Stiri

E pericoloso sporgersi, de Nae Caranfil, pe Cinepub.ro

Platforma online de filme românești dedică această săptămână lui Nae Caranfil. Odată cu lansarea în cinematografele din țară a comediei 6.9 pe scara Richter, CINEPUB propune filmul de debut al îndrăgitului regizor: E pericoloso sporgersi.

”Nae Caranfil a apărut în 1992 ca o tornadă, ca o promisiune a unui nou val care n-avea să se concretizeze decât mulţi ani mai târziu. E pericoloso sporgersi se întorcea şi el în România lui Ceauşescu, dar o făcea cu tandreţe şi sprijinindu-se pe o poveste solidă, trecută prin filtrul unei experienţe personale, în care elementele de recuzită predecembristă erau folosite cu maximum de efect”, consideră Mihai Chirilov (Re:Publik).

CINEPUB propune pasionaților de film românesc să îl (re)descopere pe autorul lungmetrajelor Filantropica, Asfalt Tango, Restul e tăcere și Closer to the Moon, filme care au devenit cult, iar replicile memorabile: ”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primește pomană!” fiind doar un exemplu al acestora.

E pericoloso sporgersi prezintă trei personaje și perspectivele lor asupra aceleiaşi poveşti. O trupă de teatru vine în turneu într-un orăşel de provincie de la graniţa cu Iugoslavia. Cristina se visează actriţă şi se îndrăgosteşte de actorul Dino. Doar că este curtată de Horaţiu, înrolat în armată, în acelaşi oraş.

Cinepub.ro este singurul portal de filme românești online, distribuit gratuit și cu acordul legal al producătorilor și cineaștilor independenți, cu premiere în fiecare joi seara, de ficțiune, documentar sau animație, scurt sau lungmetraj.

Articole similare

Les Films de Cannes à Bucarest

Jovi Ene

Vreme ploioasa in mai. The Rain: Sezonul 2 si multe altele!

Jovi Ene

Centenarul Filmului Românesc ajunge la Câmpina cu filmul „AFERIM!”

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult