Stiri

Cartea eveniment ”12 ani de sclavie”, la al doilea tiraj

12 ani de sclavie cop 1Ajuns la al doilea tiraj, volumul “12 ani de sclavie” acaparează tot mai mult publicul cititor, dornic, pe de o parte, să descopere evenimentele dramatice care s-au derulat pe parcursul celor 12 ani petrecuţi de autor pe plantaţiile din Sud în cele mai copleşitoare condiţii; iar pe de altă parte, curios să surprindă în lectură emoţiile sugerate de filmul omonim, câştigător al Premiului Oscar la secţiunea “cel mai bun film de lungmetraj” şi la secţiunea “cel mai bun scenariu”.

Solomon Northup, născut om liber în statul New York, unde a fost educat şi a devenit un violonist iscusit, a fost atras în Washington cu promisiunea angajării ca muzicant într-un spectacol. El a fost drogat şi s-a trezit într-un ţarc pentru sclavi, fiind ulterior vândut în Sud, unde a trăit 12 ani ca sclav. Evenimentele relatate de el sunt impresionante: cumpărarea sclavilor, biciuirile, vânătoarea cu câini a fugarilor, siluirea femeilor care atrăgeau ochii stăpânilor şi truda necontenită.

“12 ani de sclavie” este poate cea mai importantă relatare despre sclavie scrisă vreodată, reprezentând o frescă a experienţei umane dusă până la extremele supravieţuirii.

În perioada 03.03.2014 – 15.03.2014, puteti achizitiona cartea cu o reducere de 25%, de pe site-ul editurii, www.meteorpress.ro.

Articole similare

Noutăţile editurilor Polirom şi Cartea Românească la Bookfest 2012

Jovi Ene

Concurs: Câștigă una dintre cele două cărți ”Simbolismul corpului uman”, de Annick de Souzenelle! – ÎNCHEIAT

Jovi Ene

Evenimentele Adenium la Bookfest 2015

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult