Stiri

Rendez-Vous cu Arta – proiectul expozițional al lunii mai

afis_lauraArt Out are deosebita plăcere de a vă invita vineri, 15 mai, începând cu ora 19, la vernisajul expoziției de pictură “Rendez-Vous cu Arta” prin intermediul căruia este prezentat publicului cel mai bun proiect expozițional al lunii mai semnat de Laura Lucia Mihalca, unul din tinerii artiști români contemporani. Evenimentul va fi găzduit de către Ceainăria Rendez-Vous Floreasca. (Adresa: Calea Floreasca nr. 102, Bucureşti.)  Expoziţia va fi deschisă în perioada 15 – 28 mai 2015.

Proiectul va prezenta publicului cea mai recentă serie a artistei, o suită de lucrări constituită ca invitaţie către redescoperirea naturii, acum în luna florar. Peisajele sensibile vor deveni un elogiu adus frumuseţii plantelor şi copacilor în floare, a răsăriturilor şi apusurilor de neuitat, a naturilor statice care ne introduc în universul fascinant al ceaiului.

După vernisaj, publicul este aşteptat la o prezentare de ceaiuri, susţinută de Karla Stanciu, PR ceainăria Rendez-Vous. Aceasta declara:

“Într-o societate predominant axată pe pragmatic, respiraţia prin cultură devine o necesitate. Astfel, propunerea de a organiza o expoziţie de pictură, prin colaborare cu Art Out, te reînvie la viaţă, îţi stabileşte noi priorităţi. Evenimentul se anunţă a ne completa nevoile de socializare, nevoia de a îmbrăţişa frumosul şi o vom face cu patimă, asta datorită faptului că lucrările Laurei nu îţi pot inspira decât vibraţie, patos, dăruire, sinestezii de simţuri.

Ne aşteptăm ca la expoziţia ce va avea vernisajul vineri, 15 mai, să degustăm o clipă de linişte în Grădina de Ceai Rendez-Vous, privind cu admiraţie lucrările artistei, să interacţionăm între noi, să uităm de bariere, să ne achiziţionăm picturi, ceaiuri. Evenimentul este un « must >>.  Recomandăm a nu se rata!”

Vernisajul se va încheia cu un concert extraordinar de muzică uşoară din repertoriul internaţional susţinut de Raluca Elena Burlan, una din cele mai promiţătoare voci ale scenei muzicale româneşti actuale.

Vă aşteptăm la cea mai bună expoziţie a lunii, într-un decor încântător – ceainăria Rendez-Vous!

Pagina oficială a evenimentului pe Facebook.

Laura Lucia Mihalca este unul din cei mai activi tineri artişti români contemporani, fiind o prezenţă constantă pe simezele din Bucureşti şi din ţară.

A absolvit liceul de arte plastice Nicolae Tonitza din Bucureşti, secţia ceramică și a urmat Facultatea de Istoria şi Teoria Artei din cadrul Universităţii Naţionale de Arte din Bucureşti. S-a format ca artist urmând pregătirea profesorului şi artistului Dorel Zaica şi a profesoarei Zamfira Galan, în cadrul Şcolii de muzică şi arte nr.5, Bucureşti.

Lucrările sale au fost expuse în cadrul celor mai prestigioase instituţii de cultură din Bucureşti şi din ţară, aflându-se actualmente în colecţii particulare importante.

Dintre expoziţii, menţionăm: Expoziţia “Steaua Mării”, Biblioteca Naţională a României, Bucureşti, septembrie 2014; Expoziţia “Peisajul unui vis”, Centrul cultural Jean Louis Calderon, Bucureşti, august 2014; Expoziţia de grafică de carte Sinestezii, Muzeul Mihail Sadoveanu, Iaşi, aprilie 2011; Expoziţia de pictură „Vis?ARE”, Biblioteca Metropolitană Mihail Sadoveanu, Bucureşti, noiembrie 2010; Salonul artelor, Elite Proof Art Gallery, Bucureşti, iunie 2011; “Eminescu”- Centrul Cultural Schiller, Bucureşti, 2008.

Pagina oficială de facebook.

Art Out este o revistă de artă, arhitectură, patrimoniu şi restaurare: www.artout.ro.

Excelent organizator de evenimente şi promotor cultural de excepţie, Art Out s-a remarcat pentru calitatea expoziţiilor organizate, originalitatea abordării itemilor de noutate și crearea unui mediu în care implicarea, prietenia și inițiativa sunt elementele definitorii. Deschizător de drumuri, Art Out încurajează pe cei care simt și trăiesc prin artă și îi dezvoltă prin valorificarea iscusinței pensulei, a peniței și a tastaturii.

Ceainăria Rendez-Vous este o oază de linişte, cu ceaiuri deosebite şi atmosferă de neuitat, povestea acestui concept având o istorie de mai bine de 12 ani. În tot acest timp, ceainăria s-a remarcat prin profesionalism, atenţie la detalii şi orientarea către nevoile şi dorinţele clienţilor. Ceainăria Rendez-Vous a devenit un adevărat loc al dezvăluirilor amoroase, al amiciţiei, al povestirilor cotidiene, al pasiunii despre ceai, al deschiderii sufletului către frumos. În prezent, echipa se mândrește cu o gamă de peste 200 de ceaiuri şi două ceainării Rendez-Vous, ambele în cele mai bune şi accesibile zone ale Capitalei.

Pentru mai multe detalii – website.

Pagina oficială de facebook.

afis_laura

Articole similare

Primăvara literară Art

Jovi Ene

Virtual Journey #2 – Everest Edition

Jovi Ene

Leda Bazaar – o nouă colecție a Editurii Corint

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult