Editorial Recomandat

Bibliotecile din America – exemplu pentru toată lumea

monumental_libraries_9În ce stare mai sunt bibliotecile din România? Câți oameni mai merg la bibliotecă și câți preferă liniștea unei librării, fie ea și online? Nu avem aceste date, dar speranțele ca lumea să mai meargă la bibliotecă sunt tot mai mici, acum cu invazia Internetului. Avem însă ocazia să o comparăm cu cea din Statele Unite ale Americii.

Infograficul săptămânii este un sumar a ceea ce se întâmplă în bibliotecile publice din America. Descoperim cu fiecare informație că importanța bibliotecilor și bibliotecarilor crește pe zi ce trece în această țară, chiar și în timpurile Internetului și ale cărților electronice, din ce în ce mai dorite, mai ales în America. Iar citatul pe care l-am găsit este extrem de potrivit: ”Indiferent de cât de avansat va fi algoritmul de căutare pe Google, acesta nu va fi la fel de inteligent ca un bibliotecar tăcut din biblioteca din spatele unui magazin alimentar”.

Iată ce aflăm de aici:

  • 58% din populația adultă din SUA deține permis de intrare în bibliotecă;
  • americanii merg la bibliotecile școlare, publice sau academice de trei ori mai mult decât merg la filme;
  • aproape 89% din bibliotecile publice americane oferă acces liber la internet;
  • mai mult de 92% din bibliotecile publice americane au servicii incluse pentru găsirea de locuri de muncă;
  • 76,3% dintre bibliotecile americane oferă și cărți electronice.

libraries--the-original-search-engine-and-still-moving-forward_52b6795270abc

Sursa: Visual.ly.

Articole similare

Avanpremieră editorială: Mierla neagră, de Radu Ţuculescu

Jovi Ene

Top 5 cele mai bune filme văzute pe Netflix în iulie 2020

Jovi Ene

Călătorii literare cu Simona Goșu: „Călătoria perfectă este pe bicicletă, cu piste speciale, cât mai puțin printre mașini, pe vreme răcoroasă, fără ploaie”

Jovi Ene

2 comments

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult