Stiri

UrbanEye Film Festival / ediția a 2-a / despre oraș prin film

Urban EyeÎn perioada 11 – 15 noiembrie 2015, la cinema Elvira Popescu, va avea loc ediția a doua a festivalului UrbanEye, primul festival de film din România despre oraș și viața urbană.

Anul acesta, festivalul UrbanEye propune publicului cinci zile de proiecții de filme însoțite de discuții cu regizorii și invitații speciali, ateliere, dezbateri și evenimente pentru copii, toate contribuind la conturarea percepției noastre asupra orașului și a felului în care îl locuim. De asemenea, festivalul este o ocazie unică de a vedea o serie de filme în premieră în România.

Ca și anul trecut, filmele din festival sunt împărțite în secțiuni care grupează tematic principalele subiecte ilustrate: Patrimoniu recent, Urbanizare, Micro Spații și Din viața arhitecților. Noutatea ediției a 2-a o reprezintă secțiunea Filme din competiție, dedicată anul acesta filmelor inspirate din realitatea românească. Filmele proiectate în această secțiune au fost alese în urma unei competiții deschise la nivel internațional, iar cel mai bun film va primi premiul UrbanEye.

Ediția 2015 a festivalului UrbanEye îi aduce la București pe regizorii Eric Andrew Bednarski (Neon, 2014), Adam James Smith (The Land of Many Palaces, 2015), Francesca Molteni (Where Architects Live, 2014), Joe Gilbert (Streets in the Sky, 2015) și Nathan Eddy (The Absent Column, 2012).

Publicul va avea ocazia să le adreseze întrebări după proiecții și să-i cunoască în cadrul unui eveniment de tip “meet the directors”, la care se alătură și Giorgio Scianca, cel care a creat cea mai mare bază de date de clipuri din filme în care apare arhitectul ca personaj.

Nici anul acesta nu vor lipsi atelierele și evenimentele pentru adolescenți și copii. UrbanEye organizează împreună cu asociația Vira atelierul Primul meu film documentar, în cursul căruia liceeni selectați vor avea ocazia să folosească o cameră de filmat în scopuri cinematografice şi să înțeleagă mai bine orașul și comunitatea din care fac parte. Asociația de-a arhitectura se alătură din nou festivalului și va organiza un atelier pentru copiii cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani. Cei mici vor fi invitați să creeze din carton orașul personajului preferat și să trăiască astfel experienţa directă a conceperii şi realizării unui spaţiu public, cu scopul de a le stârni curiozitatea faţă de oraş ca loc de cooperare şi intervenţie.

Descrierile filmelor și ale evenimentelor, precum și toate noutățile pot fi găsite pe site-ul festivalului: www.urbaneye.ro.și pe facebook/UrbanEye Film Festival

UrbanEye este o platformă de idei care, pornind de la legătura dintre film și oraș, deschide discuția despre locurile în care trăim prin organizarea anuală a Festivalului de Film UrbanEye și a altor evenimente de-a lungul anului.

Concept și organizare: Asociația Arta în dialog

Sponsor: Hansen

Parteneri: Ordinul Arhitecților din România, Administraţia Fondului Cultural Naţional, Institutul Cultural Român, Institutul Francez, Cinema Elvira Popescu, Asociația VIRA, Asociația de-a arhitectura Domnul de Rouă, The Plot, FabLab.

“UrbanEye – Despre oraş prin film“ este un proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.”

Pentru mai multe detalii ne puteți contacta la:
info@urbaneye.ro; www.urbaneye.ro
facebook/UrbanEye Film Festival

Articole similare

Câteva știri din lumea filmului românesc (21 – 27 decembrie 2015)

Jovi Ene

Concurs: Câştigă 3 cărţi „A patra ipoteză. Anchetă despre o uluitoare afacere de spionaj”

Jovi Ene

MediaPro: Filmele anului 2011 (I)

Delia Marc

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult