Stiri

Concursul de scenarii Anima Film, Editia I, al Asociației Arte Dell’ Anima

DREAM IT – SEE IT – MAKE IT!

Te pasionează filmul, ai imaginație si talent la scris? Trimite-ne un scenariu si fă-ți povestea auzită!

Concursul de Scenarii ANIMA FILM este un concurs de scenarii de scurtmetraj, care îşi propune să promoveze oameni talentaţi, creativi şi serioşi.

Organizat de Asociaţia Arte dell’Anima, Concursul de Scenarii ANIMA FILM serveşte un singur scop: descoperirea şi promovarea talentelor.

În fiecare ediție se va alege un singur film. Genurile eligibile pentru filme sunt: ficţiune, experimental, thriller/horror, comedie, SF şi documentar. Autorului scenariului câştigător i se oferă oportunitatea de a-şi produce filmul lucrând în colaborare cu Asociația noastră.

JURIUL NOSTRU ESTE COMPUS DIN:

 • CRISTIAN TUDOR POPESCU Scriitor, Jurnalist si Critic de film
 • LAURENȚIU DAMIAN Regizor, Producător, Președintele UCIN
 • CRINA LINȚĂ Actriță, Producător, Președinta Asociației Arte dell’Anima
 • CRISTINA POPA Regizor, Producător, Asistent Producție al Asociației Arte dell’ Anima

REGULI DE PARTICIPARE:

 • Perioada de înscriere a scenariilor se va desfăşura între 07.08. 2017 – 07.09.2017;
 • Genurile eligibile pentru filmele înscrise sunt: ficţiune, experimental, thriller/horror, comedie, SF şi documentar;
 • Filmele nu pot depăşi durata de 20 minute;
 • Fiecare participant poate trimite un singur scenariu;
 • Sunt admise scenarii atât de la oameni nespecializaţi cât şi de la oameni profesionişti (experimentaţi în domeniu, cu o facultate de profil terminată etc.) însă ne rezervăm dreptul de a selecta echipa de producţie a câştigătorului, inclusiv regizorul;
 • Scenariile trebuie trimise fie în română, fie în engleză, şi într-un format Final Draft,Courier New sau Celtx, redactate într-o manieră profesionistă. Nu vor fi luate în considerare scenarii cu conţinut necorespunzător.
 • Alături de scenariu, fiecare participant trebuie să trimită Fişa de producţie a filmului. Aceasta trebuie să conţină: CV-ul scenaristului, Genul filmului, Durata, Bugetul estimativ (analizat corect şi justificat), Sinopsis, Treatmentul filmului şi Conceptul Regizoral.
 • Juriul va analiza scenariile şi câştigătorul va fi anunţat în maxim 30 de zile calendaristice de la închiderea sesiunii de înscriere;
 • În cazul în care juriul decide că niciun scenariu nu este suficient de bun pentru a fi declarat câştigător, atunci Asociaţia va lansa o altă sesiune de concurs in cadrul aceleiași ediții, pentru a acorda o şansă şi altor participanți.

RO:  Pentru a intra în competiție, trimiteți toate documentele necesare printr-un email la adresa:

film@artedellanima.ro

Până la data de 07.09.2017.

Vă mulțumim și vă dorim SUCCES!

Pentru orice alte informații vă rugăm contactați-ne la aceeași adresă de email.

Nota:   *nu ne rezervăm niciun drept asupra scenariilor înscrise în competiție;

**numai în momentul semnării unui contract legal se vor negocia drepturile de autor asupra filmului.

Articole similare

Curtea Veche Publishing, la sfârşit de Bookfest 2012

Jovi Ene

Festivalul Internaţional Film O’Clock anunţă membrii Juriului pentru Competiţia Internaţională de Scurtmetraje şi invitaţii speciali pentru cea de-a doua ediţie

Jovi Ene

La ce să te uiți de 1 decembrie | Netflix

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult