Stiri

Azi lansare de carte: Doua ghiduri pentru intelegerea pietei imobiliare autohtone

Două ghiduri pentru înţelegerea pieţei imobiliare autohtone,
semnate de unul dintre cei mai reputaţi consultanţi imobiliari din România:
ILIAS P. PAPAGEORGIADIS

„România nu este destinaţia mea, România e destinul meu.” (Ilias Papageorgiadis)

• Ilias Papageorgiadis este CEO și unul dintre fondatorii companiei MORE Real Estate Services, clasată în topul primelor 10 firme de imobiliare din ţară noastră, unul dintre brandurile care reprezintă cu succes România la majoritatea evenimentelor mondiale de top dedicate acestei zone de business.

• Ilias Papageorgiadis contribuie cu articole la rubricile din sectorul imobiliar ale marilor publicaţii şi este un vorbitor important la conferinţele naţionale şi internaţionale din domeniu, încercînd să prezinte potenţialul imobiliar şi economic al României.

„Publicînd cele două volume, Ilias oferă un instrument de înţelegere a mecanismelor reale ale unei pieţe esenţiale.” (Cristian Pantazi, redactor-şef HotNews.ro)

Autorul păstrează acea linie de echilibru care-l face credibil atît în calitate de expert în domeniul său de activitate, cît şi, cu atît mai mult, pe teritoriul experimentului literar bine strunit.” (Dan-Silviu Boerescu)

• Volumele, apărute la RG PUBLISHING, la finele lui 2010, vor fi lansate în capitală  marţi, 25 ianuarie, începînd cu ora 19:00, la Hotelul Novotel Bucharest City Centre – Sala PARIS (Calea Victoriei 37B).

Alături de autor, la eveniment vor mai participa: renumitul psiholog Aurora Liiceanu, scriitorul şi editorul Dan-Silviu Boerescu, Cristian Pantazi, redactor-şef HotNews.ro, şi Viorel Lăcătuș, expert imobiliar.

PRIMA CARTE:

Ilias P. Papageorgiadis

Prin labirintul imobiliarelor…

şi alte întîmplări adevărate

Prefaţă de Dan-Silviu Boerescu

Cuvînt înainte de Cristian Pantazi

Semnat de unul dintre cei mai reputaţi consultanţi imobiliari din România, volumul Prin labirintul imobiliarelor este un instrument fundamental pentru a întelege dezvoltarea zonei afacerilor imobiliare, dar şi o radiografie exemplară a sectorului imobiliar autohton, surprins pe perioada ultimilor trei ani, una de plină criză a tranzacţilor.

„În cartea lui Ilias Papageorgiadis se regăseste orice investitor serios din România, fie străin sau neaoş. Cum să ai succes fiind corect într-o piaţă imatură, cum să-ţi convingi clienţii că expertiza şi know-how-ul valorează infinit mai mult pe termen lung decît «un tun» dat imediat? Acestea sînt întrebări pe care şi le pun zilnic mii de oameni de afaceri oneşti, care se luptă cu doi inamici de temut: lipsa de predictibilitate fiscală şi lipsa de transparenţă.

Nu este nimic mai adevărat, în aceste zile, decît vechiul proverb chinezesc care spune că dacă vrei să ajuţi un sărac să nu-i dai un peşte, ci o undiţă. Ilias Papageorgiadis oferă un instrument de înţelegere a mecanismelor reale ale unei pieţe esenţiale”, consideră redactorul-şef al HotNews.ro, Cristian Pantazi.

Cartea vorbeşte despre transparenţă, proceduri, norme şi tehnici esenţiale pentru existenţa unei pieţe, dar nu la modul „clasic”, ci prin intermediul a peste 30 de istorii pline de umor, ce denotă o fină observaţie psihologică şi ironie ascuţită, uneori corozivă. Fără maliţie, însă, ci cu o vădită „înţelegere balcanică” a mediului şi a oamenilor.

„Ilias a reusit să ne înţeleagă felul de a fi şi a făcut asta fără a se situa pe o poziţie ostilă. Dimpotrivă, dincolo de simpatia pan-balcanică, el ne priveşte cu înţelegere, cu umor şi, adesea, cu autoironie, comparînd mereu, cu bune şi cu rele, românii cu grecii”, notează Dan-Silviu Boerescu în prefaţa cărţii.

ISBN: 978-973-88701-9-2

130×200 mm, 296 p.

A DOUA CARTE:

100 mici secrete

pentru investiţii imobiliare de succes

Prefaţă de Dan-Silviu Boerescu

Cuvînt înainte de Viorel Lăcătuş

Volumul, important atît pentru specialişti (agenţi, agenţii, dezvoltatori), cît şi pentru publicul larg – toţi cei interesaţi să afle mai multe despre zona afacerilor imobiliare -, reprezintă  un supliment al cărţii Prin labirintul imobiliarelor, propunînd cititorului sfaturi practice, „reţete” care pot duce la ocolirea capcanelor crizei şi la succes pe termen lung. Toate sînt rodul experienţei unui om care activează de aproape şapte ani în domeniul afacerilor imobilare – cu succes, dar, mai ales, cu profesionalism şi cu o bine clădită etică profesională, în care interesele clientului sînt primul criteriu.

Din cuprins:

• Doriţi să achiziţionaţi un apartament la cheie? Avantaje şi dezavantaje • 4 secrete pe care trebuie să le ştiţi înainte de a cumpăra o casă nouă • De ce mulţi dezvoltatori nu acceptă negocieri? • Dezavantajele unui teren aproape de pădure • Probleme juridice sau de urbanism • Ghid de supravieţuire în timpul crizei • Bursa: în creştere, dar pînă cînd? • În cine să am încredere în ce priveşte calitatea contrucţiei? • Prima dintre „soacre”: banca dezvoltatorului • Nu cumpăraţi niciodată un apartament într-un proiect viitor dacă… • Care este preţul de pornire?

ISBN: 978-606-92771-0-2

130×200 mm, 144 p.

AUTORUL:

Ilias Papageorgiadis s-a născut la Katerini, Grecia, într-o familie a cărei istorie în domeniul comercial poate fi urmărită pe parcursul a peste două secole.

De peste două decenii, Ilias activează în industria media, iar de 16 ani este consilier politic, avînd la activ zeci de campanii politice de succes, precum şi alte proiecte comerciale şi de consultanţă.

A intrat pe piaţa imobiliară în anul 2002. Din 2004, şi-a îndreptat atenţia către România, unde, alături de fraţii săi – Grigoris şi Nikolas – a fondat grupul de companii MORE. În ultimii doi ani, compania-mamă a grupului – More Real Estate Services – a ajuns în topul primelor 10 firme de imobiliare din ţara noastră. MORE reprezintă, cu mîndrie, România la majoritatea evenimentelor mondiale de top.

În ianuarie 2008, Ilias punea bazele blogului personal, www.realinromania-blog.com, la vremea respectivă, primul din România dedicat sectorului imobiliar. Prin intermediul acestuia, a prezis cu acurateţe direcţia pieţei în 2008, 2009 şi 2010. Contribuie cu articole la rubricile din sectorul imobiliar ale marilor publicaţii şi este un vorbitor important la conferinţele naţionale şi internaţionale din domeniu, încercînd să prezinte potenţialul imobiliar şi economic al României.

Despre compania MORE Real Estate Services

Înfiinţată în anul 2004, MORE Real Estate Services este o companie imobiliară, cu activiţăţi axate pe brokerage şi consultanţă, proprieţăţi generatoare de venituri, proprietăţi achizitionate prin licitaţii organizate de bănci pentru recuperarea creanţelor, terenuri pentru dezvoltare de proiecte şi altele.

Din anul înfiinţării sale şi pînă în prezent, MORE a facilitat şi intermediat peste 300 de tranzacţii imobiliare, în valoare de 500 milioane de euro. În anul 2010 compania a reuşit să îşi menţină rentabilitatea, înregistrînd în prima jumătate a anului un profit cu 3% mai mare, comparativ cu aceeaşi perioadă a lui 2009. În ultimii doi ani, compania a ajuns în topul primelor 10 firme de profil din țara noastră.

Începînd cu anul 2006, MORE participă la cele mai importante tîrguri şi conferinţe internaţionale din domeniul imobiliar – MIPIM, MAPIC, MIPIM Horizons, EXPO REAL, REAL VIENNA, SIMA ş.a., în cadrul cărora promovează investiţiile de profil din România.

Articole similare

Concert Chester, Sophisticated Lemons Si Breathelast

Delia Marc

Câteva știri din lumea filmului românesc (8 – 14 decembrie 2014)

Jovi Ene

Concurs Urzeala Tronurilor: Câștigă una dintre cele trei cărți, oferite de Editura Nemira! – ÎNCHEIAT!

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult