Stiri

„rime de-ngânat la masă”, de Dan Iancu – volum de poezie aproape clasică și fotografie

În luna iulie, Editura Agol pregătește apariția volumului de poezie aproape clasică și fotografie semnat de Dan Iancu, „rime de-ngânat la masă”, a cărei apariție o puteți susține pe Sprijină.ro.

Iată ce spune autorul despre acest volum:

Cartea conține sonete neortodoxe și fotografii făcute de mine timp de peste zece ani. E o împletire între tristețea unei existențe de luptător și umorul de zi cu zi fără de care nu putem răzbi în viață. O să observați rupturile versurilor și amănuntele delicate ale pozelor, iar împreună vă vor da o stare cu care să țineți piept diverselor încercări ale soartei.

 „Când citeam poezii din ‘rime de-ngânat la masă’, la diverse întâlniri poetice cu public, în sală se făcea o liniște care-mi producea uneori frică. Mi-am dat apoi seama că oamenii erau foarte atenți și-mi primeau cuvintele, nu tocmai elegante, cu bucuria unei dezvăluiri între prieteni. Volumul e un soi de revoltă contra neînțelegerii.” (dintr-un interviu de-al meu într-o revistă literară.)

Despre autor:

M-am născut pe 3 noiembrie 1956 în cartierul Floreasca. Am fost coleg la Olimpiada de Limba și Literatura Română cu Mircea Cărtărescu. El a câștigat, eu am băut bere. Am făcut Facultatea de Matematică a Universității din București. Am locuit, cu diverse femei, pe trei continente și m-am întors acasă. Singur.

Am debutat în volum la Editura Cartea Românească în 1997 cu „Despre înțeles”. Au urmat „bostonmylove” (Eminescu, 2002), „o piatră de spus” (Vinea, 2004), „Discursuri” (LiterNet, 2008), „tata doar fotografii” (agol, 2009),  „Noi, o jumătate de zeu” (agol, 2011), „Despre Înţeles” (modificată pe alocuri, agol, 2012), „poemul orașului tîrziu” (agol, 2017), „aspecte inedite din viața lui” (agol, 2017) și „Ospătăria lu’ Iancu” (Curaj Înainte, 2019).

Fragment: 

despre noi cum om fi
se vor scrie povești
despre tine oricum
ca și când nu-mi mai ești
despre noi la trecut
poze rupte din ziar
într-un aprig de mult
și uitat calendar
despre noi cei de-acum
nu se naste nicicum
decât zodie de lut
prea uscatul tăcut
despre noi ce sa-ti spun
ca te-aștept să fim un

Puteți deja precomanda „rime de-ngânat la masă”, de Dan Iancu, pe platforma Sprijina.ro, cu autograf (și încă o carte cadou), plus alte forme de sprijin, ajutând astfel la strângerea sumelor necesare publicării acestui proiect. Detalii AICI.

Articole similare

Câteva știri din lumea culturală românească (10 – 16 iulie 2017)

Jovi Ene

Editurile Nemira și Nemi la Salonul Internațional de carte Bookfest 2018

Jovi Ene

Zina de bandă desenată „Verde-n față” se lansează la Weekend Sessions

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult