Editorial Recomandat

Filme, carţi şi câteodată fotbal: 28 iunie 2012

Rezultate 27 iunie:

Portugalia-Spania 0-0 (castiga Spania)
Pronosticuri corecte: Mihaela St.

Meciul zilei: Germania-Italia. Pilula culturala: Jovi.

Zidurile orasului Nuremberg s-au pastrat in mare parte intacte. Au fost construite in secolele XIV, XV si refortificate in secolele XVI, XVII. Zidul original al orasului avea 5 km in lungime si cinci porti: Laufer, Spittler, Frauen, Neu si Tiergärtner Tor. Cea mai frumoasa portiune a zidului se afla pe partea de vest a orasului.

 

Orasul Craco din Italia este situat in regiunea Basilicata, din Provincia Matera, la aproximativ 25 de mile de Golful Taranto. Un oras medieval tipic, construit in mijlocul unor dealuri cu o suprafata mare, pe care fermierii puteau cultiva grau, alaturi de alte legume.  Din punct de vedere istoric, orasul dateaza din 1060, de cand terenul a fost in proprietatea arhiepiscopului Arnaldo, Episcop de Tricarico. Din 1891, populatia din Craco ajungea la peste 2000 de persoane.

Desi au existat multe probleme, din cauza conditiilor dificile pe care trebuiau sa le infrunte agricultorii. Disperati ca nu mai aveau ce sa manance, foarte multi au migrat in America de Nord. Cei care au ramas au trebuit sa se confrunte cu alunecari de teren, cutremure si chiar cu razboiul. In perioada 1959-1972 Craco a fost lovit de cutremure, iar cei mai multi au preferat sa paraseasca orasul ce parea blestemat. Astazi aceasta se degradeaza din ce in ce mai mult.

Pronosticuri meciuri 28 iunie 2012. Germania-Italia

Jovi: 2-0
Eddie: 0-1
Dan: 2-1
Marian: 1-0
Mihaela St.: 1-0
Iulian: 1-0
Alartes: 1-0
Mike: 3-1
Codrut: 3-1
Jules: 2-1
Costi: 3-0
Mihaela M.: 2-0

Clasament intermediar (s-a acordat, conform regulamentului, 1 pct. pentru cei care au ghicit echipa calificata in semifinala):

1. Marian – 60 pct.
2. Codrut – 49 pct.
3. Mihaela M. – 47 pct.
4-5. Eddie, Mike – 44 pct.
6. Mihaela St. – 41 pct.
7-8. Dan, Jovi – 35 pct.
9. Alartes – 34 pct.
10. Iulian – 33 pct.
11-12. Jules, Costi – 28 pct.

Parteneri concurs: Editura Polirom şi Books-Express.ro.

Momentul partenerului Books-Express.ro: 08.06.2012 a fost cu siguranţă data la care toţi europenii şi-au setat televizoarele, şi-au pregătit gustările, băuturile răcoritoare şi au aşteptat prima partidă disputată între Polonia şi Grecia în debutul Campionatului European de Fotbal. Pentru marii admiratori ai acestui sport, semifinalele bat în praguri prea devreme şi finala anunţată pe 1 iulie sugerează întoarcerea în rutina zilnică. Care sunt cele patru echipe norocoase? Portugalia-Spania şi Germania-Italia. În urma acestor două meciuri, disputate pe 27 iunie la Donetsk, respectiv 28 iunie la Varşovia, echipele finaliste vor se vor întrece pentru trofeul cel mare. Continuarea pe blogul Books-Express.ro.

Va precizam ca oricine poate comenta la articolele noastre, iar cel care va ghici cele mai multe rezultate în comentariile înaintea jocurilor va primi un pachet de cărţi-surpriză din partea Filme-carti.ro.

Articole similare

Festival de Cannes 2010

Mihaela

„Biografiile romanțate” ale lui Labiș, Nichita și Hasdeu. Autori: Cosmin Perța, Bogdan Crețu și George Cornilă

Jovi Ene

Vieți de artiști pictate pe ecran – Top 5 filme biografice

Tudor-Costin Sicomas

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult