Stiri

3 scurt metraje online pe CINEPUB: Betoniera, Bruiaj si Curaj pot fi văzute online

BETONIERA_grd03_0.06.49.00_0Începând cu joi, 20 octombrie, scurt metrajele Betoniera (regia Liviu Săndulescu), Bruiaj (regia Bogdan Drumea) și Curaj (regia Radu Matei Bărbulescu) sunt online, gratis și legal, pe CINEPUB.

În această săptămână, CINEPUB propune iubitorilor de film trei scurt metraje și trei experiențe diferite. Cinefilii vor avea parte de suspans, vor descoperi o cameră bântuită de cămin, apoi vor trăi absurdul vieții de zi cu zi, alături de un bărbat interpretat de Mimi Brănescu.

Mimi Brănescu, Iulia Lumânare, Teo Corban și Adrian Titieni fac parte din distribuția unui scurt metraj prezentat, printre altele, la Clermont Ferrand, Sao Paulo, Vilnius și TIFF. Acțiunea filmului Betoniera, semnat de Liviu Săndulescu, are loc într-un șantier din centrul Bucureștiului, unde zgomotul infernal nu se oprește nici noaptea. După repetate apeluri catre poliție fără niciun rezultat, un locatar recurge la o formă destul de neobișnuită de protest.

20oct-play-betoniera

Filmat în stilul found footage, Bruiaj (regia Bogdan Drumea) e un scurt metraj independent fără buget, dar cu impact puternic, un horror cu accente de comedie. Dracula Film Festival, NexT IFF sau IPIFF sunt doar o parte dintre festivalurile unde Bruiaj a fost proiectat. Filmul spune povestea a două fete care își petrec seara într-o camera bântuită de cămin. Cele două apelează la un specialist pentru a rezolva ”problema”.

20oct-play-bruiaj

În Curaj, de Radu Matei Bărbulescu, o femeie e martoră involuntară a unei infracțiuni. E noapte, iar ea se află într-o zonă nepopulată a orașului și realizează că este urmărită de doi bărbați. Scurt metrajul ridică dilema morală a unei femei pusă față în fată cu doi infractori.

20oct-play-curaj

Cinepub.ro este singurul portal de cinema românesc online, distribuit gratuit și cu acordul legal al producătorilor și cineaștilor independenți, cu premiere în fiecare joi seara, de ficțiune, documentar sau animație, scurt sau lungmetraj.

Articole similare

Lansare de carte la Câmpina, 10 iunie 2022: „Fragil”, de Simona Goșu, cel mai premiat debut literar din România ultimilor doi ani

Jovi Ene

Un manifest al psihologiei româneşti moderne, Psihologia poporului român de Daniel David, la Polirom

Jovi Ene

Câteva știri din lumea filmului românesc (12 – 18 iunie 2017)

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult