Editorial Recomandat

2 ani de “Strada Fictiunii”

Marius VizanteTeatrul de Comedie, sala Radu Beligan a gazduit marti seara o aniversare inedita. Colectia “Strada Fictiunii” a editurii Allfa a implinit doi ani, ocazie cu care cititorii fideli au fost surprinsi de un dublu eveniment: lansare de carte si vizionare piesa de teatru.

Mario De Mezzo (CEO Grupul Editorial ALL), Viorel Zaicu (director editorial Grupul Editorial ALL) si criticul literar Alex. Ştefanescu ne-au familiarizat cu ultima aparitie din “Strada Fictiunii” – “Frati de cruce” de Ingvar Ambjørnsen, unul dintre cei mai cunoscuti si apreciati autori norvegieni contemporani, tradus din limba germana de Monica-Livia Grigore.

Vorbind despre “Frati de cruce”, Alex Stefanescu sublinia ca acesta ”atinge ceva din corzile sensibilitatii noastre pe care demult am uitat sa le mai facem sa vibreze si cred ca editura a facut nu numai un act cultural, ci si un act de umanism publicand aceasta carte, un act pedagogic amintindu-ne ca nu conteaza numai succesul financiar, nu conteaza numai pozitia sociala, conteaza si sentimentele in viata noastra.” Prezentarea romanului, detaliat chiar, de catre invitati, nu a facut decat sa starneasca si mai mult interesul pentru lectura, iar daca cineva mai avea reticente acestea au fost spulberate de piesa de teatru.

Alex Stefanescu

Ingenioasa si mult apreciata de cei prezenti a fost ideea vizionarii in cadrul evenimentului lansarii  a piesei de teatru “Elling” in regia lui Vlad Massaci, ce are la baza romanul lui Ingvar Ambjørnsen pe care o regasim in repertoriul Teatrului de Comedie. Alaturi de Marius Florea Vizante (Elling) si Sandu Pop (Kjell Bjarne) ne-am lasat vrajiti de viziunea teatrala a procesului de socializare suferit de cei doi prieteni cu grave probleme psihice si de chinurile impuse de adaptare la viata de zi cu zi. Singuratici si speriati de normalitate, eroii deapana povestea tentativei lor de a se integra in lume, o poveste spusa cu umor si cu mult tragism ce indeamna la meditatie.

Nu, nu mi-am pierdut interesul pentru “Frati de cruce” si abia astept s-o am in mana.

Multumim ALL pentru o seara minunata (si pentru fotografiile acestui articol), Multumim “Strada Fictiunii” pentru fiecare provocare pe care o lansezi!

Mario De Mezzo

Strada Fictiunii 2 ani (1)

Strada Fictiunii 2 ani (2)

Strada Fictiunii 2 ani (3)

Strada Fictiunii 2 ani

Articole similare

Superstițiile scriitorilor (II)

Jovi Ene

Top 10 cele mai bune filme văzute în 2020

Jovi Ene

Aur din vid: „Pași în spațiu. După 50 de ani“, cu Bogdan Marcu

Carmen Florea

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult