Stiri

Colorând griul – Stare de spirit

Cu sprijinul ICR Tel Aviv, în perioada 24 noiembrie – 18 decembrie 2011, la Casa Artiștilor din Tel Aviv are loc expoziția „Colorând griul – Stare de spirit”.

Vor fi prezentate lucrări de pictură și sculptură a 8 tineri artisti reprezentativi pentru importante centre artistice din România: Radu Belcin (Brașov), Dragoș Burlacu (Bacău), Francisc Chiuariu (București), Ana Maria Micu (Cluj), Cătălin Petrișor (Craiova), Flavia Pitiș (Brașov), Bogdan Rața (Timișoara) și Aurel Tar (București).

„Colorând griul – Stare de spirit”, reprezintă o privire asupra identității est-europene aflate în tranziție. Conceptul identității uniformizate, pierdute, regăsite, reconcepute configurează în arta contemporană românească noi caracteristici specifice după o tranziție de peste 20 de ani. Tranziția generează firesc starea mentală a griului, care începe acum să se coloreze prin idei precizate și concepte clare, „purificate” prin culoare, în contextul actual. Proiectul a debutat la Bienala de la Moscova din acest an, urmând să fie prezent și la alte evenimente majore ale artei contemporane, în diverse țări europene.
Catalogul a fost tipărit cu sprijinul Ministerului Culturii și Patrimoniului Național

Lucrările au fost transportate cu sprijinul TAROM

Parteneri: Editura Vellant, Galeria AnnArt, Illy România, Modernism.ro, Radio România Internațional (RRI)

In textul curatorial anexat, veti putea lua cunistinta in detaliu cu artistii prezenti in expozitie si cu orientarile lor plastice.

Articole similare

Cel mai așteptat comeback din poezia română, „noul Franzen”, Paul Auster, William S. Burroughs: noutățile ANANSI. World Fiction din octombrie

Jovi Ene

Noutățile Netflix ale săptămânii: Lost in Space, Nightflyers, Binging regal, docu-serii despre crime celebre

Jovi Ene

S-au pus in vanzare biletele la EUROPAfest 2011!

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult