Filme Filme americane

Un film de acțiune chiar bun: Triple Frontier (2019)

Triple Frontier (2019)
Regia: J.C. Chandor 
Distribuția: Adria Arjona, Ben Affleck, Charlie Hunnam, Oscar Isaac, Garrett Hedlund, Pedro Pascal

Nu văd așa de multe filme de acțiune, iar când dau din când în când de ele mă plictisesc pentru că aproape toate repetă aceleași clișee dintotdeauna. Dar mai sunt excepții și pot spune cu mâna pe inimă că, pentru ceea ce își propune, Tripla frontieră este un film chiar bun, peste media filmelor acestui gen. Chiar dacă începutul este întrucâtva clieșeistic – reunirea unei vechi echipe ”pensionate” -, continuarea este bună și palpitantă și, cu concursul unor actori potriviți și a unui scenariu meritoriu, ne ține cu sufletul la gură până la final. Și acesta din urmă, deloc rău.


Suntem în fața a 5 personaje principale (dublate uneori de prietena frumoasă, implicată, a coordonatorului lor), toți foști angajați ai Forțelor Speciale americane, care, după ceva ani în care au stat în slujbe obscure (chiar amuzante, precum agentul imobiliar fără talent Ben Affleck), se reunesc pentru a prinde un mare traficant de droguri sud-american și a pune, în același timp, mâna pe banii săi. Foarte mulți bani. Problema este că el este închis într-un conac din junglă, bine păzit și departe de lumea civilizată. De vreme ce sunt singurii care știu despre ascunzătoarea lui, nu ar fi o problemă să-l prindă și să-i ia banii. Problema este cum vor scăpa după aceea, cu sute de milioane de dolari?

Și chiar de aici vine mare parte din doza de adrenalină și din spectaculozitatea filmului: cei cinci reușesc, dar trebuie să treacă peste munții Anzi, așadar dintr-o zonă montană spectaculoasă, prin junglă, prin sate necunoscute, dar în care se cultivă plante ce servesc la producerea de droguri, unde localnicii sunt într-o oarecare măsură sălbatici, refractari la trecerea unor necunoscuți ce pot dăuna afacerilor ce le asigură supraviețuirea. Așadar, ei trebuie să treacă prin zone natural periculoase, populate cu eventuali inamici, la fel de pericoluși. Greu…

Cum spuneam, este o parte a filmului cu acțiune pură, dar sinceră, în care operațiunea este pusă sub semnul întrebării, iar personajele suferă la propriu, pentru că nu sunt super-eroi, ci oameni bine pregătiți în ale războiului, dar care pot avea dureri, fizice sau psihice, ca oricare dintre noi. În plus, actorii nu-s de lepădat și fac o treabă peste medie. Pentru fanii filmelor de acțiune și nu numai: O să vă placă! Un film care face ceea ce își propune!

Nota: 7,5/10

Filmul apare pe Netflix, de pe 13 martie 2019.

Articole similare

Despre We’re the Millers

Jovi Ene

Prin blogosfera literara (15 – 21 octombrie 2012)

Jovi Ene

Paris When It Sizzles (1964)

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult