Stiri

Câteva știri din lumea filmului românesc (2 – 8 mai 2016)

Filmul-Usturoi-PosterȘtirile săptămânii: Comedia “Usturoi”, campionul box office-ului românesc la început de an, este disponibil pe Internet pentru toată lumea; TIFF Music Nights la Urania Palace. Seri de rock, jazz și electro la Casa TIFF; Aylin Cadîr este “sălbatica” în Tudo; Evenimente speciale la TIFF: cine-concert British Sea Power și acrobații la înălțime în centrul Clujului; România prezentă la Cannes și prin standul din Marché du Film; „Caravana filmului românesc” ajunge la Călăraşi, cu îndrăgite filme româneşti.

Comedia “Usturoi”, campionul box office-ului românesc la început de an, este disponibil pe Internet pentru toată lumea

Comedia produsă în Cluj ”Usturoi”, care domină detașat box office-ul românesc în prima parte a anului cu aproape 18.000 de bilete vândute (conform raportărilor Cinemagia), devine accesibilă oricui posedă un card bancar și are acces la Internet! Prima producție cinematografică independentă turnată în Transilvania după 1989 va putea fi vizionată de oriunde, pe contul de Vimeo dedicat:

https://vimeo.com/ondemand/filmulusturoi – pentru românii din țară
https://vimeo.com/ondemand/transylvaniangarlic – pentru spectatorii din străinătate.

De la noi din țară, o vizionare (valabilă timp de 48 h) costă 1.99 EUR (circa 9 lei – nu se percepe TVA), iar filmul se poate descărca pentru 7 EUR (circa 32 lei). Filmul poate fi urmărit cu subtitrări în limba engleză (pentru spectatorii din România) și cu subtitrări în engleză, germană și maghiară din străinătate. În viitorul apropiat urmează subtitrări în rusă și limba franceză.

”Suntem, poate, cel mai promovat film românesc pe Internet, așa că era normal să revenim pe canalul care ne-a propulsat. Am primit extrem de multe mesaje de încurajare din partea publicului și de abia așteptăm să ajungem, din nou, la toți românii, oriunde s-ar afla, cu ajutorul tehnologiei! Dacă de Crăciun le-am făcut un cadou românilor din diaspora, tura aceasta ne dorim ca toți românii să se bucure de Paște cu zâmbetul pe buze – și sperăm să contribuim și noi la buna lor dispoziție!” a declarat Lucian Alexandrescu, regizorul peliculei.

”Prima întrebare care ni s-a pus atunci când am anunțat intenția de a difuza filmul pe Internet a fost cum vom reuși să ținem Usturoiul departe de pirați. Noi mizăm foarte mult pe faptul că românii apreciază o poveste frumoasă și respectă creatorii de conținut, contrar a ceea ce se crede în general”, crede Radu Băzăvan, scenaristul și producătorul.

”Usturoi” (”cel mai neromânesc film românesc”), o comedie complet diferită față de orice alt film produs de industria cinematografică românească în ultimii 25 de ani, a reușit să adune mai multe premiere, fiind
– filmul românesc cu cele mai mari încasări în prima parte a anului
prima producție cinematografică independentă turnată exclusiv în Transilvania după 1989
– primul film românesc lansat simultan în cinema și pe internet
– filmul care a depășit la încasări The Revenant la cinema Florin Piersic, la același număr de proiecții
– filmul a cărui coloană sonoră include, în premieră mondială, Gypsy Rap (by ViLLy&Vizi: https://www.youtube.com/watch?v=xb4dYcyzt14)
– filmul care a rulat de 7 ori cu casa plină la Cluj (!)
– filmul care a umplut cel mai mult cinema Florin Piersic după Revoluție (circa 1100 de oameni la Comedy Cluj, ediția 2014)
– filmul care a rulat timp vreme de 8 (!) săptămâni la cinema Florin Piersic.

Filmul ”Usturoi” a fost scris și produs de bloggerul clujean Radu Băzăvan (www.groparu.ro) și regizat de Lucian Alexandrescu, sibian stabilit în Miami, SUA. Pelicula descrie prietenia dintre doi copii (unul de etnie romă) și călătoria acestora dintr-un sat din Sălaj către Cluj-Napoca, unde visează să-și îndeplinească visul de a deveni actori. Filmul se adresează celor foarte tineri, celor în floarea vârstei și seniorilor deopotrivă, iar clasificarea de la Consiliul Național al Cinematografiei este AG (audiență generală), ”Usturoi” fiind una din puținele producții la care copiii, părinții și bunicii pot merge împreună la film.

Succesul filmului în rândul spectatorilor de vârstă școlară a fost fără precedent pentru un film românesc din ultimii ani. De asemenea, se duce o campanie susținută de proiecție a filmului în Germania, după un parteneriat cu Edmond Nawrotzky-Török (aproape toate proiecțiile de la Kommunales Kino Freiburg au fost cu casa plină) și, în curând, în Franța – un parteneriat cu Facultatea de Litere a UBB, catedra de LMA (clasa prof. Renata Georgescu), pentru traducerea subtitrărilor în limba franceză, urmează să înceapă în perioada imediat următoare.

AlexandrinaTIFF Music Nights la Urania Palace. Seri de rock, jazz și electro la Casa TIFF. Concert aniversar Alexandrina

Timp de o săptămână, Festivalul Internațional de Film Transilvania (27 mai – 5 iunie) va anima unul dintre cele mai noi spații culturale ale Clujului, Urania Palace, cu muzică bună și nume sonore de pe scena rock și electro contemporană, sub umbrela TIFF Music Nights. Casa TIFF va găzdui, la rândul ei, seri de jazz, rock, electro și DJ set-uri spectaculoase, iar Alexandrina va celebra 10 ani de concerte la Casa de Cultură a Studenților. Biletele pot fi cumpărate în avans pe www.biletmaster.ro.

Șase trupe românești și un DJ polonez considerat unul dintre cei mai interesanți artiști electro emergenți, Baasch, sunt capetele de afiș pentru TIFF Music Nights, în noua locație Urania Palace (str. Horea, nr. 4). Construit în 1910 după planurile proiectului geamăn din Viena și transformat ulterior în Cinema Favorit, spațiul a fost consolidat și renovat, găzduind acum concerte, piese de teatru, expoziții, proiecții, ateliere și petreceri. Serile, de la 21.00, spectatorii vor asculta live câteva dintre cele mai apreciate trupe din muzica alternativă românească: The Mono Jacks (28 mai), Byron (29 mai), Șuie Paparude (1 iunie) cu formația Orkid în deschidere, Omul cu Șobolani (2 iunie), Urma (3 iunie) și Vița de Vie (4 iunie), alături de Baasch (Polonia) și Baba Dochia (31 mai).

Baasch, tânăr producător, cântăreț și compozitor polonez recunoscut pentru aparițiile sale carismatice și gustul pentru sunetele analog întunecate, a urcat pe scenă în deschiderea unor nume ca Tricky sau Bloodgroup. Notorietate în lumea filmului i-a adus coloana sonoră a multi-premiatului Floating Skyscrapers, regizat de Thomas Wasilewski și distins cu Premiul de regie la TIFF 2015. Baasch va pune muzică în aceeași seară (31 mai) cu cei patru tineri din Baba Dochia, trupă care creează un spectacol audiovizual complex, un mix de  proiecții, sintetizatoare, drum machine, theremin și chitară distorsionată.

Programul TIFF Music Nights este prezentat de Energobit. Prețul unui bilet la concert este 25 de lei.

La Casa TIFF, una dintre locațiile-cheie ale festivalului, concertele vor începe la ora 22.00. Sâmbătă, 28 mai, va deschide seria Garbanotas Bosistas, o trupă de rock neo-psihedelic din Vilnius, Lituania. Inspirați de Queen, The Beatles și Led Zeppelin, cei patru membri au cucerit deja publicul britanic, baltic și balcanic. Trupa vine la TIFF cu sprijinul Lithuanian Film Center. Intrarea este liberă. Pentru seara de duminică, 29 mai, Coma pregătește un concert unplugged. Una dintre cele mai iubite formații de rock alternativ din România, Coma combină genurile nu metal, rapcore, punk și ska.

Versatil și cu o viziune aparte, lansat sub numele Bang Gang și descris drept una dintre cele mai enigmatice apariții recente de pe scena islandeză, Bardi Johannsson vine la Casa TIFF luni, 30 mai, cu un DJ set în cadrul căruia va remixa imagini și coloane sonore compuse de el. Bardi a creat coloana sonoră pentru filme mute și producții de teatru majore, iar compozițiile lui însoțesc spoturile publicitare ale unor mărci faimoase. Unul dintre cele mai notabile proiecte este coloana sonoră pentru Haxan: Witchcraft Through the Ages, controversatul film horror mut suedez din 1922, proiect pe care clujenii îl vor vedea și la TIFF cu o seară înainte, pe 29 mai, la Castelul Banffy din Bonțida.

De Beren GierenDe Beren Gieren, un nume ce capătă rezonanță printre iubitorii de muzică jazz din Europa, este un trio acustic-electronic olandez-belgian remarcat pentru sunetul unic, experimental, și complexitatea compozițiilor. Abilitatea de a trece subit de la o stare la alta și de a improviza fac din experiența de a-i asculta live una de neratat. Clujenii îi vor asculta marți, 31 mai, la Casa TIFF. După ce vor acompania live filmul lui Sergei Paradjanov, Umbrele strămoșilor uitați (31 mai, Casa de Cultură a Studenților), americanii de la A Hawk and a Hacksaw vor anima Casa TIFF pe 1 iunie, de la 22.00, cu hituri energice inspirate de muzica lăutărească și cea tradițională românească. Unul dintre albumele trupei, The Way the Wind Blows (2006), a fost înregistrat cu Fanfara Zece Prăjini.

O experiență cu totul specială va fi întâlnirea cu o trupă nouă și cu stilul ei aparte, Rough Romanian Soul – o „muzică aspră cântată cu suflet”, o reinterpretare originală a muzicii tradiționale românești. Zmei3, formația de români care a cucerit scena de jazz berlineză, va cânta la Casa TIFF pe 2 iunie. Primul lor album a fost înregistrat în Transilvania, mixat în Franța și masterizat în California, în urma unei campanii de crowdfunding de succes pe Kickstarter. Albumul a fost produs de renumitul producător Ian Brennan, câștigător al unui Grammy pentru un proiect cu legendara formație rock tuaregă Tinariwen din Algeria.

Programul de concerte de la Casa TIFF este prezentat de BCR. Biletele costă 15 lei.

În seria concertelor de la TIFF 2016 intră și unul aniversar: pe 1 iunie, de la 20.00, la Casa de Cultură a Studenților, Alexandrina va celebra zece ani de scenă. Artista originară din Republica Moldova va cânta hiturile care au propulsat-o în topul celor mai îndrăgite voci din România. În aparițiile ei live, memorabile, combină instrumentele tradiționale cu cele electronice, Alexandrina fiind acompaniată de cinci muzicieni. Biletul costă 25 de lei și poate fi cumpărat de pe www.biletmaster.ro.

POSTER-web-mareAylin Cadîr este “sălbatica” în Tudo

Cunoscută pentru activitatea artistică diversă – cântăreață alături de trupa ei, Aylin & The Lucky Charms, actriță a Teatrului Național și om de televiziune, Aylin Cadîr revine pe marile ecrane ale cinematografelor, din 13 mai, într-un rol pe care îl numește “cel mai dificil proiect” la care a lucrat.

Timp de 8 zile, Aylin a filmat alături de o echipă restrânsă, formată din doar 17 oameni (cu tot cu actori). “Iura mi-a povestit despre proiect când era la nivel de concept și încrederea lui că aș putea face acest personaj mi-a dat curaj. A fost cel mai dificil proiect la care am lucrat din punct de vedere fizic, dar nu ai ocazia des de a juca așa ceva. Echipa restrânsă mi-a dat o intimidate a lucrului, de care aveam nevoie pentru un astfel de personaj, m-am simțit ca într-o echipă în care toată lumea a venit cu tot ce a putut. Îmi place mult filmul, e ca o carte de vizită pentru România și pentru ce avem noi ca țară de arătat”, spune Aylin despre Tudo.

Personajul ei, Sălbatica, este o fată crescută în munți, departe de civilizație. Un personaj care descoperă lumea prin ochii celorlalți. Rămasă singură, fără apărare, Sălbatica este apărată de Tudor, un tânăr student la medicină.

Tudo este poveste lui Tudor (interpretat de Mihai Smarandache), un medic rezident promițător dar căruia îi lipsește încrederea în sine şi în capa­cităţile lui de chirurg. Tânărul pleacă în secret în munţi pentru a da de urma unei fete (interpretată de Aylin Cadîr) despre care bănuiește că este rănită, de care ştie de la un pacient decedat. Speră că va fi în stare să o opereze şi să-i salveze viaţa, demonstrându-şi în felul acesta că este demn de o carieră în chirurgie.

În expediţia sa, Tudor trebuie să suporte acuzaţiile şi nemulţumirile meschine ale iubitei, Ilona (Oana Cârmaciu), care îl găseşte în pădure şi insistă să rămână cu el, deşi este rugată să plece. Cei doi încep să aibă parte de întâlniri stranii și evenimente neprevăzute.

Trailer: https://youtu.be/Lhf9xtSUAWM

Tudo este un proiect independent, realizat cu doar 4000 de euro de o echipă restrânsă de oameni. Filmat în Mărginimea Sibiului, în Crinț, filmul este primul proiect independent semnat de regizorul Iura Luncașu. Alături de el în toată această aventură a fost Andrei Băltărețu, în dublă calitate: aceea de director de imagine și producător.

Muzica filmului este semnată de Victor Panfilov și Adrian Despot, montajul – Roxana Mărăloiu-Tănase, efecte vizuale: Lorand Toth Vlad Ioachimescu, scenografie și costume: Cristi Marin, machiaj: Bianca Simion, scenariul: Iura Luncașu și Salex Iatma.

Din distribuția filmului fac parte: Mihai Smarandache, Aylin Cadîr, Oana Cârmaciu, Alec Secăreanu, Pavel Ulici, Bogdan Dumitrescu, Salex Iatma.

Tudo va ajunge pe ecranele din România pe 13 mai și este distribuit de MovieProduction.

British Sea PowerEvenimente speciale la TIFF: cine-concert British Sea Power. Acrobații la înălțime în centrul Clujului

Un show live impresionant al formației British Sea Power, despre care „The Sunday Times” titra că este „cea mai bună trupă din Marea Britanie”, este unul dintre evenimentele speciale de neratat ale ediției cu numărul 15 a Festivalului Internațional de Film Transilvania (27 mai – 5 iunie). Spectacolul Cinepiano revine pentru a doua oară la TIFF, iar francezii de la Transe Express aduc trapeziști suspendați la înalțime, în centrul Clujului, și parade cu toboșari la Bonțida.

Cunoscuta trupă britanică de indie rock British Sea Power, apreciată pentru prezența scenică spectaculoasă și alegerea spațiilor neconvenționale de concert, va acompania live From the Sea to the Land Beyond (r. Penny Woolcock, 2012), un excelent documentar despre un secol de viață în porturile coastei britanice, sâmbătă, 4 iunie, ora 19.00, la Casa de Cultură a Studenților. O experiență poetică și revelatoare, filmul conține imagini de arhivă și documentează schimbările societății britanice începând cu anul 1902, viața în timpul celor două războaie și în vremuri de pace, tranziția către industrializare, lupta pentru drepturile femeilor.

British Sea Power, fondată la începutul anilor 2000 și formată în prezent din șase membri, a câștigat aprecierea unor artiști legendari precum Lou Reed, David Bowie, Jarvis Cocker sau Radiohead, iar concertele lor au avut loc pe Marele Zid Chinezesc, la acceleratorul de particule de la CERN, în cadrul unei expoziții cu dinozauri de la Muzeul de Istorie Naturală din Londra, pe un vas în largul mării, într-o mină de piatră, revista „Time Out” numind-o „trupa live a anului 2004”. Au avut turnee în S.U.A., cântând pe stadioane gigantice, la invitația unor formații precum The Killers, Interpol, The Strokes și Pulp. Biletele se găsesc pe http://www.biletmaster.ro .

După succesul de la TIFF 2014, când sute de copii, alături de părinții lor, au savurat muzica originală a lui Tony Berchmans, artistul se întoarce la Cinema „Florin Piersic”, miercuri, 1 iunie, cu spectacolul Cinepiano, în cadrul EducaTIFF. Compozitorul și pianistul brazilian recreează magia vizionărilor de cinema de la începutul secolului XX, când imaginile mute de pe ecran erau însoțite live de muzică, sunete și zgomote, cântate la pian și alte instrumente. Berchmans va acompania filme scurte ale maeștrilor comediilor clasice mute.

Transe Express_Thomas-Laroukss-KalinarczikRenumita trupă franceză de street arts Transe Express vine la TIFF cu două spectacole muzicale și vizuale unice: Mobile Homme și Tambours en Feu. Mobile Homme va fi prezentat în deschiderea oficială, vineri, 27 mai, începând cu ora 20:45, în Piața Unirii, înaintea premierei mondiale a celui mai recent film semnat de Nae Caranfil, 6,9 pe scara Richter. Trupa a pregătit un show aerian la scară mare, ce presupune acrobații la înălțime cu trapeziști suspendați de macarale. Spectacolul necesită precizie și iuțeală și va ține publicul din Cluj cu sufletul la gură. Cea de-a doua reprezentație, Tambours en Feu, poate fi savurată la Castelul Banffy din Bonțida, în prima seară de Weekend la Castel, sâmbătă, 28 mai, de la 20:30. Parada festivă cu toboșari se va încheia cu un spectacol de lumini, sunet, foc și artificii, înaintea proiecției filmului The Show of Shows.

Conectați la vechea tradiție franceză a spectacolelor ambulante de stradă, Transe Express înseamnă creații care șochează publicul, intervenții care transformă strada și care combină muzică, arte vizule, circ, foc, efecte pirotehnice, steampunk, operă, rock, dans și teatru. Echipa este formată din sute de actori, acrobați, dansatori, percuționiști, cântăreți, cvartete, sudori, tehnicieni și fierari. Transe Express a avut turnee în 80 de țări și a deschis, printre altele, Jocurile Olimpice din Albertville în 1992.

România prezentă la Cannes și prin standul din Marché du Film

Cinematografia românească va fi reprezentată și anul acesta la Festivalul de film de la Cannes (11 – 21 mai), în cadrul Marché du Film. Standul românesc este organizat de Centrul Național al Cinematografiei împreună cu Ministerul Culturii și are ca scop principal promovarea cinematografiei românești pe plan internațional.

Standul va furniza informații la zi despre industria românească de film și va pune în legătură cineaști români cu industria internațională de cinema, cu instituții străine, organizații, sau companii de producție și de distribuție.

România va fi totodată promovată ca un partener ce poate furniza servicii de producție prin intermediul studiourilor cinematografice și al echipelor de producție din țară.

Anul acesta pare să fie cea mai consistentă prezență românească din istoria Cannes-ului. Standul din Marché du Film va promova în cadrul industriei internaționale filmele românești din Selecția oficială, pe cele din Marché du Film/Film Market, și filmele realizate în coproducție minoritară.

Cristian Mungiu (Bacalaureat) și Cristi Puiu (Sieranevada) au fost selectați în Competiția oficială, alături de Pedro Almodóvar, Jim Jarmusch, Xavier Dolan sau de frații Dardenne. Filmul Câini, al lui Bogdan Mirică, este de asemenea selectat în secţiunea Un Certain Regard. 4:15 p.m. sfârşitul lumii, de Cătălin Rotaru şi Gabi Virginia Șarga, face parte din Competiţia oficială de scurtmetraje, iar Toate fluviile curg în mare, de Alexandru Badea, va concura în secţiunea Cinéfondation.

În cadrul Marché du Film vor fi proiectate opt filme: Varză, cartofi și alți demoni (regia: Șerban Georgescu), Dublu (regia: Catrinel Dănăiață), Aniversarea (regia: Dan Chișu), La drum cu tata (regia: Anca Miruna Lăzărescu), Dincolo de calea ferată (regia: Cătălin Mitulescu), Box (regia: Florin Șerban), Lumea e a mea (regia: Nicolae Constantin Tănase) și Minte-mă frumos în Centrul Vechi (regia: Iura Luncașu).

Două coproducții cu România sunt prezente la Cannes anul acesta: în Competiția Oficială, lungmetrajul Toni Erdmann, o coproducţie Germania-Austria-România (coproducător român: Ada Solomon), iar în Semaine de la Critique, Albüm (Turcia/Franța/România, coproducători români: Oana Iancu și Călin Peter Netzer).

De asemenea, Radu Muntean, regizorul filmelor Hârtia va fi albastră, Marţi, după Crăciun sau Boogie, face parte din Juriul secţiunii Cinéfondation şi de scurtmetraje al Festivalului de Film de la Cannes.

Producătoarea filmului Ilegitim, Anamaria Antoci, a fost selectată în programul Producers on the Move (14-17 Mai). Aflat la cea de-a 17-a ediție, programul are drept scop perfecționarea profesională a producătorilor; anul acesta sunt selectați 20 de specialiști din industria cinematografică europeană.

Regizoarea Anca Damian va participa la Talents Adami Cannes, un program care are drept scop descoperirea tinerilor actori cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani. Anca Damian a regizat Carre, unul dintre cele cinci scurtmetraje care au legătură cu benzile desenate sau cu animațiile, în care joacă tineri actori.

Unul dintre principalele obiective ale Ministerului Culturii și ale Centrului Național al Cinematografiei din România la Cannes, anul acesta, este semnarea unui acord cu Le Centre national du cinéma et de l’image animeé din Franţa, pentru o politică de cooperare strânsă în domeniul filmului. Această nouă convenție va prevedea o expertiză detaliată acordată de către partea franceză în privința modului de funcționare și organizare a Centrului Național al Cinematografiei, mai ales în relațiile cu instituțiile europene și internaționale, dar și în dezvoltarea de proiecte menite să susțină educația cinematografică și cinefilia, și de asemenea îmbunătățirea unor aspecte nefuncționale la nivelul sistemului de finanțare și promovare a cinematografiei naționale. Doamna Corina Șuteu, Ministrul Culturii din România, va participa la evenimentul dedicat semnării acestui document.

De asemenea, standul românesc de la Cannes își propune să sprijine industria locală de film astfel încât România să fie competitivă în regiune, pentru a atrage producții de film străin. În acest scop se lucrează, la nivelul Ministerului Culturii și al Centrului Național al Cinematografiei din România, la un sistem de tip Tax Incentives ce se vrea a fi funcțional până la finele acestui an. Acesta va aduce România alături de alte țări din regiune, precum Ungaria, Cehia etc., ce au un astfel de sistem de atragere a producțiilor de film străin.

Afis Calarasi 8_10 mai„Caravana filmului românesc” ajunge la Călăraşi, cu îndrăgite filme româneşti

Primăria Municipiului Călăraşi, împreună cu Asociaţia CineCultura, invită copii, tinerii şi publicul cinefil de toate vârstele la proiecţiile de film clasic românesc ce vor avea loc în perioada 8-10 mai a.c., la Sala de Spectacol „Barbu Ştirbei” a Centrului Cultural Judeţean Călăraşi.

Proiecţiile vor avea loc în cadrul proiectului cultural-educaţional Caravana filmului românesc – Cartea şi filmul. Prin secţiunea Cartea şi filmul, Caravana filmului românesc îşi continuă demersul cultural şi educaţional, adresându-se copiilor şi elevilor din învăţământul preuniversitar, care vor avea ocazia de a se întâlni, prin intermediul peliculei, cu marile creaţii culturale româneşti, misiunea de bază a Caravanei fiind aceea de a contribui la apropierea tuturor copiilor şi tinerilor de arta atât de frumoasă a filmului şi, în mod special, de cea a filmului românesc. Căci, aşa cum spunea Jean Cocteau  – un film, nu este altceva decât „o scriere în Imagini”.

Aşadar, micuţii spectatori sunt invitaţi să vizioneze, alături de părinţi, bunici şi profesori, filme celebre, precum: „Mama”, regia: Elisabeta Bostan; „O noapte furtunoasă”, regia: Jean Georgescu; „De-aş fi Harap Alb”, regia: Ion Popescu Gopo; „Dumbrava minunată”, regia: Gheorghe Naghi; „Baltagul”, regia; Mircea Mureşan, „Cuibul de viespi”, regia: Horea Popescu, „Cei care plătesc cu viaţa”, regia: Şerban Marinescu şi „Neamul Şoimăreştilor”, regia: Mircea Drăgan.

Caravana filmului românesc” este un proiect iniţiat şi derulat de Asociaţia CineCultura în parteneriat cu MDV Audio Studio, iar în 2016, pentru al patrulea an consecutiv, va continua seria evenimentelor cultural-educative ce vor fi organizate în diferite localităţi din ţară. Următoarele oraşe pe traseul „Caravanei filmului românesc” din luna mai sunt: Zalău, Turda şi Bucureşti.

Articole similare

Noutăți săptămânale Netflix: The Witcher: Nightmare of the Wolf, Lucifer, Sky Rojo

Jovi Ene

Evenimente Polirom si Cartea Romaneasca la Tirgul de Carte de la Frankfurt

Jovi Ene

Editura Litera la Bookfest 2019

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult