Editorial Recomandat

De ce cititul este bun pentru noi? [infografic]

reading-is-sexyChiar dacă infograficul de azi face referire mai mult la Canada, se poate aplica pentru toată lumea, inclusiv nouă. ”De ce cititul este bun pentru noi?” este o întrebare pe care cititorii nu prea și-o pun, tocmai pentru că știu câteva răspunsuri sigure. Dar pentru ceilalți este o întrebare valabilă, căreia trebuie să i se acorde ceva timp și multă reflecție.

Ce spune, pe scurt, acest infografic? Primul lucru care trebuie subliniat și sper că este adevărat: cei care citesc au, în medie, o sănătate fizică, empatie și sănătate mintală mai bune decât cei care nu o fac. Fain, nu?  Alt lucru fain: dacă citești 6 minute, se reduce stresul cu 60%, se liniștesc bătăile inimii, se relaxează tensiunea musculară și se modifică în bine starea de spirit.

Mai găsim și alte lucruri interesante aici, precum și statistici despre starea generală a bibliotecilor din Canada.

Why-reading-is-good-for-you-infographicSursa: Ebookfriendly.com.

Articole similare

15 cărți de ficțiune de cumpărat de la Gaudeamus 2016

Jovi Ene

Concurs: Câștigă una dintre cele trei cărți ”Călătorie magică în Oraşul Măştilor”, de Mary Hoffman! – ÎNCHEIAT!

Jovi Ene

Festival de Cannes 2010

Mihaela

1 comment

Bookish 6 aprilie 2015 at 17:38

Ar fi interesanta si o statistica din Romania.

Reply

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult