Stiri

Curtea Veche Publishing după Bookfest 2014

carti regaleLa această ediție a Salonului Internaţional de Carte Bookfest, desfășurată între 28 mai și 1 iunie 2014 la Romexpo București, cititorii editurii Curtea Veche au preferat cărțile regale, psihologia practică și volumele pentru copii. “Drumul spre casă” de Principele Nicolae și Filip Iorga, “Antifragil” de Nassim Nicholas Taleb și “Focus” de Daniel Goleman au fost cele mai căutate titluri la standul editurii, care a înregistrat vânzări mai mari ca anul trecut.

Curtea Veche Publishing a mizat pe titlurile consacrate, ale căror prețuri au fost reduse cu până la 50-70%, pe cărțile pentru copii, aflate deopotrivă în topul vânzărilor prin seria de volume “Cărțile copilăriei”, și pe noutățile editoriale de impact, de la beletristică la memorii, filosofie politică și cărți de psihologie practică. În plus, Curtea Veche a oferit cititorilor întâlniri cu autori îndrăgiți, dezbateri pe teme de actualitate, ateliere pentru copii organizate împreună cu Faber-Castell, surprize dulci de la Heinring România și posibilitatea testării gratuite a vitezei de citire cu Infospeed.

Organizatorii au anunţat un număr de aproximativ 100.000 de participanţi, ce depășește numărul vizitatorilor din cadrul ediţiei precedente, și Curtea Veche Publishing a înregistrat vânzări cu aproximativ 10% mai mari față de 2013.

Topul celor mai vândute titluri Curtea Veche Publishing la Bookfest 2014:

1) “Drumul spre casă. Filip Lucian Iorga în dialog cu Principele Nicolae al României a fost cel mai vândut titlu la standul editurii Curtea Veche, volumul fiind lansat în cadrul unui eveniment dublu, alături de “Jurnal Regal” de Ioan-Luca Vlad. Prima carte despre Principele Nicolae vine în sprijinul tinerilor, și nu numai, drept model de eleganță și implicare în societate – cititorii vor descoperi nu doar faptul că Alteța Sa Regală se implică în acțiuni umanitare, ecologice și educative, dar și aspecte din viața sa de zi cu zi, povești pline de tâlc din expediții și întâmplări ce arată pasiunea pentru sporturile extreme. Volumul este disponibil la prețul de 31 lei.

2) “Antifragil” de Nassim Nicholas Taleb – noua carte-fenomen de la cel mai îndrăzneț gânditor al momentului, autor al volumului “Lebăda Neagră”, s-a situat pe locul doi în topul preferințelor, având dedicată și o dezbatere în cadrul Bookfest. Taleb consideră că “Antifragil” este opera sa fundamentală și în ea demonstrează că majoritatea lucrurilor au de câștigat de pe urma dezordinii, haosului și factorilor de stres. Imprevizibilul și improbabilul nu sunt atât de periculoase și uneori ele sunt chiar utile și necesare pentru că întăresc și îmbunătățesc orice sistem, organic sau anorganic. Conceptul de „antifragilitate” și strategiile de valorificare a antifragilității se pot aplica în orice domeniu, de la economie și politică la ecologie, medicină și educație. Volumul costă 60 lei în librării.

taleb

3) Focus” de Daniel Goleman a fost al treilea în topul vânzărilor, fiind așteptat cu nerăbdare de admiratorii celui ce a creat conceptul de ”inteligență emoțională”. Atenția, ingredientul secret al performanței, este o insuficient exploatată în zilele noastre. Daniel Goleman distinge trei tipuri de atenție: cea orientată asupra propriei persoane, cea care se abate asupra altora și cea îndreptată către mediul înconjurător. Autorul arată în ce fel au nevoie oamenii de toate cele trei tipuri de atenție și cum putem să ne dezvoltăm această resursă valoroasă. Volumul poate fi găsit în librării la prețul de 37 lei.

4) “Micuțele doamne. Repovestire după romanul Louisei May Alcott a fost printre cele mai vândute volume, alături de alte titluri ale colecției “Cărțile copilăriei”, precum “Cei trei muschetari” sau “Peter Pan”. În „Micuțele doamne”, cele patru fiice ale doctorului March trebuie să poarte povara unui trai modest, având grijă de mama lor şi de casă în lipsa tatălui, plecat pe front în Războiul Civil American. Fiecare dintre surori are câte o pasiune și pe toate le uneşte dragostea pentru mama lor, bunătatea, generozitatea şi dorinţa arzătoare de a-şi îndeplini visurile. Comportamentul lor ne arată cum trebuie să înfruntăm provocările vieţii, să ne cântărim deciziile şi, mai ales, să-i ocrotim pe cei dragi. Fiecare volum al seriei de 15 repovestiri costă 15 lei.

5) „Visuri și secretede Danuta Wałęsa în colaborare cu Piotr Adamowicz, aflată pe locul cinci în topul vânzărilor, este volumul autobiografic al doamnei Danuta Wałęsa, soția fostului Presedinte al Poloniei, laureat al Premiului Nobel, Lech Wałęsa (“Drumul spre adevăr”, autobiografie, Curtea Veche Publishing, 2011). În “Visuri și secrete”, Danuta Wałęsa vorbește, pentru prima dată, despre sine. Cu sinceritate şi curaj, pe alocuri fără menajamente. Volumul a fost lansat la Bookfest în prezența autorilor în parteneriat cu Institutul Polonez, Polonia fiind invitat de onoare la această ediție a târgului de carte. Cu această ocazie, au fost lansate și două noi volume de Leszek Kołakowski, “Este Dumnezeu fericit?” și ”Prezența mitului”. “Visuri și secrete” este disponibilă în librării la prețul de 40 lei.

La târgul de carte, Curtea Veche a prezentat multe titluri noi, printre care: “Ruleta maghiară. Convorbiri cu Markó Béladespre literatură, politică, societate” de Korossi P. Jozsef; volumele de literatură cehă “Scrisori către Dubenka” de Bohumil Hrabal și “Rugă pentru Kateřina Horovitzová” de Arnošt Lustig; “Bifurcații” de Liviu Ornea; “Împăcarea cu noi înşine” de Pema Chödrön; “Distruge-ți obiceiurile nocive” de Joe Dispenza și “Folosește-ți mintea ca să întinerești” de Dr. Daniel G. Amen.

Curtea Veche Publishing le mulţumeşte tutoror celor care i-au vizitat standul.

(Comunicat de presă Editura Curtea Veche)

danuta walesa

Articole similare

Zilele filmului „MEMORIA HOLOCAUSTULUI” 27-29 ianuarie 2022, Cinema Muzeul Țăranului

Jovi Ene

Ce-am făcut la Gaudeamus 2016? – Poveștile Editurii Herald

Jovi Ene

Evenimentele editurii Vremea la Bookfest

Codrut

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult