Editorial Recomandat

Evoluția filmelor cu supereroi

superheroDupă cum probabil știți, nu sunt un fan al filmelor cu supereroi. Am tot explicat motivele, astfel încât nu mai e necesar să mă repet. Cu toate acestea, trebuie să recunosc faptul că, în materia filmelor comerciale, aceste filme sunt categoria care au reușit să dea numai tunuri la încasări. Probabil (fără să caut statistici) că, în ultimii ani, blockbusterele conțin, în majoritatea lor, măcar un supereroi printre personaje, dacă nu mai mulți.

Infograficul săptămânii se ocupă chiar cu acest subiect, dar pe scurt: cum a evoluat această categorie de filme, importantă ar spune unii, fără nicio influență în istoria cinematografiei ar spune alții, printre care și eu. Printre amănuntele care ar spune că este esențială ar fi și acela că, în ultimii 10 ani, au intrat în cinematografe nu mai puțin de 24 de filme cu supereroi, ceea ce înseamnă o medie de șase filme anual.

Infograficul de mai jos ne prezintă mai multe evenimente esențiale din evoluția filmelor provenite din benzi desenate: primul film cu supereroi a fost Superman în 1978 (filmul ăla pe care l-am văzut de multe ori pe programele românești); cele mai multe încasări: anul 2008, anul lansării a patru filme importante, printre care și The Dark Knight; singurul premiu Oscar pentru actorii din filmele cu supereroi a fost în același The Dark Knight, pentru Heath Ledger; primul film cu un buget de peste 100 de milioane de dolari: Batman Forever etc. etc.

Enjoy!

the-evolution-of-the-superhero-movie_50290b07221be

Sursa: DailyInfographic.com.

 

Articole similare

Michelle Cuevas: prezentare de carte și spectacol-lectură Replika

Carmen Florea

Filme, carţi şi câteodată fotbal: EURO 2012

Jovi Ene

„It’s a dream come true for me that André performed it with his orchestra”

Delia Marc

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult