Stiri

Nordic Film Festival revine la București între 23 – 26 noiembrie

După Timișoara, NORDIC FILM FESTIVAL revine cu cea de-a patra sa ediție în București, în perioada 23 – 26 noiembrie. Festivalul va fi găzduit de Cinema Elvire Popesco, Bd. Dacia Nr. 77.

În cele patru zile de festival, iubitorii cinematografiei nordice pot urmări 14 pelicule de lungmetraj, care prezintă diversitatea și aspecte inedite din spațiul nordic, în viziunile artistice ale cineaștilor din Danemarca, Finlanda, Islanda, Norvegia și Suedia.

„Selecția de anul acesta este poate cea mai bună de până acum. Avem un program bogat și divers de filme premiate la festivaluri internaționale de profil, ce acoperă o multitudine de genuri. Fie că optați pentru romance (Girl picture) sau pentru dramă (cum ar fi A Perfect Normal Family, sau Backyard Village), pentru un film horror (Lamb) sau istoric (Amundsen), pentru o biografie (Sonja: The White Swan), un film pentru copii (Supermarsu 2) sau un documentar (Maija Isola), veți intra într-un spațiu cinematografic atipic și captivant”, a declarat Vlad Rotaru, directorul artistic al festivalului.

Vă invităm de joi pana duminică la următorul program:

  • Joi – Opening Night
  • Vineri – Thriller Night
  • Sâmbătă – Kids Morning & Drama Evening
  • Duminică – Kids Morning & Girl Power Evening

Filmele sunt subtitrate în limba română și în limba engleză.

Festivalul este organizat cu sprijinul Ambasadei Regale a Danemarcei la București, Ambasadei Republicii Finlanda la București, Consulatului Republicii Islanda în România, Ambasadei Norvegiei în România și Ambasadei Suediei la București.

Prima ediție a #NordicFF a avut loc în 2018 la București, fiind urmată de alte două ediții la București (2020, 2022) și două ediții retrospective la Sibiu și Chișinău (2019). În luna septembrie a acestui an, Nordic Film Festival a fost găzduit pentru prima dată în Timișoara.

Biletele vor fi disponibile în curând online și la casieria Cinema Elvire Popesco, Bd. Dacia Nr. 77.

Programul festivalului și informații: Facebook, Instagram și TikTok.

Contact: nordicfilmfestivalbucharest@gmail.com.

Sponsori: CityFemme și Novo Nordisk

Parteneri media:

Blog de Cinema, CinEmil, CineFan, Cinefilia, CineGhid, CineJurnal, .filmecarti, MovieNews, Munteanu Recomanda, Nine O’Clock, Revista Famost, PRWave, RomaniaJournal, Zile și Nopți.

Articole similare

Evenimentul editorial al anului 2014 la Editura Herald!

Jovi Ene

„Copii răi” în cadrul Maratonului Teatrului Independent – Bucharest Fringe, ediția a VII-a!

Jovi Ene

Câteva știri din lumea filmului românesc (27 martie – 2 aprilie 2017)

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult