Stiri

Câteva știri din lumea filmului românesc (30 octombrie – 5 noiembrie 2017)

Știrile săptămânii: Succes în Marea Britanie și SUA pentru actorul român Alec Secăreanu; Săptămâna documentarelor Sahia în București; Programul KineDok în luna noiembrie; Multi-premiatul film Pop Aye, propunerea Singapore la Oscar, va deschide cea de-a patra ediție a HipTrip Travel Film Festival; O melodramă hipnotizantă: „Reparându-i pe cei vii” din 10 noiembrie în cinematografe; Cele mai bune filme pentru copii și familie la KINOdiseea – Festivalul internațional de film pentru publicul tânăr; Actorul român Alec Secăreanu, nominalizat la categoria Cel mai bun actor în rol principal la premiile BIFA, în Marea Britanie.

Succes în Marea Britanie și SUA pentru actorul român Alec Secăreanu

Tărâmul binecuvântat / God’s Own Country, unul dintre cele mai discutate și premiate filme ale anului 2017, va fi lansat în România pe 17 noiembrie. Filmul este regizat de Francis Lee, iar din distribuția lui face parte actorul român Alec Secăreanu.

Lansat în Marea Britanie la începutul lunii septembrie unde a fost considerat “unul dintre cele mai promițătoare debuturi britanice din ultimii ani” (Sight&Sound) și în SUA la finalul săptămânii trecute, filmul a cucerit în egală măsură publicul și presa internațională, înregistrând succese de box office și cronici elogiante.

Comparat în presa internațională cu Brokeback Mountain, Tărâmul binecuvântat / God’s Own Country spune povestea de dragoste emoționantă, dar lipsită de sentimentalisme, dintre un tânărul fermier britanic Johnny Saxby (Josh O’Connor) și muncitorul român Gheorghe (Alec Secăreanu). Johnny îşi îneacă frustrările zilnice cu beţii straşnice şi sex la întâmplare, la ferma părinților săi din Yorkshire. Până într-o zi, când la fermă își face apariţia un zilier român, venit pentru sezonul mieilor. Între cei doi se dezvoltă o relaţie intensă ce-l aruncă pe Johnny pe un nou drum.

Trailer: https://youtu.be/lXMLzOJj7Ws

Filmul “pune bazele unei relații neașteptate care îl schimbă pe Johnny într-un mod dureros, profund și, în cele din urmă, eliberator” (Hollywood Reporter).

Un remarcabil film britanic, cu o poveste de dragoste unică, completată de personaje impresionante și o cinematografie creativă”, spune Varsity, în timp ce Variety atrage atenția asupra modului în care “filmul redă într-un mod activ statutul și contribuțiile imigranților în Marea Britanie fără a recurge la retorica politică”. God’s Own Country arată extraordinar și denotă  o sinceritate vie care te atrage”, scrie Daily Express. Despre personajul lui Alec Secăreanu, The Guardian scrie: “Cu ochii limpezi și de o frumusețe aproape dureroasă, prezența lui Gheorghe îl descurajează pe Johnny și îl face să distingă greu diferența între agresiune și atracție”. Prestația actorului român este lăudată și de cei de la The Telegraph: “Secăreanu ar fi putut cu ușurință să iasă în evidență prin rolul unui bărbat atrăgător; în schimb, personajul său își face simțită prezența treptat, într-un mod tăcut, dând viață, astfel, sentimentelor nerostite până atunci. Între cei doi actori se naște o chimie autentică și ascuțită”.

FB Page: facebook.com/taramulbinecuvantat

Lansat și premiat la Sundance Film Festival, God’s Own Country a devenit în scurt timp unul dintre cele mai discutate filme în presa internațională anul acesta – lucru datorat atât tematicii LGBT, cât și numărului impresionant de festivaluri unde a fost selectat și premiat: Directing Award la Sundance Film Festival, Männer Jury Award la Berlinale, Best British Feature Film la Edinburgh International Film Festival, Special Jury Award la TIFF Cluj, Audience Award la Frameline San Francisco International LGBTQ Film Festival.

Alec Secăreanu, actorul român devenit celebru pentru rolul din Tărâmul binecuvântat / God’s Own Country, a absolvin UNATC în 2007. În România a jucat într-o serie de scurtmetraje (“Candy Crush”, “Mătăsari”, “My Name Is …”, etc), seriale tv și lungmetraje: “Love Bus: Cinci povești de dragoste din București”, “Visul lui Adalbert”. Castingul pentru Tărâmul binecuvântat / God’s Own Country a durat 6 luni în România, iar regizorul Francis Lee a văzut peste 40 de actori români pentru acest rol alegându-l pe Alec Secăreanu.

Tărâmul binecuvântat / God’s Own Country va fi distribuit în cinematografele din România de Bad Unicorn. Este al doilea film european distribuit de Bad Unicorn, după succesul de peste 15,000 de spectatori înregistrat de filmul câștigător al Ursului de Aur la Berlinale, Despre trup și suflet / On Body and Soul.


Săptămâna documentarelor Sahia în București

În perioada 4-11 noiembrie 2017, Asociația One World Romania organizează în București o serie de evenimente și proiecții speciale dedicată documentarelor realizate de Studioul Alexandru Sahia, “fabrica de realitate” a României socialiste între anii 1950 și 1990. Anul acesta, selecția de filme propune tema „Oraș și propagandă” și cuprinde scurt-metraje care vorbesc chiar despre orașul București.

Cum arăta capitala noastră văzută de documentariștii acelor ani și cum percep bucureștenii de astăzi aceste fragmente de istorie? Vorbim după fiecare proiecție cu invitați speciali despre ce amintiri au trezit filmele Sahia și despre cum le putem folosi pentru a înțelege orașul în care trăim și pe care ne supărăm atât de des.

Începem săptămâna cu cea de-a doua ediție a atelierului „Trecutul prezent”, organizat de Asociația One World Romania cu scopul revitalizării arhivei studioului „Alexandru Sahia”, prin catalizarea unor proiecte individuale sau colaborative, inter-disciplinare, care să aibă la bază imaginea documentară de arhivă. Pe 4 și 5 noiembrie, la Oranjeria Tranzit, cineaști, artiști vizuali, curatori și cercetători din domeniile umaniste (selectați pe bază de înscriere) se vor întâlni cu tutorii Adina Brădeanu și Alexandru Solomon și alți invitați speciali din domeniul filmului documentar. Mai multe detalii despre atelier aici.

Continuăm de luni până sâmbătă cu o serie de proiecții în 6 cartiere diferite din București. În fiecare zi va avea loc câte o proiecție într-un alt cartier, după cum urmează: Cartierul Tei (luni, 6 noiembrie, ora 17 – la Școala Gimnazială numărul 31), Cartierul Floreasca (marți, 7 noiembrie, ora 19 – la Hidden Café), Cartierul Cotroceni (miercuri, 8 noiembrie, ora 19.30 – la Bistro Nouveau), Cartierul Ferentari(joi, 9 noiembrie, ora 17 – la Școala Gimnazială „Petrache Poenaru”), Cartierul Drumul Taberei (vineri, 10 noiembrie, ora 19 – la Colegiul Național „Grigore Moisil”) și Cartierul Pantelimon (sâmbătă, 11 noiembrie, ora 19 – la Make a Point). Intrarea este liberă în toate cele 6 locații, în limita locurilor disponibile. Programul complet este disponibil aici.

Aceleași filme din programul „Oraș și propagandă” vor ajunge în această perioadă și în câteva liceebucureștene, în cadrul unor proiecții speciale, urmate de discuții cu elevii. Liceele care participă la program sunt: Liceul Teoretic „Dante Aligheri”, Colegiul National „Sfantul Sava”, Liceul de Arte Plastice „Nicolae Tonitza”, Colegiul National „Ion Creanga”, Liceul Teoretic „Nicolae Iorga”.

Lista filmelor Sahia din programul „Oraș și propagandă”

  • “Festivalul filmului pentru sate”, fără autor, 1960, 10 min.
  • Casa noastră ca o floare”, Alexandru Boiangiu, 1963, 19 min.
  • “Săptămâna în imagini”, 22/1972, 10 min
  • “Pentru strănepoți, încă ceva despre București”, Paula și Doru Segall, 1980, 14 min.
  • “Iarna unor pierde vară”, Ion Moscu, 1974, 9 min.
  • “Aflați despre mine…”, Adrian Sârbu, 1982, 16 min.
  • “Cei mici despre lumea mare”, Gabriel Barta, 1960, 14 min.
  • “Adolescența”, Florica și Paul Holban, 1970, 10 min.
  • “După zece ani”, Eugenia Gutu, 1971, 12 min.
  • “Calea Văcărești”, Virgil Calotescu/ Radu Ursachi/ Nicolae Anderco, 1975, 18 min.
  • “Ochii orașului meu”, Virgil Calotescu, 1963, 16 min.
  • “București, inima țării”, Aurel Cerbu, 1978, 10 min.
  • “Cinema Melodia”, Ion Visu, 1978, 3 min.
  • “Cinema Floreasca”, Ion Visu, 1978, 3 min.
  • “Cinema Luceafărul”, Ion Visu, 1978, 4 min.

Programul KineDok în luna noiembrie

Pentru programul KineDok powered by One World Romania urmează o lună plină de proiecții în toată țara. Invitata specială a lunii noiembrie este Monica Lăzurean-Gorgan, regizoarea documentarului „Doar o răsuflare” (2016) – câştigătorul premiului Gopo pentru Cel mai bun film documentar. Ea va fi prezentă la proiecția din data de 14 noiembrie organizată la Meru, în Iași.

Luna aceasta reîncep și proiecțiile de la Spațiul Public European din Bucureşti și vom organiza în aproape toate locațiile KineDok concursuri cu premii constând în DVD-uri cu filme documentare din colecția One World Romania. Aşadar, publicul cinefil are şi mai multe motive să vină în această lună la film.

Doar o răsuflare” explorează natura profund contradictorie a iubirii în viața de familie. Reprezentând atât o călătorie inițiatică, cât și o parabolă teologică, filmul urmărește 7 ani din viața familiei Sircea din Copșa Mică, România, capturând în imagini picturale de poezie pură încercările și necazurile lui Dobrin, ale soției sale Lia și ale celor 3 copii. Dobrin așteaptă să se întâmple un miracol, care să o facă pe mezina familiei să se ridice din scaunul cu rotile și să poată merge. Pe măsură ce îi vedem copiii devenind adulți, suntem martori la felul în care conexiunea lui strânsă cu Dumnezeu are un impact puternic asupra relațiilor de familie. Filmul dezvăluie absurditatea și frumusețea, fragilitatea și puterea ființei umane, prinse între iubire și credință, pământ și rai. Reiterând povestea lui Iov, această fabulă existențială despre iubire, credință și ciocnirea dintre ele prezintă schimbările complexe care au loc de-a lungul timpului în cadrul dinamicii emoționale a familiei, pe fondul transformării ecologice, sociale și economice.

Mai multe detalii: www.oneworld.ro | www.kinedok.net/ro

PROGRAM

Alba Iulia
4 noiembrie – Copiii lui Cain – Muzeul Național al Unirii
10 noiembrie – FC Roma – Muzeul Național al Unirii
17 noiembrie – Liberi – Muzeul Național al Unirii
24 noiembrie – Expirat – Muzeul Național al Unirii

Bârlad
4 noiembrie – FC Roma – Muzeul Vasile Pârvan
11 noiembrie – Doar o răsuflare – Muzeul Vasile Pârvan
18 noiembrie – Expirat – Muzeul Vasile Pârvan

București
09 noiembrie – Liberi – Spațiul Public European
16 noiembrie – Ordine de Sus & Aceia – Spațiul Public European

Cluj-Napoca
7 noiembrie – FC Roma – Fabrica de Pensule – Proiecție în cadrul Temps d’Images

Constanța
7 noiembrie – Doar o răsuflare – Club Doors, Centrul pentru Resurse Civice
14 noiembrie – Plimbare sub clar de lună cu bunicul – Club Doors, Centrul pentru Resurse Civice
21 noiembrie – Copiii lui Cain – Club Doors, Centrul pentru Resurse Civice
28 noiembrie – FC Roma – Club Doors, Centrul pentru Resurse Civice

Galați
9 noiembrie – Copiii lui Cain – Muzeul de Artă Vizuală
16 noiembrie – Ceață peste râu – Muzeul de Artă Vizuală

Iași
14 noiembrie – Doar o răsuflare – Meru Iași
28 noiembrie – FC Roma – Meru Iași

Miercurea Ciuc
16 noiembrie – Cambridge – Muzeul Secuiesc al Ciucului

Odorheiu Secuiesc
15 noiembrie – Cambridge – Sala Audiovizuală a Bibliotecii Municipiului Odorheiu Secuiesc

Reșița
18 noiembrie – Sfârșitul Lumii – Muzeul Cineastului Amator

Satu Mare
23 noiembrie – Unchiul Tony, Trei Proști și Serviciile Secrete – Zeppelin Pub

Timișoara
6 noiembrie – Un film autist normal – Aethernativ
13 noiembrie – Sfârșitul Lumii – Aethernativ
27 noiembrie – Ordine de Sus & Aceia – Aethernativ


Multi-premiatul film Pop Aye, propunerea Singapore la Oscar, va deschide cea de-a patra ediție a HipTrip Travel Film Festival

Ia-ţi viza de cinefil de la singurul festival de film de călătorie din România, HipTrip Travel Film Festival, care va avea loc anul acesta în perioada 23-26 noiembrie la Cinema Union și Cinemateca Eforie din București. Peste 15 filme din toate colțurile lumii, în premieră în România, vor fi prezentate publicului iubitor de călătorii și cinema.

În 2017, ducem mai departe direcția ediției precedente, una în care am pus accent pe filmele proiectate în premieră națională și cu un pedigree festivalier de invidiat. Fie că e vorba de documentare sau de filme de ficțiune, producțiile selectate ne prezintă într-o lumină nouă destinații pline de personalitate, prin intermediul unui limbaj filmic curajos și inovator. Principala secțiune a festivalului, Focus, este dedicată continentul asiatic, prin excelență eterogen și cum nu se poate mai ofertant din punct de vedere cinematografic, în timp ce secțiunea Exploratorii râmâne în aceeași notă ca și în anii trecuți, dedicată celor care se aventurează pe căi mai puțin umblate. Acestor două secțiuni consacrate, se adaugă Etno Trip, secțiune 100% nouă dedicată oamenilor din spatele destinațiilor, respectiv Hip Kids, secțiunea dedicată copiilor și adolescenților. – Cătălin Olaru, director artistic.

Anul acesta, HipTrip Travel Film Festival va debuta cu proiecția în premieră națională a filmului Pop Aye, o producție Singapore-Thailanda, în regia lui Kirsten Tan. Lansat în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Sundance, acolo unde a fost premiat cu Mențiunea Specială a Juriului pentru Scenariu, filmul a fost selectat la Rotterdam și premiat cu trofeul cu VPRO Big Screen Award. La începutul acestei luni, Pop Aye a câștigat marele premiu (Golden Eye) la Zurich Film Festival. Pop Aye este propunerea orașului-stat Singapore la Oscar 2018. Pelicula va rula joi, 23 noiembrie 2017, de la ora 19:30 la Cinemateca Eforie.

Pop Aye este poveste lui Thana, un arhitect care simte că se apropie de sfârșitul carierei. Într-o zi, din pură întâmplare, îl revede pe elefantul său din copilărie, Pop Aye. Cuprins de fericire, Thana îl cumpără pe Pop Aye și cei doi pornesc într-o călătorie de-a lungul Thailandei, în căutarea fermei unde și-au petrecut împreună primii ani din viață.

Trailer: https://youtu.be/HyZQ1uruys0

HipTrip Travel Film Festival este un festival dedicat cinefililor dependenți de călătorii, precum și celor care caută inspirație pentru viitoare călătorii. Este un mod de a ne aminti că filmul în sine este o călătorie deschisă oricui, care ne poartă în cele mai îndepărtate colțuri ale lumii, prin viziunea cineaștilor care l-au creat.

Pentru detalii suplimentare, urmăreşte site-ul http://hiptrip.ro şi http://facebook.com/hiptrip.ro.

Biletele pentru HipTrip Travel Film Festival vor fi disponibile pe http://eventbook.ro și în rețeau de parteneri Eventbook.

HipTrip Travel Film Festival este un proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.


O melodramă hipnotizantă: „Reparându-i pe cei vii” din 10 noiembrie în cinematografe

Primele două lungmetraje ale lui Katell Quillévéré, „O otravă puternică” și „Suzanne”, au ajutat-o să pună bazele carierei sale de regizor de film ce trateaza orice subiect cu delicatețe și dăruire. Acest al treilea lungmetraj, „Reparându-i pe cei vii”, se bazează pe povestea romanului cu același nume al lui Maylis de Kerangal, și este adaptat de Quillévéré alături de scenaristul veteran Giles Taurand. „Reparându-i pe cei vii va ajunge în cinematografele din România începând cu 10 noiembrie, fiind distribuit de Transilvania Film. Trailer: https://goo.gl/sv78Zq

„Reparându-i pe cei vii” urmează trei povești aparent fără legătură, care se țes cu atenție împreună: un adolescent francez și prietenii săi într-o excursie la mare, care se termină cu o tragedie, o femeie într-un alt oraș care află că inima ei slabă începe să cedeze și trebuie luate măsuri imediat, și două echipe de medici și experți medicali, care se luptă zi de zi să salveze vieți.

Totul începe cu un accident catastrofal, care lasă în ruine o familie și oferă alteia speranță. „Reparându-i pe cei vii este o melodramă intens influențată de direcția poetică a regiei lui Katell Quillévéré. În drum spre casă, dintr-o escursie la surfing, Simon (Gabin Verdet), un adolescent rebel, este implicat într-un accident de mașină, care îl lasă fizic intact, dar în moarte cerebrală. Acest lucru îi șochează pe parinții săi înstrăinați (Emmanuelle Seigner și Kool Shen), care sunt obligați să ia o decizie dificilă: să doneze organele fiului lor sau să se agațe de o ultimă speranță? Între timp, la Paris, o femeie așteaptă un transplant care îi poate prelungi viața.

După debutul său în cadrul Festivalului de Film de la Veneția, „Reparându-i pe cei vii și-a continuat traseul în festivaluri precum Festivalul de Film de la Londra, Rotterdam IFF și San Francisco IFF. De asemenea, filmul a strâns numeroase nominalizări de-a lungul traseului său. Printre multe altele, de menționat sunt nominalizările din cadrul Festivalul de Film de la Veneția, Valladolid IFF, Toronto IFF și Ghent IFF.

„Când am citit cartea, m-a mișcat cu adevărat și am simțit că există o legătură puternică, la un nivel mai profund, între mine și povestea aceasta, ceea ce m-a și determinat să fac acest film. Au existat, de asemenea, și o mulțime de alte elemente ale cărții pe care am considerat că ar fi interesant să le portretizez în film – în mod special, faptul că povestea are loc în puțin peste 24 de ore. „Suzzane”, filmul meu anterior, are o acțiune ce se petrece pe durata a 25 de ani, și m-am gândit că acest proiect va reprezenta o adevărată provocare temporală pentru mine, mai ales că îmi place să regândesc felul în care spun o poveste cu fiecare film, construind-o diferit de fiecare dată. De asemenea, a trebuit să am în vedere și evitarea căderii în capcana „cursei împotriva timpului”, declară Katell Quillévéré într-un interviu pentru Cineuropa.

Toate poveștile din film sunt destinate să se intersecteze, dar nu înainte de a fi conduse printr-o serie de momente intense și echilibrate cu atenție, în care oamenii sunt forțați să se confrunte cu situații neașteptate, durere emoțională și auto-reflexie profundă. În cele din urmă. „Reparându-i pe cei vii este un film pe cât de dureros, pe atât de optimist, care tratează fragilitatea teribilă a vieții, în același timp în care recunoaște și puterea derivată din multiplele conexiuni – organice, emoționale și asociative – care ne leagă si ne definesc ca ființe umane.

„Reparându-i pe cei viiva fi distribuit în cinematografele din România din 10 noiembrie, de Transilvania Film.


Cele mai bune filme pentru copii și familie la KINOdiseea – Festivalul internațional de film pentru publicul tânăr

Cea de-a IX-a ediție a Festivalului internațional de film pentru publicul tânăr va avea loc la București, între 9 și 15 noiembrie

Două competiții internaționale de lungmetraje – pentru copii între 3 și 14 ani și pentru tineri de peste 15 ani

București, 2 noiembrie 2017: Timp de opt ani, KINOdiseea a adus în atenția publicului cele mai noi și apreciate filme pentru copii, premiate la festivaluri internaționale, producții educative, care nu intră de obicei în rețeaua de distribuție clasică.

Anul acesta vor avea loc două competiții de lungmetraje – KINOdiseea Junior aduce pe marele ecrane de la Cinema Muzeul Țăranului, Cinema Eforie, Cinema Pro și în cortul KINOdiseea din Piața Universității, 11 filme dedicate copiilor între 3 și 14 ani, părinților și profesorilor. În selecția oficială a competiției KINOdiseea Youth sunt incluse şase titluri pentru tinerii de peste 15 ani și cinefili, care vor fi proiectate la Cinema Eforie între 10 și 12 noiembrie.

Festivalul include și cinci competiții de scurtmetraje, pentru diferite grupe de vârstă, care vor putea fi urmărite pe 11 și 12 noiembrie la Muzeul Grigore Antipa – Sala Multimedia.

Gala de deschidere va avea loc la Cinema Muzeul Țăranului, pe 9 noiembrie, ora 19:00, cu unul dintre cele mai premiate filme ale anului, în festivalurile de film dedicate publicului tânăr – Inima în Braille/ Heartstrings, în regia lui Michel Boujenah.

Printre cele 11 filme selectate în competiția KINOdiseea Junior se numără Vara lui 1993/ Summer 1993, în regia Carlei Simon, câștigător al Marelui Premiu al Juriului Internațional la categoria Generation Kplus – Berlinale 2017, marea descoperire din Berlinala anului 2017. Comoara autobiografică a Carlei Simón este una din cele mai evocative și emoționale reprezentări ale copilăriei din ultimii ani și marchează apariția unei noi mari voci în lumea cinematografiei.

Îmblânzitorul de reni/ Cloudboy, în regia lui Meikeminne Clinckspoor, a avut premiera la Toronto IFF și este unul dintre filmele care îi fac pe cei mici să descopere pe marele ecran incredibila natură a Laponiei.

Fata din Loch Anzi/ The girl down Loch Anzi este un documentar regizat de Alice Schmid, care a avut premiera mondială în competiția Best International Documentary – Hot Docs Canadian International Documentary Festival. Un tablou despre maturizare pe de altă parte, “The Girl Down Loch Änzi” este o imagine frumoasă despre poveștile pe care ni le spunem singuri ca să ne găsim locul în lume și conexiunile pe care le căutăm cu oamenii și misterele din jurul nostru.

Filmul mexican Cuernavaca, în regia lui Alejandro Andrade Pease, va fi proiectat la KINOdiseea imediat după premiera mondială de la Festivalul de film de la Roma, care are loc săptămâna aceasta.

În competiția KINOdiseea Youth (+15) pot fi urmărite şase producții noi extraordinare, printre care filmul Când ai 17 ani/ Being 17, regia Andre Techine, cu premiera în competiția de la Berlinale 2016, nominalizat la categoria Cel mai promițător actor la César Awards și Lumières Awards. “Din punct de vedere artistic, este cel mai puternic film a lui Techine din ultimii ani.” (Variety)

Cel mai nou film al lui Fatih Akin, Rămas bun, Berlin/ Goodbye Berlin, câștigător al Premiului pentru Publicul Tânăr la European Film Awards, poate fi și el urmărit în competiția KINOdiseea Youth. “Filmul regizorului german Fatih Akin, Goodbye Berlin sau Tschick (titlu original) este un film ‘badass’ despre maturizare care ne face să ne întrebăm dacă chiar ne-am distrat când eram tineri“ (farnazfever.com).

Filmul Sânge de lapon/ Sami Blood continuă seria filmelor scandinave de la cea de-a IX-a ediție KINOdiseea. În regia Amandei Kernell, acest film puternic și sensibil a avut premiera la Veneția și a fost laureat al premiilor Label Europa Cinemas și Cel mai bun regizor debutant (Veneția), Cel mai bun Film Nordic și Cea mai bună imagine la Göteborg Film Festival.

Mai multe detalii despre filmele din competiție și programul festivalului, pe site-ul www.kinodiseea.ro/.

Spot video KINOdiseea Junior: www.youtube.com/watch?v=0fts-D504UQ

Spot video KINOdiseea Youth: www.youtube.com/watch?v=nZzYBow96BA

ACCES ŞI BILETE:

La proiecțiile de la 10:00 și 12:00, de luni până vineri de la Cinema Eforie, Cinema Muzeul Țăranului și Cinema Pro, intrarea este liberă. La toate proiecțiile din cortul KINOdiseea și Sala Multimedia a Muzeului Grigore Antipa, intrarea este de asemenea liberă. Rezervările se pot face pe www.kinodiseea.ro.

Pentru celelalte proiecții de seară și din weekend, biletele sunt puse în vânzare pe www.eventbook.ro/program/kinodiseea la prețul de 5 lei pentru copii și 10 lei pentru adulți. Toate grupurile școlare (mai mult de 5 persoane) se bucură de intrare liberă, în urma unor rezervări prealabile pe site-ul festivalului sau la adresa rezervari@kinodiseea.ro

KINOdiseea este organizat de Asociația Culturală Metropolis. Proiect cultural finanțat în cadrul Programului București Oraș participativ de către Primăria Municipiului București prin Centrul Cultural al Municipiului București – Arcub,

Finanțat de Primăria Sectorului 3, Ministerul Culturii și Identității Naționale, Centrul Național al Cinematografiei. Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezinta in mod necesar pozitia Administratiei Fondului Cultural National. AFCN nu este responsabila de continutul proiectului sau de modul in care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt in intregime responsabilitatea beneficiarului finantarii.

Cu sprijinul Uniunii Cineaștilor din România, Institutului Cultural Român, Inspectoratului Școlar al Municipiului București, Cult Market Research, Muzeului Național de Istorie Naturală Grigore Antipa.

Sponsor principal: Apanova

Kinodiseea sprijină campania Profi “Te costa 0,00 lei să ajuți un copil”.

Despre KINOdiseea

KINOdiseea este cel mai mare festival de film pentru copii din Europa Centrală și Sud-Est. Festivalul este membru al ECFA – European Children’s Film Association. În cele 8 ediții precedente, festivalul a avut peste 90.000 de participanți.


Actorul român Alec Secăreanu, nominalizat la categoria Cel mai bun actor în rol principal la premiile BIFA, în Marea Britanie

Tărâmul binecuvântat / God’s Own Country, multipremiatul film britanic în care actorul român Alec Secăreanu joacă unul dintre cele două roluri principale, a fost nominalizat la British Independent Film Awards, cele mai importante premii ale industriei independente de film din Marea Britanie.

11 nominalizări la 10 categorii, printre care și cea pentru Cel mai bun actor, unde Alec Secăreanu concurează alături de Jamie Bell (Liverpool), Josh O’Connor (partenerul lui Alec în God’s Own Country), Johnny Harris (Jaebone) și Paddy Considine (Journeyman).

Tărâmul binecuvântat / God’s Own Country a mai fost nominalizat la categoriile: Cel mai bun film idependent, Cel mai bun scenariu (Francis Lee), Cea mai bună regie (Francis Lee), Cel mai bun actor în rol secundar (Ian Hart), Premiul pentru cel mai bun regizor la debut, Cel mai bun scenariu de debut, Cea mai bună producție, Cel mai bun casting, Cel mai bun sunet.

Tărâmul binecuvântat / God’s Own Country este unul dintre cele mai discutate și premiate filme ale anului 2017 și va fi lansat în România pe 17 noiembrie. Lansat în Marea Britanie la începutul lunii septembrie unde a fost considerat “unul dintre cele mai promițătoare debuturi britanice din ultimii ani” (Sight&Sound) și în SUA la finalul săptămânii trecute, filmul a cucerit în egală măsură publicul și presa internațională, înregistrând succese de box office și cronici elogiante.

Comparat în presa internațională cu Brokeback Mountain, Tărâmul binecuvântat / God’s Own Country spune povestea de dragoste emoționantă, dar lipsită de sentimentalisme, dintre un tânărul fermier britanic Johnny Saxby (Josh O’Connor) și muncitorul român Gheorghe (Alec Secăreanu). Johnny îşi îneacă frustrările zilnice cu beţii straşnice şi sex la întâmplare, la ferma părinților săi din Yorkshire. Până într-o zi, când la fermă își face apariţia un zilier român, venit pentru sezonul mieilor. Între cei doi se dezvoltă o relaţie intensă ce-l aruncă pe Johnny pe un nou drum.

Trailer: https://youtu.be/lXMLzOJj7Ws

FB Page: facebook.com/taramulbinecuvantat

Lansat și premiat la Sundance Film Festival, God’s Own Country a devenit în scurt timp unul dintre cele mai discutate filme în presa internațională anul acesta – lucru datorat atât tematicii LGBT, cât și numărului impresionant de festivaluri unde a fost selectat și premiat: Directing Award la Sundance Film Festival, Männer Jury Award la Berlinale, Best British Feature Film la Edinburgh International Film Festival, Special Jury Award la TIFF Cluj, Audience Award la Frameline San Francisco International LGBTQ Film Festival., Ziarul metropolis,

Tărâmul binecuvântat / God’s Own Country va fi distribuit în cinematografele din România de Bad Unicorn. Este al doilea film european distribuit de Bad Unicorn, după succesul de peste 15,000 de spectatori înregistrat de filmul câștigător al Ursului de Aur la Berlinale, Despre trup și suflet / On Body and Soul.

Articole similare

Câteva știri din lumea culturală românească (16 – 22 aprilie 2018)

Jovi Ene

Câteva știri din lumea culturală românească (3 – 9 decembrie 2018)

Jovi Ene

Cel mai bine vandute titluri ale editurii Nemira la Gaudeamus 2015!

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult