Stiri

Basmul fantastic – Călătorie între lumi (13-16 iulie)

BasmulÎntre 13 și 16 iulie etnologul Laura Jiga Iliescu ne invită în lumea plină de tâlc și animată de personaje cu aventuri incredibile a BASMELOR FANTASTICE.

Basmul fantastic – Călătorie între lumi este un curs susținut la Fundația Calea Victoriei despre cum înțelegeau stră-străbunicii noștri lumea și transmiteau mai departe cele mai valoroase informații și sfaturi. Poate fi însă și o cale către lumea noastră interioară, cu căutările fiecăruia dintre noi.

Un basm există doar atâta timp cât este povestit. Cât are cine să îl spună și cine să îl asculte. Unii cred că s-a sfârșit vremea aceasta. Poate că au dreptate, poate că nu.

În orice caz, față de un trecut nu foarte îndepărtat, s-au schimbat deopotrivă povestitorii, ascultătorii și poveștile. Așteptările, răbdarea, timpul petrecut împreună, imaginația, căutarea. Și credințele, practicile sărbătorilor și ale cotidianului, casele, bisericile, dansurile, muzicile şi peisajele. Acestea toate dau sens fantasticului şi îi configurează galeria de personaje și imagini, în relaţie unele cu altele şi mai ales cu lumea cea mare.

Temele celor patru întâlniri vor fi:

  1. Adevăr, minciună și vrajă. Sau despre basme, legende, descântece și povestea lor ascunsă
  2. Cel bun vs. cel rău? Eroi, eroine și inițiere
  3. Peste nouă mări și nouă țări se află celelalte tărâmuri
  4. Pasărea măiastră și călătoriile între lumi.

Câteva dintre basmele din care vom citi și despre care vom vorbi sunt: Drăgan Cenușă, Cei doi tineri și casa împăratului, Basmul cu copilul făcut de Dumnezeu, Prâslea, Voinicul cel cu cartea în mână născut.

Lector: Laura Jiga Iliescu

Data începere: 13 iulie 2015; Ora curs: 19:00

Număr ateliere: 4

Frecvența zilnică: luni-joi, (13-16 iulie)

Vârsta minimă: 16 ani

Cost: 200 ron; Cost redus (card fidelitate, studenți, pensionari): 180 ron

Locul desfășurării: Str. Popa Soare nr. 40, etaj 1 (în apropierea Rondului Pache Protopopescu și Bisericii Sfânta Vineri – B-dul Corneliu Coposu)

Înscrieri la CONTACT@VICTORIEI.RO

Detalii la www.victoriei.ro

Articole similare

Nu vei uita niciodată prima dată… când ai făcut binging pe Netflix

Jovi Ene

Dovlatov, dublu premiat la Berlinale 2018, în cinematografele din România din 15 iunie

Jovi Ene

Începe cea de-a treia ediție a Festivalului de Film Evreiesc – București 2013!

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult