Stiri

Croaziera, de Mircea Danelic, premieră eveniment pe CINEPUB: Farmecul feroce al realului

croaziera-posterÎncepând de joi, 5 mai, ora 20:30, unul dintre cele mai importante filme românești din istorie, ”Croaziera”, de Mircea Daneliuc, este disponibil, gratis și legal, pe platforma online CINEPUB.

“Croaziera” spune povestea unor muncitori model din anii  ’80 care participă la o croazieră-premiu. Doar că aceasta se transformă într-o croazieră-pedeapsă. “Nici până astăzi nu s-a demonstrat cum a fost posibilă, în epoca anilor ’80, realizarea unui film ca acesta” (Călin Căliman).

CINEPUB vă propune premiera internațională în online a filmului considerat ”un vârf de lance într-un deceniu neverosimil” (Călin Căliman). ”Croaziera” poate fi vizionat pe CINEPUB  la 35 de ani de la lansarea oficială a filmului semnat de Mircea Daneliuc, regizorul răzvrătit al generației ’70. Revoltat împotriva societății absurde și bolnave a regimului comunist, Daneliuc este regizorul român care a creat în filmele sale ”farmecul feroce al realului” (Cristian Tudor Popescu).

Acest farmec este redat în ”Croaziera” prin tineri din toată țara, câştigători de concursuri diverse, care sunt beneficiarii unei croaziere-recompensă, pe Dunăre. O perfectă ocazie pentru confruntarea unor mentalităţi: în fiecare moment tinerii sunt supuşi unei presiuni educative, din care evadează prin ironie şi inteligenţă.

Pe CINEPUB, pasionații de film pot viziona și alte două filme semnate de Mircea Daneliuc: ”Cursa” și ”Iacob”.

Cinepub.ro (www.cinepub.ro) este singurul portal de cinema românesc online, distribuit gratuit și cu acordul legal al producătorilor și cineaștilor independenți, cu premiere în fiecare joi seara, de ficțiune, documentar sau animație, scurt sau lungmetraj.

5mai play

Articole similare

Editura ALLFA lansează o nouă colecţie de literatură: Iubiri de altădată

Jovi Ene

Noutăți săptămânale Netflix: Stranger Things 5, 3 Body Problem

Jovi Ene

Malcolm & Marie – Lansare Trailer Netflix

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult