Stiri

Lansare de carte la Câmpina, 24 martie: „În rest, viața e frumoasă”, de Diana Iepure

Prăjitoria cu povești și Casa de Editură Max Blecher vă invită joi, 24 martie, de la ora 18.00, la a treia ediție a „Sezătorilor culturale urbane”, în cadrul căruia va fi lansat volumul de poezie „În rest, viața e frumoasă”, de Diana Iepure.

Participă: scriitoarea și traducătoarea Diana Iepure, autoarea volumului, aflată la prima întâlnire cu cititorii din Câmpina. Moderatorul întâlnirii va fi Jovi Ene, Project Manager al site-ului Filme-cărți.ro.

Despre carte:

În rest, viaţa e frumoasă este unul dintre cele mai puternice & solide volume de poezie pe care le-am citit în ultimii ani. O carte care trasează graniţele rememorării şi ghidează introspecţia, totul fiind făcut cu o luciditate tăioasă, cu autoironie, cu mici ghiduşii & cochetării benigne; un lung poem compact despre neputinţe şi despre onestitatea cu care ar trebui să ni le îngrijim.” (Dan-Liviu Boeriu, Revista Familia)

„Îmi place poezia care mă apropie de cel care a scris-o, dându-mi senzația că îl cunosc mai bine, mai ales atunci când acesta nu se ascunde în metafore, ci se dezvăluie în concretețe; aici prin umor și printr-o justă apreciere a noilor realități ale vieții sale și ale lumii în întregime.” (Jovi Ene)

Despre autoare:

Diana Iepure (n. 1970, Chișinău) a absolvit Facultatea de Istorie din cadrul Universității de Stat din Chișinău. A publicat volumele de poezie Liliuța (2004) și O sută cincizeci de mii la peluze (2011). A tradus din limba rusă cărți de Boris Akunin, Alexei Salnikov și Serghei Timofeev, precum și două antologii din clasici ai literaturii ruse: Iarnă rusească (2013), Pagini alese din literatura rusă a secolului XIX (2017).

Un eveniment organizat în colaborare cu Casa de Editură Max Blecher și Filme-cărți.ro.

Participarea în cadrul acestui eveniment este gratuită, însă, întrucât există un număr limitat de locuri, vă rugăm să faceți rezervare la office@prajitoriacupovesti.ro.

Eveniment Facebook.

Articole similare

Câteva știri din lumea culturală românească (16 – 22 iulie 2018)

Jovi Ene

Craciun fericit de la Monitorul Oficial!

Jovi Ene

Eveniment: Seară indiană la Librăria Humanitas Kretzulescu

Andreea Andrusca

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult