Stiri

Eveniment editorial în Israel: Cartea Şoaptelor în limba ebraică

Prestigiosul grup editorial din Israel, Hakibutz Hameuchad – Sifriat Poalim Publishing Group, a publicat recent Cartea Şoaptelor, impresionant definită de autor drept ”cartea celor care au suferit istoria în loc să o trăiască”.

Argumentul realităţii care a stat la baza scrierii acestei cărţi este indubitabil: cartea se constituie într-un răscolitor document despre genocidul împotriva armenilor din 1915, dar Şi despre maladiile suferite de întreaga umanitate în secolul trecut: războaiele mondiale Şi totalitarismul.

Indiferenţa cu care popoarele lumii au privit genocidul armean s-a regăsit două decenii mai târziu în tragedia Holocaustului Şi, mai recent, în diversele acţiuni genocidale din Asia Şi Africa. Cartea Şoaptelor, una dintre cele mai apreciate şi mai premiate cărţi din literatura română actuală, este o mărturie dar Şi un îndemn la acceptarea demnităţii umane.

Publicarea în Israel a fost posibilă prin programul ”Publishing Romania” al Institutului Cultural Român.

Tradusă de Any Shilon Şi redactată de Anita Peri Sela, cartea va fi lansată în luna octombrie a acestui an la Tel Aviv, Ierusalim Şi Haifa, în prezenţa autorului. Cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Tel Aviv.

Articole similare

Lansare „Omar cel orb” de Daniela Zeca

Jovi Ene

Câteva știri din lumea filmului românesc (2 – 8 martie 2015)

Jovi Ene

JazzRock Festival 2017

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult