Prin blogosfera cinefila Recomandat

Prin blogosfera cinefilă (11 – 17 ianuarie 2016)

prin-blogosfera-cinefila-Ionut Mareș scrie pe ZiarulMetropolis.ro despre filmul Mustang, o coproducție Franța-Germania-Turcia: ”De neînțeles este totuși de ce se trece prea ușor – raportat ca efecte asupra personajelor – peste ceea ce se presupune că ar fi întâmplări tragice în relațiile dintre membrii acestei familii. Probabil pentru că Deniz Gamze Ergüven a fost mult prea preocupată cu a transmite unui public cât mai larg mesajul că viața fetelor în Turcia profundă este un lung șir de persecuții. Realitatea, cu siguranță, îi dă dreptate, din păcate. Însă marele cinema lucrează mai degrabă cu sugestii, cu puncte de suspensie, cu întrebări, cu îndemnuri la reflecție, și nu cu adevăruri dinainte știute și pregătite doar a fi demonstrate.”

-Cristi Mărculescu scrie despre un film excelent, spune el, ”The Expanse”: ”Detaliile sunt punctul de maxim impact. Are Expanse la detalii câte n-au avut toate războaiele stelelor, labele stelelor și porțile stelare puse la un loc. Aia din centură au limba lor ( o derivație de engleză cu multe gesturi și cuvinte de prin alte limbi, și în mod paradoxal chestia asta n-a devenit în 5 episoade nici penibilă nici obositoare), set-designu e mult mai credibil și cu aspect utilizat și utilitar decât de obicei prin SF pentru televiziune, hainele sunt haine purtate, nu costume, tehnologiile n-au avansat atât de uluitor la prima vedere, dar de fapt au avansat uimitor. Unu din personaje are ecranu la telefon, spart FFS. Atenția la detaliu și conjunctura în care se dau detaliile e superbă și asta e deja enorm de mult pentru un serial care are destul plot și destul spațiu cosmic în el cât să ia piuitul.”

the-hateful-eight-poster1-Alături de The Revenant, un alt film care s-a lansat în această săptămână a fost The Hateful Eight, al preferatului meu, Tarantino. Despre el, scrie și Dragoș Marin pe FilmReporter.ro: ”Îmbrățișând obișnuitele acuzații de imoralitate și exces (condamnata folosire fără discernământ a cuvântului nigger, violența împotriva femeilor), Tarantino face, de data aceasta, un film lipsit de orice compas moral sau personaj-martor pentru spectator. De-aici impresia că de data asta e ”prea mult” și că a sărit proverbialul cal direct în băltoaca cu sânge. Fanii săi vor aprecia că și-a păstrat spiritul ludic și capacitatea de a trage spectatorul după el în mintea sa fără fund, ceilalți (sau cei care nu văd filmul în condiții măcar apropiate de cele dorite de regizor) vor da din umeri.”

-Tot despre The Hateful Eight, scrie și Andrei Geornoiu pe FilmSinopsis.ro: ”Pentru cei care vor să nu riște nimic atunci când vor să vadă un film bun, The Hateful Eight este alegerea perfectă. Mai ales dacă nu ai văzut foarte multe filme făcute de Tarantino. Pentru că dacă ești familiarizat cu stilul regizorului, probabil vei pleca puțin dezamăgit. Filmul este satisfăcător, dar regizorul nu aduce nimic nou, același mod de a construi personajele, o poveste bună dar departe de a fi cea mai originală și același stil „entertaining” care pare că se vrea a fi înlocuit, măcar puțin.”

Recenzii filme pe Filme-carti.ro în această perioadă:

-”The Hateful Eight (2015)

-”Ride Along 2(2016)

Articole similare

4 cărți pentru copii de la Polirom Junior. Autori: Flavius Ardelean, Mircea Pricăjan, Călin Torsan, Diana Geacăr

Jovi Ene

Litera din scrisoarea misterioasă, de Alex. Leo Şerban

Jovi Ene

8 cărți pentru copii, de cumpărat de Sf. Nicolae, de la Editura Paralela 45

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult