Stiri

Noutati Chic de la Polirom

• Autoarea bestsellerului Sex and the City intra in oferta colectiei
•Halle Berry joaca in ecranizarea romanului Clubul dependentelor de pantofi

• CHIC (coordonator: Bogdan-Alexandru Stanescu) – prima colectie de chick-lit din Romania si, la ora actuala, cea mai puternica • Singura colecatie de gen ce reuneste titluri ecranizate cu succes la Hollywood, cu incasari de sute de milioane de dolari, distribuite in lumea intreaga – Diavolul se imbraca de la Prada, Jurnalul lui Bridget Jones, Bridget Jones: La limita ratiunii, Jurnalul unei dadace, Ma dau in vint dupa cumparaturi – carti-brand, devenite printre cele mai cautate blockbuster-uri din lumea filmului.

Luna aceasta, Candace Bushnell, scriitoarea cunoscuta in intreaga lume drept creatoarea fenomenului Sex and the City / Totul despre sex, se alatura numelor importante traduse cu succes in cadrul colectiei CHIC.

Clubul de pe 5th Avenue, romanul cu care Bushnell intra in oferta Editurii Polirom, este o poveste plina de umor, eleganta si stralucire despre bani si celebritate, despre putere si pericolele care o insotesc la tot pasul, despre influenta sociala si mariaje pline de succes – cel putin pentru curiozitatea fara limite a ochiului public. O poveste din zilele noastre ce aminteste de situatiile incurcate si de personajele scinteietoare inchipuite de Edith Wharton in decorul New Yorkului de la inceputul secolului XX ori de Scott Fitzgerald in asa-numita „epoca a jazzului”. Actrite, corporatisti de pe Wall Street, avocati, colectionari de arta, editorialiati la ziare de scandal, „flecari ai fanfaroni, inadaptati si mizantropi, nobili si dusmanosi” se intilnesc intr-o saga absolut savuroasa, nemaiintilnita pina acum in genul chick-lit.

Candace Bushnell s-a nascut pe 1 decembrie 1958 in Glastonbury, Connecticut. A devenit celebra dupa publicarea in foileton, in ziarul The New York Observer, a cartii Sex and the City (1997), care a stat la baza serialului de televiziune omonim (Totul despre sex, pentru spectatorii din Romania) cu un succes de public fantastic. Au urmat romanele Four Blondes (2001), Trading Up (2003), Lipstick Jungle (2005), One Fifth Avenue (2008), The Carrie Diaries (2010). Candace este casatorita cu Charles Askegard, dansator profesionist, si in prezent locuiesc impreuna in Manhattan.

Clubul de pe 5th Avenue – traducere de Alina Popescu.

Inca o carte tradusa in cadrul colectiei CHIC va fi ecranizata la Hollywood. Este vorba despre Clubul dependentelor de pantofi, romanul de debut al lui Beth Harbison, un volum care a cunoscut un succes formidabil inca de la aparitie, confirmat de publicarea, un an mai tirziu, a romanului Secretele unei dependente de pantofi (Polirom, 2009).

Cea care urmeaza sa interpreteze rolul principal este nimeni alta decit laureata Premiului Oscar Halle Berry, acesta reprezentind, practic, intoarcerea lui Berry la comedie, dupa o absenta de mai bine de doisprezece ani.

Regia filmului ii apartine britanicului Paul Weiland (Made Of Honour), iar scenariul este semnat de Kristen Buckley si Brian Regan.

Clubul dependentelor de pantofi este povestea a patru femei din Washington D.C. cu virste, slujbe ai situatii diferite pe care le leaga o pasiune comuna: pantofii. Lorna Rafferty datoreaza mai multi bani decit ar fi in stare sa numere si este dependenta de eBay. Helene Zaharis e maritata cu un politician care ii controleaza nu numai viata, ci si cartile de credit. Sandra Vanderslice isi plateste facturile cu banii cistigati lucrind la liniile erotice si incearca in zadar sa se vindece de agorafobie. Iar Jocelyn Bowen este dadaca progeniturilor unei familii din inalta societate, care ii fac viata un iad, iar din acest motiv orice, dar absolut orice ii da un motiv sa evadeze din colivia ei aurita, fie si numai o seara pe saptamina, e mana cereasca. Incetul cu incetul, intilnirile lor de marti se transforma intr-o prietenie care le ajuta sa-si vada propria persoana, dar si propriile probleme intr-o lumina cu totul noua.

Clubul dependentelor de pantofi – traducere si note de Atefania Tircomnicu

Articole similare

Tradiția vie a spiritualității creștine – dincolo de dogmatism și prejudecăți

Jovi Ene

Aparitia romanului gothic bazat pe cronici medievale „…Si la sfarsit a mai ramas cosmarul”

Jovi Ene

Câteva știri din lumea filmului românesc (1 – 7 august 2016)

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult