Stiri

Echipa filmului „După dealuri”, la premiera mondială de la Cannes 2012

Filmul După dealuri / Beyond the Hills, inclus în selecția oficială a celei de-a 65-a ediții a Festivalului de la Cannes, va avea premiera oficială sâmbătă, 19 mai, la ora 15.30 (ora Franței), în prezența echipei.

Vor urca treptele Palatului Festivalurilor din Cannes regizorul Cristian Mungiu, actorii Cosmina Stratan, Cristina Flutur, Dana Tapalagă, Valeriu Andriuță, Cătălina Harabagiu, Gina Țandură și Victoria Agache, monteurul Mircea Olteanu, inginerul de sunet Cristinel Șirli, producătorul Bobby Păunescu, producătorul delegat Tudor Reu și directorul de film Adrian Moroca.

Lor li se alătură co-producătorii Pascal Caucheteux și Grégoire Sorlat, din partea Why Not Productions, Vincent Maraval (Wild Bunch) și celebrii cineaști Jean-Pierre și Luc Dardenne (Les Films du Fleuve).  

Pe covorul roșu, actorii vor purta ținute create de designeri români renumiți. Actrițele din rolurile principale, Cosmina Stratan și Cristina Flutur, vor avea două ținute diferite pentru două evenimente de gală diferite din cadrul festivalului. La premiera oficială de sâmbătă, Cosmina Stratan va fi îmbrăcată într-o creație marca Ingrid Vlasov, iar într-una dintre celelalte seri de gală la Cannes va putea fi admirată într-o rochie de Maria Lucia Hohan, creatoarea româncă favorită a starurilor de la Hollywood.

Cristina Flutur își va face apariția pe covorul roșu, la premiera filmului, într-o ținută creată de Casa Ducessa by Mihaela Savu, iar într-o altă seară de gală – într-o creație marca Ersa Atelier. Actrițele Dana Tapalagă și Victoria Agache vor purta creații ale designer-ului Bianca Popp, iar Cătălina Harabagiu – o rochie gândită de  Irina Marinescu și pantofi marca Mihaela Glăvan. La rândul său, actorul Valeriu Andriuță va purta un costum din colecția Adinei Buzatu.

Conferința de presă a filmului După dealuri este programată tot sâmbătă, 19 mai, de la 12.30, și va putea fi urmărită pe site-ul www.festival-cannes.com.

Cristian Mungiu revine în competiţia oficială a Festivalului de la  Cannes la cinci ani după Palme d’Or-ul obținut cu drama 4 luni, 3 săptămâni și 2 zile.

După dealuri este scris și regizat de Cristian Mungiu, inspirat de romanele non-ficționale ale Tatianei Niculescu-Bran. Imaginea este semnată de Oleg Mutu, rolurile principale fiind interpretate de două actriţe ieşence debutante în film: Cosmina Stratan (Voichiţa) şi Cristina Flutur (Alina), secondate de Valeriu Andriuţă (Părintele) şi Dana Tapalagă (Maica stareţă).

Filmul spune povestea a două fete care au crescut împreună şi care se reîntâlnesc după câţiva ani de despărţire. Alina se întoarce din Germania să o ia cu ea pe Voichiţa, prietena ei din copilărie faţă de care se simte încă foarte ataşată. Voichiţa şi-a găsit însă calea în credinţă, iar maicile printre care trăieşte la mănăstire ţin locul familiei pe care nu a avut-o niciodată. Alina luptă cu toate puterile să recâştige afecţiunea Voichiţei, făcându-i pe cei din jur să se întrebe de unde vine forţa care o animă.

Repetiţiile şi filmările au avut loc în iarna aceasta, la Câmpina şi Bucureşti.

După dealuri este produs de Mobra Films și co-produs de Why Not Productions (Franța), Les Films du Fleuve (Belgia), France 3 Cinema și Mandragora Movies (România). Filmul a fost realizat cu participarea Canal+, France Télévisions, Ciné+ și Wild Bunch (Franța), cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și cu contribuția Eurimages și Centre National du Cinema et de l’Image Animée (Franța).

Vânzările internaționale sunt gestionate de Wild Bunch. Drepturile de distribuție pentru Statele Unite au fost achiziționate de Sundance Selects, o divizie a IFC Films, iar cele pentru Franța de Le Pacte, filmul având deja distribuitori în peste 10 țări.

În România, filmul va fi distribuit de Voodoo Films.

Articole similare

Câteva știri din lumea culturală românească (16 – 22 martie 2015)

Jovi Ene

Grupul Editorial ALL la Târgul de Carte LIBREX 2016 – Primăvara cărţilor

Jovi Ene

Câteva știri din lumea filmului românesc (13 – 19 aprilie 2015)

Jovi Ene

1 comment

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult