Stiri

Comedia „Bună! Ce faci?” ajunge la Constanţa

Unul dintre cele mai îndrăgite filme româneşti ale începutului de an, „Bună! Ce faci?”, ajunge şi la spectatorii din Constanţa, după ce şi-a câştigat câteva mii de fani în cinematografele din ţară. Începând de vineri, 1 aprilie, filmul regizat de Alexandru Maftei va fi proiectat la Cityplex Tomis Mall.

În această perioadă, filmul rulează şi în competiţia Festivalului Internaţional de Film de la Vilnius, cel mai important eveniment de gen din Lituania. Primul lungmetraj de cinema al lui Alexandru Maftei a fost inclus în secţiunea principală „New Europe – New Names” – care adună cele mai interesante propuneri în materie de cinema din anul respectiv.

Bună! Ce faci?” are priză şi peste Ocean: comedia este proiectată zilele acestea la Cleveland International Film Festival (24 martie – 3 aprilie), în competiţia dedicată filmelor din Europa Centrală şi de Est.

Una dintre puţinele comedii romantice realizate în România, „Bună! Ce faci?” este povestea a doi soți care, după 20 de ani de căsnicie, nu mai simt nici o atracţie unul faţă de celălalt. Gabriel (Ionel Mihăilescu) este pianist, iar Gabriela (Dana Voicu) este patroana unei mici spălătorii de lux. Fiecare dintre ei îşi caută iubirea în altă parte şi, după câteva nopţi de chat nebun, amândoi sunt convinşi că şi-au găsit perechea. Nici unul nu bănuieşte însă că partenerul de care s-a îndrăgostit pe Internet nu e deloc un necunoscut. Chiar dacă este deosebit de libertin în propriile relaţii sexuale, băiatul lor de 17 ani, Vladimir (Paul Diaconescu), este mai mult decât intrigat când le descoperă idila.

În roluri secundare apar Ana Popescu, Sabrina Iaschevici, Adrian Păduraru, Antoaneta Cojocaru, Ioan Andrei Ionescu, Ioana Abur şi Adriana Trandafir.

Filmul are la bază una dintre „cele mai năstruşnice ştiri din 2005”, pe care „Dilema veche” o semnala la începutul lui 2006, în rubrica „Cu ochii în 3,14”. Scenariul este scris de Lia Bugnar, muzica originală este compusă de Dragoş Alexandru, iar imaginea este semnată de Radu Aldea.

Articole similare

Lungmetrajul Cripta, pe Cinepub.ro

Jovi Ene

Urban Eye Film Festival – Programul complet

Jovi Ene

Concurs: Câștigă două pachete de cărți San-Antonio, oferite de Editura Univers! – ÎNCHEIAT!

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult