Stiri

Ultima parte a trilogiei lui Carlos Ruiz Zafon dedicate publicului tinar, tradusa in colectia Biblioteca Polirom

• In Luminile din septembrie se amesteca umbre diabolice si razbunatoare, automate ce par jucarii dar nu-s, diafane povesti de dragoste adolescentina si evanescente peisaje marine. Totul, intr-o lume ce-si traieste ultimele clipe de liniste, in 1937, inainte de dezlantuirea macelului.
Cartea incheie trilogia care a debutat, in traducere, la Polirom in urma cu citeva luni, cu volumul Printul din negura, urmat de Palatul de la Miazanoapte.
• Carlos Ruiz Zafon este considerat cel mai de succes scriitor spaniol contemporan: cartile sale au fost publicate in peste 40 de limbi si au cucerit numeroase premii si milioane de cititori de pe toate cele cinci continente.
• In pregatire, din opera lui Carlos Ruiz Zafon: cel mai recent roman al scriitorului, publicat in Spania in toamna anului trecut: El Prisionero del Cielo – o carte admirabila, care ne duce in Barcelona anilor ’40-’50, noi povesti emotionante in Cimitirul Cartilor Uitate.

Astazi a sosit din tipografie editia in limba romana a cartii Luminile din septembrie, cea de-a treia parte a trilogiei lui Carlos Ruiz Zafon dedicate publicului tinar.
Intr-un orasel de coasta al Normandiei, unde zvonurile umbla in voie si brutaria tine loc de ziar local, pina si copiii cunosc povestea luminilor ce plutesc pe ape, linga tarm, in zilele lui septembrie. Irene, adolescenta venita de la Paris, o afla si ea repede, dar are si cumplita ocazie de a vedea si de a simti cum povestea e adevarata.
Astfel se tese misterul ce-i va uni pentru totdeauna pe Irene si Ismael, in timpul unei veri magice in Golful Albastru. Un mister care-i va face sa traiasca cea mai emotionanta aventura intr-un univers labirintic de lumini si umbre.

In Luminile din septembrie (traducere de Alina Titei) se amesteca umbre diabolice si razbunatoare, automate ce par jucarii dar nu-s, diafane povesti de dragoste adolescentina si evanescente peisaje marine. Totul, intr-o lume ce-si traieste ultimele clipe de liniste, in 1937, inainte de dezlantuirea macelului.

„Carlos Ruiz Zafon construieste un roman in care brodeaza cu atentie o panoplie de personaje si intimplari misterioase. Luminile din septembrie este a treia viziune romanesca a lui Zafon, nascuta parca dintr-un izvor nesfirsit al pasiunii, al suspansului.” (The New York Times)

„Si iata cum, prin Zafon, clasica, adevarata povestire, de multa vreme uitata, revine printre noi. Vocea dramatica a naratorului creeaza acea tensiune pe care romanele de azi par ca au parasit-o.” (The Scotsman)

Carlos Ruiz Zafon s-a nascut la Barcelona in 1964. A lucrat in publicitate, a colaborat la revistele La Vanguardia si El Pais si, pentru citiva ani, a locuit in Los Angeles, unde a lucrat ca scenarist. Si-a inceput cariera literara in 1993, cu o carte pentru copii, Printul din negura (Polirom, 2011), pentru care i s-a decernat Premiul Edebe. Au urmat Palatul de la Miazanoapte (1994; Polirom, 2011), Luminile din septembrie (1995; Polirom, 2012) si Marina (1999; Polirom, 2010). In 2001, Zafon publica primul sau roman „de maturitate”, Umbra vintului (Polirom, 2005), care devine imediat un fenomen literar cu ecouri internationale. Umbra vintului figureaza ca finalist la Premiul pentru roman Fernando Lara (2001) si la Premiul Llibreter (2002) si este desemnat drept cea mai buna carte a anului 2002 de cititorii revistei La Vanguardia. In anul 2004, acelasi roman este distins, in Franta, cu prestigiosul Prix du Meilleur Livre Etranger. Urmatoarea sa carte, Jocul ingerului (2008; Polirom, 2009), a fost asteptata cu nerabdare de editori si de publicul larg si a avut acelasi succes formidabil. Cartile lui Zafon au fost traduse in peste patruzeci de limbi si au cucerit numeroase premii si milioane de cititori de pe toate continentele.

Articole similare

Interviu Aurora Liiceanu (I): ”Literaturizată, psihologia este mai accesibilă publicului”

Andreea Andrusca

Semnal TV filme: weekend 22-24 aprilie 2011

Delia Marc

Editura Litera la Bookfest 2013

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult