Stiri

Expoziţia „Rendez-Vous cu Arta” rămâne deschisă până pe 28 mai

afis_lauraVineri, 15 mai 2015, la Ceaineria Rendez-vous Floreasca, iubitorii de frumos au participat la vernisajul expoziției de pictură ”Rendez-vous cu Arta” semnată de Laura Lucia Mihalca. Expoziţia găzduită de către Ceainăria Rendez-Vous Floreasca (Adresa: Calea Floreasca nr. 102, Bucureşti) poate fi vizitată de luni până duminică, până pe 28 mai 2015.

Proiectul reprezintă cea mai recentă serie a artistei, fiind o expoziție inedită ce invită publicul să redescopere unicitatea naturii. Într-o atmosferă cu parfum de ceai, publicul a putut observa, în spatele peisajelor sensibile și vii, pasiunea artistei pentru natură şi culoare. Lucrările reprezentând copaci în floare, apusuri și răsărituri mărețe au furat privirile vizitatorilor prin bogăţia şi intensitatea culorilor și prin sensibilitatea armoniilor cromatice create.

Regăsiţi aici discursul de deschidere a expoziţiei: https://youtu.be/-ghqlETGJE8.

foto1Despre modul în care s-a configurat această serie de lucrări, artista Laura Lucia Mihalca relata în cadrul vernisajului:

“Atunci când pictez, mă bucur de universul meu de linişte, unde fiecare lucrare devine o amintire păstrată pentru totdeauna prin mijloacele de expresie oferite de tehnicile picturii. Pretextul lucrărilor este natura, în încercarea de a conserva clipe într-un discurs vizual continuu.

Proiectul “Rendez-Vous cu Arta” s-a născut foarte natural, fiind direct influenţat de povestea locului, de cadrul ceainairiei cu care m-am identificat. Aşa se face că elementele decorului şi cromatica întâlnite aici m-au inspirat pentru iniţierea seriei, pentru că Rendez-Vous este un loc cu poveste, un loc care predispune la creaţie.

Prin seria de lucrări, putem identifica diferite stadii ale naturii, treceri şi transformări trecute prin filtrul personal.

foto2De ce “Rendez-Vous cu Arta”? Pentru că această întâlnire cu frumosul este pentru noi toţi. Apusuri line sau de forţă, ceruri liniştite sau furtunoase, compoziţii nonfigurative sau abstracte, toate declină intenţia mea de a imortaliza clipa prin pictură. Lucrările creează un univers aparte, o lume în care ne putem regăsi, o lume cu care ne identificăm. Sunt lucrări-amintiri, cu forţă expresiva şi caracter simbolic.”

După vernisaj, invitații au fost introduși în fascinanta lumea a ceaiurilor de către Karla Stanciu, PR ceaineria Rendez-vous, aceştia având ocazia să descopere o mică parte din secretele acestui univers.

Raluca Elena Burlan a încheiat evenimentul printr-un un concert impresionant de muzică ușoară. Vocea ei a încântat spectatorii și le-a făcut inimile să tresalte de emoție.

foto3Regăsiţi aici albumul foto al evenimentului.

Mulțumiri celor care au făcut posibil acest eveniment!

Gazda: Ceaineria Rendez-vous

Partener strategic: Coffet

Parteneri: Asociaţia Operatorilor culturali din România, Fundaţia Calea Victoriei

Parteneri media: Agenţia de carte, Amos news, Arhimania, Artindex, Autentici, Ceaşcă de cultură, Comunitate foto, Deco şi eco, Filme-cărţi, IBC focus, Inoras, Markmedia, Musicnights, Revista Bulevard, România pozitivă, Vacante la ţară, Ziare.com.

Articole similare

Recapitulare eveniment TUDUM Netflix: Toate noutățile și clipurile în premieră

Jovi Ene

Noutățile Netflix ale săptămânii: 13 Reasons Why, trailer și imagini

Jovi Ene

Lansarea volumului Bosnia. Partaj, de Miruna Vlada, la Cărtureşti Verona

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult