Stiri

Jurnalistul Dan Tomozei va lansa o nouă carte la Institutul de Economie Mondială din București

afis-480x680-bucurestiDan Tomozei, jurnalist la Radio China Internațional, va lansa vineri, pe 14 octombrie, de la ora 17:00, volumul “Statul în secolul XXI – Modelul chinez”, publicat de Grupul Editorial Corint. Evenimentul va fi găzduit de Institutul de Economie Mondială din București (Calea 13 Septembrie nr. 13).

Cartea “Statul în secolul XXI – Modelul chinez”, primul volum al noii colecții Corint Istorie Autori români, pornește de la mentalitatea și valorile generale ale societății chineze antice și urmează traseul acesteia până la perioada modernității marcate de traditionalism, de respectul pentru istorie, ierarhie și pentru meritocrație și de un amestec original de legendă și superstiție.  Evenimentul de la București se va desfășura în prezența autorului, Dan Tomozei.  

Despre volum

China reprezintă un model de succes la fel cum Suedia sau Olanda pot fi modele de succes, câtă vreme puțini cunosc despre cele două țări europene că sunt lideri mondiali în multe domenii sociale și economice. Statul în secolul XXI nu va mai fi o conglomerare de componente socio-economice, cultural-tradiționale și umane specifice, însă va continua să conserve această titulatură numai și exclusiv în prezența conștiinței național-istorice. Din această perspectivă, explorând permanent, conservând și promovând cu tenacitate propria cultură și istorie, China este un model cu precădere pentru statele mici, aflate permanent în furtuna evenimentelor regionale sau mondiale. Modelul chinez, valabil și înțeles poate abia peste câteva zeci de ani de acum înainte, vorbește despre ceea ce un grup tot mai mare de oameni reușește să imprime și să dezvolte în plan intern la nivel politic, uman, social, economic. […]

Din perspectivă istorică, […] analiza ultimilor zeci de ani oferă o singură imagine: succesul unei națiuni, care se transformă în visul națiunii chineze. Vorbim de perspectiva tratării la rece a erorilor și fenomenelor sociale, culturale, politice și internaționale, rezultatul fiind mereu unul care caută construcția, evoluția, oportunitatea, toate adaptate la specificul și modelul chinez. Pentru că în China, aproape nimic nu este preluat și aplicat fără o prealabilă analiză, modelare și adaptare la ceea ce înseamnă statul și societatea chineză.

afis-480x680-bucuresti

Articole similare

CERCUL POVEȘTILOR VII | 27 aprilie 2015, orele 19.30

Jovi Ene

Adrian Păunescu (1943-2010)

Jovi Ene

Noutăți săptămânale Netflix: Sky Rojo, Bridgerton

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult