Carti Chick Lit

Marea dragoste, de Sarah Dunn

“Marea dragoste”, de Sarah Dunn
Editura Quality Books, Bucureşti, 2007
Traducere din limba engleză de Anca-Cristina Ilie

Puteti cumpara cartea acum de pe site-ul CartePremium.ro

Nu o sa auziţi prea multe despre Sarah Dunn, nici nu este cazul, deoarece „Big Love” (Marea Dragoste) este abia primul său roman, iar în prezent a apărut cel de-al doilea. Se pare însă că succesul său a fost aproape instantaneu, mai ales în rândul iubitorilor (sau iubitoarelor, cu precădere) de literatură chic lit. Şi vestea bună atât pentru autoare, cât şi pentru fanii ei este că romanul „Marea dragoste” va fi ecranizat în curând, pentru un preţ de „numai” un milion de dolari.

Născută în Phoenix, Arizona, în anul 1969, absolventă a Universităţii Pennsylvania-secţia de engleză, a lucrat atât în televiziune, cât şi în presă, pe care le-a părăsit în favoarea scrisului. Iar cu „Big Love” a dat lovitura, cartea a fost tradusă în 23 de limbi, iar în 2009 a publicat cel de-al doilea – „Secrets to Happiness”.

            Din păcate, nu este decât o altă carte de vacantă, chiar mai slabă decât precedenta chic lit citită, dar de producţie românească, respectiv cea scrisă de Catia Maxim. Nu este decât o îmbrăcătură de relaţii, sentimente, chiar sexualitate înăbuşită, transpusă în paginile unei cărţi, care putea fi (şi va fi, se pare) mult mai bine un scenariu al unei comedii romantice de sezon.

Cum altfel pot privi o carte al cărui subiect, deşi se învârte în jurul unei femei care îşi doreşte prietenul înapoi, dar nu se renunţa la a se culca cu şeful său între două relaţii cu aceeaşi persoană, porneşte de la un borcan cu muştar, „cumpărat cu mare greutate”. Tom, prietenul lui Alison, pleacă înaintea unei petreceri să cumpere borcanul buclucaş şi revine cu el după mai multe săptămâni. Iar cartea este construită în interiorul acestor săptămâni, urmărind gândurile, acţiunile, sentimentele, felul de a-şi reveni, de a se răzbuna, de a căuta scăparea, toate aparţinând părăsitei Alison.

Pentru Sarah Dunn, este clar că este un debut bun şi de succes în lumea literară pe care şi-o doreşte şi în genul de literatură pe care vrea să îl promoveze şi să îl continue. Pentru cititorul avizat însă, este o carte ce se poate ocoli cu uşurinţă, iar dacă nu doreşte aceasta, care poate fi citită într-o după-amiază de plictiseală.

Puteti cumpara cartea acum de pe site-ul CartePremium.ro.

Articole similare

Scurtă istorie a gândirii economice de la Aristotel până azi, de Jacques Valier

Jovi Ene

Prin blogosfera literara (18 – 24 noiembrie 2013)

Dan Romascanu

Prin blogosfera literară (11 – 17 septembrie 2017)

Dan Romascanu

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult