Stiri

Editura Herald: Un lama tibetan in cautarea Adevarului, de Geshe Rabten

Aparuta de curand la editura Herald, cartea de fata prezinta viata si invataturile Maestrului Geshe Rabten, adresate cititorilor sai occidentali. Geshe Rabten a fost unul dintre cei mai remarcabili maestri tibetani ai vremurilor noastre, fiind primul care a transmis Dharma pura in Europa. Fondator al centrelor Rabten Choeling din Elvetia, Tashi Rabten din Austria, Ghe Phel Ling din Italia, Centrul Tibetan din Germania, Geshe Rabten a fost un Maestru de meditatie pe deplin realizat.

Biografia sa este o oglinda vie a modului in care calugarii din Tibet studiau si se pregateau pentru marea iluminare fiind in acelasi timp o calauza pentru adevaratul practicant al Dharmei.

Conform spuselor celui de-al XIV-lea Dalai Lama, Tenzin Gyatso, este probabil prima carte despre viata unui “Geshe” publicata in Occident, ceea ce ar trebui sa faca din ea un subiect interesant si plin de informatii.

Pe scurt, corespunde exact modului in care marele Maestru, Je Tsongkhapa si-a recapitulat viata: „La inceput, am cautat ascultarea indelungata; in perioada de mijloc, toate tratatele mi s-au infatisat ca instruire personala; la sfarsit, am pus totul in practica zi si noapte. Am dedicat totul pentru inflorirea invataturii Dharmei.”

Articole similare

Câteva știri din lumea culturală românească (12 – 18 ianuarie 2015)

Jovi Ene

Concurs: Câștigă cartea ”Tinerețea lui Anatol Bogdan”, de Rene Duda! – ÎNCHEIAT!

Jovi Ene

Comedia romantică „Bună! Ce faci?”, din 4 martie în cinematografe

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult