Filme Filme americane

Geostorm (2017) – Geostorm: Pericol global

Geostorm (2017) – Geostorm: Pericol global
Regia: Dean Devlin
Scenariul: Dean Devlin, Paul Guyot
Distribuţia: Gerard Butler, Jim Sturgess, Abbie Cornish, Andy Garcia, Ed Harris

Nu știu dacă văzând trailerul sau distribuţia, se mai poate aștepta cineva la un scenariu original ori la o acţiune surprinzătoare. Pornind de la aceasta ipoteza, ar fi ipocrit să acuzăm filmul că seamănă cu atâtea altele în care Pământul este ameninţat, un om (de regulă cu 6 pack) își sacrifică viaţa pentru a salva situţia, iar trădările au loc la cel mai înalt nivel.

La fel cum unui copil i se citește aceeași poveste de noapte bună, fără să se plictisească de ea, și noi acceptăm aceeași poveste reeditată în zeci de filme, atâta timp cât imaginile sunt spectaculoase. Iar dacă Geostorm excelează la ceva, acel ceva este imaginea. Valuri cât o cladire de 40 de etaje, un întreg oraș care se surpă ori un avion care cade pe stradă sunt concurate numai de imaginile din spaţiu în care Gerard Butler plutește graţios printre sateliţi.

Trecând peste replicile uneori siropoase, alteori rigide, nu putem să nu remarcăm ideile ecoologiste: încălzirea globală care generează nevoia construirii sistemului de sateliţi, mașina electrică cu care Cheng se salvează sau taxiul autonom care îl induce în eroare pe Ed Harris și salvează situaţia.

Cu toate că povestea nu surprinde și multe aspecte ale scenariului reprezintă clișee, filmul reușește să captiveze și nu putem vorbi despre plictiseală în niciunul dintre cele mai bine de 100 de minute ale filmului.

Așadar, dacă vă plac filmele în care se joacă soarta omenirii pe un fond de imagini spectaculoase, dacă aveţi viziuni ecologiste sau doar o afinitate pentru Gerard Butler, Geostorm reprezintă alegerea ideală.

Nota: 6/10

Articole similare

Blade Runner (1982)

Jovi Ene

Soldații. Poveste din Ferentari (2017)

Iulia Dromereschi

Comme un chef (2012)

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult