Stiri

Noutățile și oferta Publica la Bookfest 2018

În perioada 30 mai–3 iunie, la Romexpo, se desfășoară ediția 2018 a Salonul Internațional de carte Bookfest. Anul acesta avem o nouă locație, mult mai spațioasă: pavilionul B2, standul 10! Ne găsiți zilnic între orele 10:00–20:00, iar vineri și sâmbătă vom fi la stand până la ora 21:00.

Discountul cu care vă așteptăm în această perioadă—atât la Romexpo, cât și pe publica.ro—este de 20% din prețul de bază al cărților disponibile, inclusiv pentru noutăți!

Noutăți:

După douăzeci de ani de la apariția celebrului său volum de memorii intitulat Pierderea virginității, celebrul antreprenor Richard Branson se întoarce cu restul poveștii. Regăsirea virginității este mai mult decât o serie de aventuri ale unui om de afaceri; este povestea evoluției lui de la nivelul de antreprenor vedetă la cel de filantrop pasionat și devotat binelui public, prin intermediul inițiativelor de protecție a mediului și a sănătății, precum și a strădaniei sale personale de a deveni un fiu mai bun, un soț mai bun, un tată mai bun și un bunic mai bun pentru cei patru nepoți ai săi.

Cu personaje secundare cum ar fi Bill Gates, Kate Moss, Nelson Mandela şi Barack Obama, noua autobiografie spune povestea fascinantă a unui om care nu se va opri niciodată din aspirația lui de a ajunge la stele, în toate sensurile posibile. 

Începe cu DE CE a convins milioane de oameni să regândească lucrurile pe care le fac atât în viața personală, cât şi în cea profesională sau în organizațiile din care fac parte. Descoperă-ți propriul DE CE este un ghid cu exerciții, exemple și pași de parcurs în fiecare fază a procesului de a descoperi mai multă inspirație în ceea ce facem și, prin asta, să motivăm la rândul nostru pe cei din jur.

Indiferent dacă te afli la prima slujbă, dacă ești în fruntea unei echipe sau dacă ești directorul general al unei companii, exercițiile din această carte te vor ghida pe un drum al succesului și al împlinirii pe termen lung, atât pentru tine cât și pentru colegii tăi.

Daniel Coyle pătrunde în intimitatea câtorva dintre cele mai eficiente organizații din lume pentru a arăta ce anume le face să funcționeze atât de bine, identificând 3 competențe-cheie care generează coeziune și cooperare. În plus, prezintă strategii specifice, care declanșează procesul de învățare, aprind scânteia colaborării, edifică încrederea și potențează schimbarea pozitivă.

Combinând descoperiri științifice de ultimă oră, revelații ale unor lideri de clasă mondială și idei practice de acțiune, Codul culturii se constituie într-o hartă de traseu pentru crearea unui mediu în care inovația este la ea acasă, problemele se văd rezolvate și așteptările, depășite. Ediția în limba română a apărut cu sprijinul Autonom.

Cel puțin o treime dintre persoanele pe care le cunoaștem sunt introvertite—preferă să asculte, în loc să vorbească; inovează și creează, dar nu le place să se autopromoveze; se descurcă mai bine să lucreze de unii singuri, decât în echipă. Introvertiților ca Rosa Parks, Chopin, dr. Seuss, Steve Wozniak le datorăm multe dintre marile contribuții la progresul societății. Susan Cain susține că introvertiții sunt extrem de subapreciați și ne arată cât de mult avem de pierdut din această cauză.

Cu argumente susținute cu pasiune, cu studii excelente și poveștile de neuitat ale unor oameni reali, Quiet are forța de a schimba pentru totdeauna modul în care îi percepem pe introvertiți și, la fel de important, modul în care se percep ei înșiși. Ediția în limba română a apărut cu sprijinul EY România.

Vreme de un an, Papa Francisc a avut douăsprezece întrevederi cu intelectualul francez Dominique Wolton (director de studii la Centre National de la Recherche Scientifique (CNRS), fondatorul și directorul revista Hermès, autor consacrat). Rezultatul acelor întâlniri este acest dialog excepţional şi inedit care abordează în deplină libertate marile teme ale epocii noastre, dar şi ale existenţei umane: pacea şi războiul, politica şi religiile, mondializarea şi diversitatea culturală, fundamentalismele şi laicitatea, Europa şi migranţii, ecologia, inegalităţile pe plan mondial, ecumenismul şi dialogul interreligios, individul, familia, alteritatea, timpul, încrederea şi bucuria.

Scrisă fără urmă de conformism, Politică și societate ilustrează viziunea Papei despre Biserică şi despre societate: dărâmarea zidurilor şi construirea de punţi între oameni, naţiuni şi credinţe religioase. 

Dolari și rațiune—profesorul nostru preferat de economie comportamentală, Dan Ariely, alături de comedianul Jeff Kreisler, ne ajută să înțelegem de ce înțelegem greșit banii și cum putem să îi cheltuim mai înțelept. #smartread

De multe ori s-a întâmplat ca părinții care ne vizitau la stand să fie nevoiți să le cumpere copiilor o carte din seria Idei pe BandăAisbergul nostru se topește sau O hiperbolă și jumătate. Chiar dacă au ilustrații, mesajul acestor cărți e mai degrabă pentru oamenii mari. Acum, în sfârșit, părinții pot să ia o carte de la standul Publica, fără ca, atunci când copiii lecturează, să fie întrerupți constant cu tot felul întrebări. E vorba de Auzi cum vorbesc copacii? de Peter Wohlleben, prima carte din seria Publica Youngster.

În Co-lecția de știință am publicat recent Viața nemuritoare a Henriettei Lacks—o poveste care trebuie citită și De ce nu fac zebrele ulcer?—primul Sapolsky tradus în română.

Articole similare

Câteva știri din lumea culturală românească (13 – 19 noiembrie 2017)

Jovi Ene

A început KINOdiseea Open Air – filme, spectacole ateliere și târg până pe 12 septembrie, în Parcul Plumbuita

Jovi Ene

Timișoara- Capitală Europeană a conviețuirii multietnice, un film documentar despre Timișoara, va avea premiera în iulie 2023

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult