Filme

Și bărbații pot fi ”mame” câteodată: The Boys Are Back (2009)

The Boys Are Back (2009) – Un tată responsabil
Regia: Scott Hicks
Distribuția: Clive Owen, Emma Booth, Laura Fraser, George MacKay, Nicholas McAnulty

Ce mi-a plăcut la casa pe care a trebuit să o țină reporterul sportiv Joe Warr este că nu a instituit prea multe reguli, deși într-o ocazie vorbește de ceva reguli nescrise, dar nu ține prea mult cont de ele. Desigur, e important să existe reguli în orice împrejurare, cu atât mai mult într-o casă în care există un tată și doi copii, unul adolescent, unul destul de mic. Altfel, va exista debandadă, vor exista abateri, iar casa poate deveni o cocină, pentru că… nimeni nu mai duce gunoiul. Și chiar așa este, pentru că, dacă ar exista o femeie împrejur, ar impune o ordine, iar totul va deveni conform și organizat. În lipsa ei, nebunie, pentru că… băieții sunt băieți.

Sunt câteva motive pentru care există nebunie și relațiile nebunești nu au întotdeauna profunzime, lipsind deseori exprimarea sentimentelor: soția lui Joe a murit de curând într-un cancer galopant, neașteptat; Joe s-a trezit că trebuie să-l îngrijească singur pe fiul său cel mai mic, Artie, după câteva certuri cu bunicii; fosta soție și băiatul adolescent din precedenta căsnicie, Harry, locuiesc la Londra, dar Harry apare neașteptat în gospodăria sălbatică din Australia. Și atunci, pentru a suporta noul ”chip”, de fapt datorie, trebuie să treacă peste reguli și să își consacre timpul jocului. 

În plus, adăugați următoarele ingrediente ca disoluția familiei să fie completă: Joe (o interpretare decentă a lui Clive Owen) nu pare să se înțeleagă bine cu nimeni, are ceva probleme cu alcoolul, are mereu sentimentul că nu face nimic cu adevărat perfect (incorect, este considerat un jurnalist sportiv foarte bun și prima preferință a ziarului pentru corespondențele de la Australian Open, în ciuda absenței îndelungi). Așa că perioade dificilă continuă, dar există oricum o luminiță la capătul tunelului, oferită de cei apropiați, de cei doi băieți frumoși și inteligenți, de părinții soției decedate, de noua prietenă, simpatică și înțelegătoare, până la un punct.

”The Boys Are Back” este o dramă de familie, care vrea să ne dovedescă un lucru care trebuie mereu (din nou) dovedit: că și bărbații pot asigura cumva educația copiilor, pot reuși să îi crească atent și cu rezultate bune. Vor fi haotici, e clar, dar și bărbații pot fi „mame” reușite. Filmul este, pe alocuri, destul de siropos și ”lăcrimos”, dar are și momentele sale bune, care vin de undeva din poveste și din trăirile unui tată care trebuie să se descurce cu toate problemele sale, dar mai ales cu cei doi băieți de vârste diferite. Există speranța că, dacă există bunătate și ceva circumstanțe, până și tragediile se pot atenua, pot duce la (o altfel de) fericire.

Nota: 5,5/10

Puteți achiziționa filmul, pe DVD: ProVideo.ro.

Articole similare

Cărți pentru copii: Dinosaurium, expoziție de Chris Wormell și Lily Murray

Jovi Ene

Gog, de Giovanni Papini

Jovi Ene

„Nebunia este necesară artei.” (José Luís Peixoto, FILIT 2021, ziua 2, 21 octombrie 2021)

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult