Stiri

Documentul Fraternității Umane pentru Pace Mondială și Conviețuire, donat Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”

Ambasadorul Emiratelor Arabe Unite în România donează o copie a Documentului Fraternității Umane pentru Pace Mondială și Conviețuire, în limba română, Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”

În data de 16 septembrie 2021, E.S. Dr. Ahmed Abdullah Bin Saeed Al Matrooshi, ambasadorul Emiratelor Arabe Unite în România a vizitat Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” din București.

Cu acest prilej, Excelența Sa a donat bibliotecii un exemplar al Documentului Fraternității Umane pentru Pace Mondială și Conviețuire, apărut la editura Ars Longa în ediție limitată bilingvă arabă-română, pentru ca mesajul fraternității și unității dintre popoare, transmis în 2019 din Abu Dhabi de către Marele Imam al Universității-Moschee Al-Azhar, Dr. Ahmed Al-Tayeb și Sanctitatea Sa Papa Francisc, Conducătorul Bisericii Catolice, să se regasească și printre lecturile cititorilor români, într-un context în care nevoia de dialog și înțelegere a Celuilalt este tot mai pregnantă.

Dr. Mireille Rădoi, Director General al Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I” a subliniat importanța acestei donații pentru colecțiile bibliotecii, mai ales pentru cititorii interesați de subiectul dialogului intercultural și interreligios, precum și de rolul Emiratelor Arabe Unite în promovoarea valorilor de toleranță și coexistență.

Scurt istoric

Ceremonia de semnare a Documentului Fraternității Umane pentru Pace Mondială și Coexistență a avut loc în Abu Dhabi, în data de 4 februarie 2019, când Sanctitatea Sa Papa Francisc își începea vizita oficială în Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite devenind, astfel, țara gazdă a unui eveniment fără precedent: prima vizită a unui Suveran Pontif în Peninsula Arabă, leagănul islamului.

Astfel, acest moment istoric a fost marcat de semnarea Documentului Fraternității Umane pentru Pace Mondială și Coexistență de către Marele Imam al Universității-Moschee Al-Azhar, Dr. AhmedAl-Tayeb, și Sanctitatea Sa Papa Francisc, Conducătorul Bisericii Catolice, în prezența Șeicului Mohammed bin Rashid Al Maktoum – Vicepreședinte, Prim-ministru și conducător al Dubaiului, și a Alteței Sale, Șeicul Mohammed bin Zayed Al Nahyan – Prințul Moștenitor al Emiratului Abu Dhabi și Comandantul Suprem Adjunct al Forțelor Armate din Emiratele Arabe Unite.

Ceremonia de semnare a Documentului a subliniat faptul că dialogul este calea către pace, respect şi înţelegere reciprocă între religii și popoare și, totodată, rolul Emiratelor Arabe Unite în promovarea toleranței și a iubirii dintre religii și culturi.

Articole similare

Wine Journey #4: Degustare Moșia de la Tohani

Jovi Ene

Câteva știri din lumea culturală românească (21 – 27 ianuarie 2019)

Jovi Ene

Câteva știri din lumea culturală românească (10 – 16 aprilie 2017)

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult