Stiri

O saptamana la Godot Café-Teatru

Dilema veche, Marilyn Monroe, improvizații, Cupluri și Cehov zilele acestea la Godot Café-Teatru

După ce, marti 10 mai, publicul a umplut sala până la refuz şi a aplaudat cu entuziasm echipa de actori din „Bărbaţii sunt de pe Marte, femeile sunt de pe Venus” de Doina Antohi, astăzi Clubul Dilema veche vă invită să răspundeţi la întrebarea „Cum ne locuim oraşul”. O dezbatere publică moderată de Mircea Vasilescu (redactor-şef Dilema veche) la care sunt invitaţi arhitecţii Șerban Țigănaș (președintele Ordinului Arhitecților din România) şi Augustin Ioan (profesor la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din București), alături de Bogdan Iancu (cercetător la Muzeul Țăranului Român). La Godot Café-Teatru, de la ora 20:00.

Joi, la ora 21:00, băieţii de la Improvizaţi.ro vă aşteaptă pentru o seară excelentă de spectacol interactiv, iar vineri avem un invitat-surpriză – spectacolul “Simply Marilyn”, one-woman show cu Ionela Nedelea, regizat de Kincses Elemer. Un spectacol despre faţa ascunsă a lui Marilyn Monroe, aşa cum a cunoscut-o dramaturgul Arthur Miller, soţul acesteia. O seară cu muzică, senzualitate, erotism. Cu Marilyn. De la ora 20:00.

Sâmbătă, de la ora 20:00, Godot Cafe-Teatru prezintă o avanpremieră în regia lui Andrei Narcis Grosu„Bere, ciocolată şi tutun”, după A. P. Cehov. Cu Liviu Romanescu, Nicoleta Hâncu şi Ana Covalciuc. Un spectacol care vă arată cum puteţi consuma produse care provoacă dependenţă, evitând efectele. Trei personaje autohtone – Mihăiţă, Florenţa şi Rodicuţa – vă învaţă cum să nu vă îndrăgostiţi de bere, ciocolată şi tutun, decât dacă acestea sunt nume proprii ale unor oameni care respiră, vorbesc şi zâmbesc. O comedie… despre fantezii.

Săptămâna de încheie cu o altă comedie – „Cupluri”, după Donald Margulies, în regia lui Vlad Zamfirescu. Cu Tudor Aaron Istodor, Diana Cavallioti, Irina Velcescu/ Andreea Vasile, Conrad Mihai Mericoffer şi Cristina Florea. Spectacolul „este entertainment pur” – afirmă Dan Boicea în Agenda Liternet – iar „fiecare schimb de replici ascunde nu un gag, ci o enigmă. […]Umorul nu este căutat, ci apare singur, de peste tot. […] La acest spectacol l-am văzut pe Nae Caranfil, regizorul de film, acum spectatorul, râzând în hohote.” Duminică, la 20:00.

Godot Café-Teatru păstrează fizionomia unui teatru clasic, fiind singurul cu această structură din Bucureşti. Este un loc gândit cu suflet, cu scenă, cu pian şi în care la bar lucrează studenţi la actorie. Un spaţiu în care pur şi simplu te simţi bine. În fiecare seară pe scena Godot se joacă piese de teatru, au loc concerte, spectacole de stand-up comedy, impro-show-uri, proiecţii de film sau expoziţii de fotografie.

Deschis la sfârşitul anului trecut, Godot a adus de la început artişti care au susţinut spectacole cu sala plină. Dintre ei, Amaro Del (din Serbia, în cadrul turneului In Quest for the Gipsy Soul of the World), Nightloosers – Hanno Hoefer, Marius Mihalache, Irina Sârbu, Teodora Enache, Şuie Paparude, alături de piese de teatru ca Bullets over Lipscani, după texte de Woody Allen, Cu(cu)ienfrunte, un two man show cu Radu Iacoban şi Tudor Istodor, după texte de Eric Bogosian, Gunoierul lui Mimi Brănescu, No One, de Carmen Vioreanu, cu Răzvan Fodor, Adrian Ştefan, Paul Dunca şi Alexandru Secăreanu şi spectacolele de improvizaţie sau stand-up comedy ale deja “clasicilor” Micuţu, Bobo, Cătălin Neamţu, Tania Popa. Godot a inaugurat la începutul anului şi clubul “Sub scenă”. Totul la Godot Café-Teatru se petrece în atmosfera caldă a unei cafenele boeme cu iz interbelic, care deschide fiecare dintre dimineţile de pe Blănari 14.

 

Articole similare

Vindem Pixeli: povești despre fotografie și cățărat în India | cu Cris Voinea și Andrei Mosloc

Jovi Ene

Semnal TV filme: weekend 15 – 17 iunie 2012

Delia Marc

Noutăți săptămânale Netflix: El Camino, The King, The Two Popes

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult