.000 de euro, oferit de compania Philip Morris Trading.

Printre bloggerii care vor alege câștigătorul premiului se află și subsemnatul, o mare răspundere pentru mine. De aceea, în perioada următoare, până pe 1 noiembrie, veți regăsi pe Filme-carti.ro recenzii ale romanelor finaliste, cu excepția, probabil, a lui ”Omar cel orb”, despre care am scris anterior (dar voi reciti romanul pentru a vota în cunoștință de cauză ordinea preferată a romanelor înscrise).

Ceremonia în cadrul căreia va fi acordat Premiul literar “Augustin Frăţilă” – romanul anului 2012 va avea loc pe 7 noiembrie 2013 la Hotel InterContinental Bucureşti. Premiul este oferit de compania Philip Morris Trading, care continuă astfel parteneriatul început în 2012, când a sprijinit prima ediţie a acestui proiect cultural. Compania Philip Morris Trading se implică activ, de peste 13 ani, în susţinerea programelor caritabile şi culturale în România.

Premiul literar „Augustin Frăţilă” – romanul anului 2012 este organizat de Asociaţia Casa de cultură, cu sprijinul InterContinental şi Editura ALL. Evenimentul este sprijinit de Philip Morris Trading, EuropaFM şi Digi24.

Despre Augustin Frăţilă
Augustin Frăţilă (1953-2010), scriitor şi cantautor, a fost un apropiat al lui Nichita Stănescu şi membru al Cenaclului de Luni. A publicat în cele mai importante reviste culturale, iar între 1995 şi 2010 a fost redactor-şef al Editurii ALLFA, departamentul de literatură al Grupului Editorial ALL.

Afis promo castigatoare- 2013

Articole similare

Narcos: Mexico Sezonul 2 – Netflix anunta data de lansare si primele imagini

Jovi Ene

Semnal TV filme: weekend 26 – 28 octombrie 2012

Delia Marc

Concurs: Câștigă una dintre cele trei cărți ”Dezvăluirile lui Snowden. Povestea neştiută a celui mai căutat om din lume”, de Luke Harding! – ÎNCHEIAT!

Jovi Ene

1 comment

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult