Stiri

Patrimoniul editurii Curtea Veche, sechestrat de un grup infractional

Incepand de sambata dimineata, sediul editurii Curtea Veche (Arh Ion Mincu nr 11) a fost sechestrat in mod abuziv. Fara a beneficia de vreo hotarare judecatoreasca definitiva, o firma de paza a blocat toate portile cu lacate si lanturi, taind accesul catre toate computerele, documentele si actele contabile ale editurii.
Afland de acest eveniment, unul din autorii nostri, dl Vladimir Tismaneanu, declara: „M-a sunat dl Gr. Arsene si mi-a spus ca s-au petrecut lucruri incalificabile: un grup de interlopi au patruns ilegal in sediul editurii. Exista marele risc sa dispara calculatoare, manuscrise, intreg patrimoniul unei edituri exceptionale. Lucrurile au luat o turnura absolut scandaloasa. Trebuie sa facem tot ce se poate pentru a informa opinia publica. Trebuie mobilizat Parchetul.”

“Clădirea din strada Ion Mincu numărul 11, în care îşi desfăşoară activitatea de peste zece ani Editura Curtea Veche, a fost sechestrată abuziv sâmbătă dimineaţă. În jurul orei şase, firma de bodiguarzi Civis Pază a blocat toate porţile cu lacăte şi lanţuri, tăind accesul către toate computerele, documentele şi actele contabile ale editurii. În cursul zilei de ieri, Secţia 2 de Poliţie a constatat falsul în actele depuse de pretinsul proprietar şi a dispus anularea avizului pentru planul de pază. În aceste condiţii, trebuia permis accesul reprezentanţilor editurii în sediul din Ion Mincu 11. Cu toate acestea, un grup de 15 oameni trimişi de Schalli Alexandru, moştenitorul care nu are de partea sa nicio hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă, a blocat – fără niciun temei legal! – accesul în clădire.

În momentul de față, angajații Editurii Curtea Veche nu au acces în clădire, astfel că întreaga activitate a editurii este blocată pentru a doua zi consecutiv.

Curtea Veche își desfăsoară cu acte legale activitatea în această clădire de mai bine de zece ani, în ultima perioadă aflându-se la mijloc în conflictul legal dintre fosta proprietară a imobilului care l-a donat în mod legal, prin act autentic către Statul Român şi Primăria Municipiului Bucureşti, de la care îl revendică acum. Cu toate acestea, până în acest moment procesul nu a fost încheiat, neexistând nicio hotărâre definitivă şi irevocabilă în acest sens. Mai mult, chiriaşii acestui imobil, care cumpăraseră de la stat imobilul în temeiul Legii 112/2005 au pe rolul instanţelor un proces în care solicită să li se recunoască dreptul legal de a folosi imobilul pentru următorii 5 ani.

Nu există nicio hotarâre judecătorească prin care să fim obligaţi să nu ne desfăşurăm activitatea în imobilul din Ion Mincu, sau prin care să se dispună evacuarea noastră din imobil. În România anului 2010 ar trebui ca toate executările să fie făcute de executorii judecătoreşti şi nu de grupuri infracţionale.

Este evident pentru oricine ca suntem victimele unui abuz, iar în acest moment ne întoarcem către toţi autorii şi colaboratorii noştri şi facem un apel către ei pentru a ne sprijini în încercarea de a depăşi acest moment dificil. Nu este permis ca în anul 2010 un astfel de eveniment să se poată produce în chiar centrul capitalei! Un asemenea abuz poate dezechilibra iremediabil o activitate culturală şi aşa văduvită de orice fel de sprijin din partea autorităţilor centrale şi locale! Lungul șir de abuzuri ar trebui să se oprească aici! Cu cât va fi amânată mai mult soluţionarea situaţiei, cu atât creşte riscul pierderii unei părţi importante din patrimoniul editurii: documente importante, manuscrise unice, calculatoare conţinând informaţii esenţiale. Le mulţumim celor care ni s-au alăturat până acum şi vă invităm pe toţi să vă spuneţi părerea despre inimaginabilul abuz la care suntem supuşi.”

Iren Arsene, Director General Curtea Veche Publishing

Pentru ca lucrurile au luat o turnura de neimaginat intr-o tara cu pretentii de stat de drept, va invitam sa ne fiti alaturi astazi, 21 iulie, incepand cu ora 14.00, pentru 20 de minute de protest pasnic in fata editurii Curtea Veche (str Arh Ion Mincu nr 11)!

Timp de 20 de minute vom citi din cartile editurii in semn de nemultumire pentru abuzurile comise. Speram sa mobilizam cat mai multa lume, presa, formatorii de opinie, pentru ca aceasta e singura noastra arma de lupta impotriva nedreptatii si a abuzurilor fara sfarsit! Vino si tu alaturi de noi! – mai multe detalii aici: http://curteaveche.wordpress.com/

Articole similare

Noutăți săptămânale Netflix: The Crown, The Witcher

Jovi Ene

PSIHOtelier: Acceptă-ți Fericirea, cu psihologul clinician Ligia Moise

Jovi Ene

Nicolae Ceauşescu se întoarce la Sala Palatului

Jovi Ene

5 comments

codrut constantinescu 21 iulie 2010 at 15:51

Aceasta stire nici nu mai are puterea de a ma revolta. Remarc dihotomia abrupta intre o Editura si o firma de paza si protectie, de fapt, o grupare care actioneaza la limita legalitatii , uneori dincolo de ea, acoperind diverse afaceri obscure, mafiote. Ar trebui militat pentru INTERZICEREA firmelor de badigarzi pentru ca intr-o tara normala monopolul fortei il are doar statul. Sunt sigur ca in curand la fiecare om care munceste se va regasi un badigar si doi pensionari.
Oricine poate inchiria o astfel de grupare semimafiota si sa o puna sa ia cu asalt cate ceva, vreun obiectiv, vreun teren , vreun hectar de parc unde vrea sa-si ridica bunkerul . Jalnica tara, jalnic stat.

Reply
Nicolae 22 iulie 2010 at 05:36

Ciudata situatia:politia nu poate face nimic pentru reintoarcerea la o situatie ‘legala’?
Dece nu?
Si nici macar interventia lui V.Tismaneanu,in mod sigur sustras de aceasta situatie de la activitatea primordiala a Domnie Sale ,E.G.: analizat-activitate-comunista-mai-ales-de-la-Rautu-insus-shi–n-jos-cu-ocolish-str.-zambaccian-no.-14′
Daca bodigarzii n-au acte’n regula,dece nu-i goneste polia?
Mobilizarea maselor ‘alfabete’ a le capitalei in fata editurii,fiecare cu cate o carte’n mana editata de ‘Curtea veche’ este un plot comercial cam hotz,caci cina n-are carte editata de Curtea veche’,poate s-o cumpere la standu de vis-avis de editura.

Reply
codrut constantinescu 22 iulie 2010 at 14:38

Sper sa nu se ajunga la ciocniri violente intre telectualii ultrasi inarmati cu arme albe ascunse in cartile Curtiii Vechi si badigarzii armati cu bulane,gaze la crimogene si suluri din Can-Can sau Click! Razboiul lumilor!
Fara violenta!

Reply
Alexx 22 iulie 2010 at 18:09

Am o propunere pt tine
http://www…..com
in dreapta am acolo o categorie : BLOGURI INTERESANTE
te-ar interesa sa ajungi acolo ?
Add id messenger alex_mihai50

Reply
Jovi 24 iulie 2010 at 15:03

Nu, multumim.

Reply

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult