Stiri

Editura Paralela 45 la Târgul de carte Gaudeamus Radio România București 2022 – furnizorul oficial al lui Moș Crăciun

În perioada 7-11 decembrie, Editura Paralela 45 îşi invită cititorii la standul nr. 24 al Târgului de carte Gaudeamus Radio România, amplasat în centrul pavilionului B2 de la Romexpo.

Iubitorii de carte vor fi întâmpinaţi de membrii echipei Editurii Paralela 45 într-o atmosferă de casă îmbrăcată în straie festive, cu decoruri de poveste, așa cum se cuvine unei sărbători a cărții înainte de Crăciun.

Vizitatorii sunt aşteptaţi cu sute de titluri atât de literatură pentru copii & adolescenți, ficțiune și nonficțiune, cât și din domeniul educațional. Cărţile vor avea o reducere generală de 17%. În plus, Editura Paralela 45 vine cu reduceri de 35% la o selecție generoasă de titluri, cuprinzând noutăți, dar și multe dintre colecțiile cele mai citite din portofoliul nostru.

Un element de tehnologie: un ecranul tactil, conceput pentru târgurile de carte

Un ecran tactil le va oferi vizitatorilor standului Editurii Paralela 45 posibilitatea de a-și comada cărțile pe care și le doresc, dar pe care nu le vor găsi la stand, beneficiind de reducerile târgului, precum și de transport gratuit.

„Este pentru prima oară când Târgul de carte Gaudeamus Radio România de la București se ține la începutul lunii decembrie. De regulă, anul editorial intra deja într-o stagnare la finalul lunii noimebrie, după ce sărbătoarea cărții de la Gaudeamus lua sfârșit, iar editurile își lansau majoritatea titlurilor din an. Prelungirea anului editorial cu două săptămâni, determinată de programarea târgului de carte în perioada 7-11 decembrie, ne dă ocazia extraordinară de a pune sub reflector mai multe titluri apărute la finalul anului și, mai ales, de a promova mai bine cărți minunate, cărți-album, cărți-obiect, titluri pe care oricine și-ar dori să le aibă în bibliotecă sau să le ofere cadou în perioada sărbătorilor de iarnă. Vă așteptăm la standul Editurii Paralela 45, unde veți avea ocazia să intrați într-o atmosferă de poveste, regăsind căldura și bucuriile tipice pregătirii sărbătorilor de Crăciun. Editura Paralela 45 este furnizorul oficial al lui Moș Crăciun și vă invităm să descoperiți la standul nostru cărți minunate, la prețuri accesibile, numai bune pentru citit și pentru a fi oferite cadou.” – Camelia Burcioiu, proprietar și director general al Editurii Paralela 45

Agenda evenimentelor

Editura Paralela 45 îşi așteptă cititorii nu doar nu doar pentru a le pune la dispoziție cele mai bune cărți, ci și pentru a le oferi posibilitatea de a descoperi autori noi, cărți proaspăt apărute, dar și bucuria unor întâlniri cu scriitori și personalități ale lumii literare și culturale. Puteți consulta online agenda evenimentelor noastre, pe blogul Editurii Paralela 45 sau pe pagina noastră de Facebook. Toate lansările și evenimentele vor avea loc la standul Editurii Paralela 45.

Noutățile Editurii Paralela 45 la Târgul de carte Gaudamus Radio România

  • Șansa. Fuga de Holocaust. Amintirile unei copilării petrecute în exil, de Uri Shulevitz

Semnată de Uri Shulevitz, unul dintre cei mai talentați ilustratori contemporani, Șansa… este un jurnal de referință creat de un maestru al cărților ilustrate – o relatare tulburătoare a fugii de terorile celui de-Al Doilea Război Mondial, în care tabloul vieții e compus din detalii absolut sfâșietoare, reținute de mintea unui copil evreu, nevoit să-și părăsească țara. Peste ani, amănuntele aparent nesemnificative ale vieții de zi cu zi, văzute prin ochi de copil, devin de neprețuit.

„Când punem accentul pe înfățișarea, numele sau activitățile zilnice ale victimelor Holocaustului, cei care au fost omorâți își recapătă demnitatea. Prin prezentarea victimelor ca ființe umane, care au făcut parte din comunități adânc înrădăcinate, și nu ca statistici legate de camerele de gazare sau de gropile comune, profesorii pot contura aspectele multiculturale ale vieții comunităților evreiești din Europa în perioada interbelică.” Edith Negulici, traducătoarea cărții

  • Lansarea volumului biografic: Irina-Margareta Nistor – zâmbet de cinema, de Annie Muscă

„Exact 22 de capitole, derulate în ritmul unor secvențe cinematografice, aduc în prim-plan viața și preocupările unui personaj cuceritor: Irina-Margareta Nistor – imaginea hollywoodiană a criticii de film din România ultimului sfert de secol. Cronicile ei, expediate din festivaluri, scrise pe brațe, în avion, în tren sau pe scaunul din dreapta al vreunui automobil de mare viteză, nu seamănă cu ale nimănui. Iar limbajul cu care încearcă să-i apropie pe tineri de lumea fascinantă a filmului, sperând ca, într-o bună zi, istoria cinematografiei să fie predată liceenilor, este de-a dreptul fermecător. Cu vreo 5 000 de filme dublate, aproximativ 1 000 subtitrate și peste 25 000 vizionate, a bătut orice record cinematografic.

Cu fiecare apariție, Irina-Margareta Nistor demonstrează că și-a păstrat zâmbetul neatins. Fără îndoială, pasiunea pentru film i-a procurat elixirul tinereții.” Annie Muscă

  • Colecția Prima dragoste – microromanul Platanii din Samothraki, de Ștefan Manasia

„Microromanul lui Ștefan Manasia este ca un film de artă pentru liceeni. Îmi permit să spun chiar că e de mare artă. O carte despre dragostea adolescentină nespusă, dar prezentă, cu toate nuanțele ei de gust, culoare, miros, cu muzica ei lină și moale. O carte cu multă poezie. Ștefan îi invită pe tinerii lui cititori într-o călătorie inițiatică și le oferă o perspectivă specială asupra relației omului cu natura, cu lumea vegetală și cu cea animală, așa cum nu s-a mai făcut în literatura română contemporană. Iar dacă aceștia din urmă se vor încumeta s-o facă, pentru ei, nimic nu va mai fi la fel.” – Diana Iepure, coordonatoarea colecției Prima dragoste

  • Prima reeditare a edițiilor princeps a celor două volume Basmele românilor apărute în 1984, respectiv 1987, la Editura Ion Creangă

Editura Paralela 45 vă prezintă prima reeditare a Basmelor românilor, două volume impresionante, îngrijite de etnologul Sabina-Cornelia Stroescu și ilustrate de unul dintre cei mai cunoscuți graficieni români, Done Stan. Acestea includ câteva dintre cele mai cunoscute basme ale clasicilor literaturii române, printre care se numără Mihai Eminescu, Petre Ispirescu, Ioan Slavici, Ion Creangă, Ion Pop-Reteganul, Nicolae Filimon etc.

  • Zece titluri noi în colecția de Crăciun pentru copii

„Chiar ne apropiem de Crăciun? Se pare că da, mai ales că deunăzi o serie minunată de cărți de Crăciun, speciale pentru cei mai mici dintre noi, a apărut la Editura Paralela 45. Am descoperit o lume minunată, specială și colorată, recomandată pentru copilașii de cel puțin 3 ani (așa spune coperta a patra, dar cred că unele cărți, ba chiar majoritatea, se potrivesc și unei lecturi a adulților pentru copiii de doi ani, de exemplu). Iată recomandările mele.” – Jovi Ene

  • Liu Liu Azuriu, de Pinin Carpi, în traducerea Ceraselei Barbone

Cartea Cion Cion Blu, tradusă pentru prima dată în română sub titlul de Liu Liu Azuriu, este un roman clasic al literaturii italiene pentru copii, îndrăgit de cititorii de toate vârstele, laureat al prestigiosului premiu literar italian Andresen.  În acest roman de succes, Pinin Carpi, scriitor și illustrator italian de cărți pentru copii, combină cu măiestrie umorul și poezia. Personajul principal al cărții, Liu Liu Azuriu, este un țăran chinez paşnic, care se îmbracă numai în albastru şi portocaliu şi care cultivă o livadă de portocali. Îi ţin tovărăşie pisica, câinele și peștele său. Într-o noapte, peste livada de portocali începe să ningă. Aşa descoperă Liu Liu Azuriu înghețata de portocale, pe care decide să o vândă la oraș, unde îl cunoaște pe împăratul Uei Ming, alături de care va trăi aventuri pline de neprevăzut, populate cu fantome, zâne și tot felul de personaje uimitoare. Traducere din limba italiană de Cerasela Barbone.

  • Papi și Toto descoperă lumea, povești terapeutice pentru copii speciali

Colecția este dedicată cadrelor didactice, specialiștilor în domeniu și părinților, oferindu-le un instrument de lucru bine structurat, terapeutic și distractiv. Proiectul își propune să contribuie la formarea unei imagini de sine armonioase a copiilor speciali, să le dezvolte încrederea în abilitățile și capacitățile lor de comunicare și relaționare, pentru o mai bună integrare școlară și socială.

Primul volum, Papi și Toto descoperă lumea. Povești terapeutice și fișe de lucru pentru copii speciali (3 ani+), este un instrument de lucru conceput de o echipă de psihopedagogi, profesori itineranți și de sprijin, kinetoterapeuți și psihoterapeuți, consilieri școlari și profesori în învățământul primar special. Poveștile terapeurice din volum sunt însoțite de fișe de lucru bazate pe procedee simple și eficiente de învățare.

  • Mic tratat de filosofie a păsărilor, de Philippe J. Dubois și Élise Rousseau, în traducerea lui Octavian Soviany

Cele 22 de capitole se constituie în tot atâtea răspunsuri  la întrebările fundamentale ale omului. Volumul este alcătuit din 22 de lecții despre cum să ne trăim viața de zi cu zi, fie că e vorba de perioadele de transformare (mai ales cele dificile) urmând exemplul raței care, atunci când își schimbă penele, se retrage așteptând răbdătoare să-i apară altele noi și strălucitoare, fie că e vorba de împărțirea sarcinilor casnice, și mai ales a celor parentale, după modelul perechilor de turturele. În plus, suntem îndemnați să luăm aminte la păsări ca să deprindem felul cum să ne trăim micile plăceri ale vieții, să ne cultivăm curajul și alte valori morale, cum să înțelegem puterea etc. „Personajele” acestei cărți sunt: rândunicile, cucul, cioara, barza, bufnița, vulturul și numeroase alte înaripate.

Noile apariții în colecția Tradiții spirituale

  • Rugăciunea inimii în creștinism și sufism, de Llewellyn Vaughan-Lee
  • Ghidul începătorului în budismul tibetan, Bruce Newman
  • Înțelepciunea de la Muntele Athos, Jean-Yves Leloup
  • Alchimia internă chineză pe înțelesul tuturor, Chungtao Ho

Articole similare

Serile Filmului Românesc 2016: Vedem filme de pe casete VHS, dublate de Irina-Margareta Nistor

Jovi Ene

Festivalul Cinemascop a început!

Jovi Ene

Echipa filmului „Lupu” vine la KINObservator-ul de la Union

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult