Editorial Recomandat

La ce vârstă au publicat scriitorii celebri capodoperele lor? [infografic]

authorsAm fost atras din prima clipă de acest infografic, pentru că nu a existat niciodată o corelație apropiată între vârsta unei persoane și maxima sa reușită în viață (și știm câtă lume ne spune acum, nu neapărat când ne căutăm un job, că ne trebuie experiență!), dar și pentru că este un infografic interactiv, cititorii putând alege autorii în funcție de numărul de cărți publicate sau îi puteți sorta în funcție de prima carte publicată sau de vârsta la data publicării cărții considerată capodopera, cartea-fundamentală a lor.

Desigur, lista nu este exhaustivă, iar autorii infograficului au precizat că este vorba aici doar de romancieri, excluzând dramaturgia, poezia, romanele pentru copii sau proza scurtă. De asemenea, au fost excluși autorii care au scris mai puțin de cinci romane. Peste cincizeci de autori, care au cunoscut succesul de la 26 de ani (exemplul este Jack Kerouac) și până la 65 de ani (cum e cazul lui Rosamunde Pilcher, pe care recunosc că nu am citit-o).

Distrați-vă, o să vă ia ceva timp! Și spuneți-ne care sunt concluziile voastra: este o anumită vârstă un atribut al scriitorului emblematic?

Sursa: ShortList.com.

Articole similare

Istoria Star Trek

Jovi Ene

Top 5 cele mai abandonate cărți

Jovi Ene

Nou la Editura Paralela 45. Fragment în avanpremieră din Laila Lalami, ”Ceilalți americani”

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult