Stiri

Lansări de carte și întâlniri cu autori la Buzău International Arts Festival – Evenimente literare de excepție!

În perioada 12-15 septembrie, orașul Buzău devine un punct central al literaturii românești, odată cu desfășurarea Buzău International Arts Festival (BIAF). Publicul buzoian are ocazia să întâlnească autori de renume și să participe la lansări de carte captivante, toate evenimentele având acces liber. Iată o privire de ansamblu asupra momentelor cheie:

Alex Moldovan – lansare de carte „Olguța și „Casa”: Cartea Întâi”

Sâmbătă, 14 septembrie, la ora 17.00, în Sala Amfiteatru a Muzeului Județean Buzău, publicul va avea ocazia să întâlnească autorul Alex Moldovan, care vine la BIAF cu seria Olguța și primul său roman pentru tineri, „Casa”. Romanul se adresează adolescenților între 14 și 16 ani și face parte dintr-o serie de succes care include volumele „Olguța și bunicul de milioane” și „Olguța și aventura din Orient Expres”, „Olguța și Marea Deplasare” , „Olguța și Operațiunea Jaguarul”. Pentru că Olguța e o puștoaică de doisprezece ani ca oricare alta. Bine, nu chiar ca oricare alta.

Alex Moldovan s-a născut la Cluj în 1977, unde locuiește și acum. E pasionat de literatura pentru copii, de jazz și e voluntar la Asociația NUCA pentru protejarea animalelor.

În copilărie, când a descoperit cărțile, a fost atât de încântat, încât și-a propus ca atunci când o să fie mare să se facă scriitor. Între timp au intervenit niște lucruri – viața, printre altele – și ideea i-a ieșit cu totul din cap. A terminat Filosofia, a tradus peste 40 de cărți și a fost librar. După ani, a simțit din nou nevoia să scrie și și-a făcut un blog. I-a spus Bicicleta galbenă și a scris pe el despre subiecte precum visele sinistre, fotbalul şi diavolul, pârşii, păturile din păr de cămilă, telefonul fără fir, copiii grăsuți sau pisicile poliglote.

Chestia e că oamenii își închipuie că, dacă ai un blog, poți scrie pe el toate prostiile care-ți trec prin cap. Nimic mai fals, avea să descopere. Sunt lucruri mai potrivite pentru asta. Cum ar fi cărțile. Zis și făcut.

Igor Bergler – lansare de carte Templul umbrelor. Minciuna lui Michelangelo

Duminică, 15 septembrie, la ora 16.00, tot la Centrul Muzeal „I. C. Brătianu”, Igor Bergler, unul dintre cei mai vânduți autori români din ultimii 30 de ani, își va lansa cea mai recentă carte ce se află în precomandă acum.

Igor Bergler, regizor, scenarist și critic de film, doctor în management și profesor de naratologie, cel mai bine vândut autor român din ultimii 30 de ani și singurul ale cărui cărți au fost publicate în 35 de țări, de cele mai mari grupuri editoriale ale lumii – de la Penguin Random House, la Grupo Planeta.

Primul său roman, Biblia pierdută, apărut în 2015, a stabilit un record de 300 000 de exemplare vândute. A fost depășit de Testamentul lui Abraham, publicat în 2017. Acestuia din urmă i-au trebuit mai puțin de nouă luni pentru a atinge numărul de 100 000 de exemplare vândute și deține în acest moment recordul în preferințele cititorilor, cu peste 350000 de exemplare vândute numai pe piața românească. Ambele romane au primit votul publicului pentru „Cea mai râvnită carte“ la cel mai important eveniment editorial românesc – Târgul Internațional Gaudeamus –, în anii 2015 și 2017. Același premiu, care îl plasează pe primul loc în preferințele publicului, l-a primit în 2018 și volumul de povestiri 6 povești cu draci.

Minciuna lui Michelangelo. Catedrala în flăcări este al treilea roman din seria Charles Baker, fiind urmat de Templul umbrelor. Minciuna lui Michelangelo, un spin-off care prezintă acțiunea din perspectiva simpaticului detectiv Columbus Clay, și, în curând, de Întoarcerea ereticilor. Minciuna lui Michelangelo.

În anul 2023, a apărut Biblia pierdută. Roman grafic, primul roman grafic românesc de anvergură, și Moș Teacă cel Nou, ciuca bătăilor lui Klaun Împărat și alte schițe (Edi – tura Bookzone). De asemenea, la insistențele fanilor, autorul a publicat Cronicile nesăbuinței. Adevăruri istorice în trilogia Charles Baker, carte intermediară din serie.

Autorul va oferi autografe și vor exista și cadouri-surpriză!

Festivalul BIAF își propune să aducă publicului o varietate de manifestări culturale de înaltă calitate, iar aceste lansări de carte sunt doar câteva dintre momentele literare remarcabile ale evenimentului. Toate lansările au acces gratuit, iar organizatorii asigură o experiență memorabilă, într-un spațiu prietenos și primitor.

Parteneri și Susținători

BIAF 2024 este organizat de Asociația CulturAll și Asociația Bulevardul Culturii, în parteneriat cu Primăria Municipiului Buzău și Centrul Cultural și Educațional Alexandru Marghiloman.

BIAF este un proiect co-finanțat de Ministerul Culturii.

BIAF are sprijinul sponsorilor: Carrefour, TBI Bank, Best Seller Auto, Winmarkt, Centrul Medical Ovidius, Eximprod Grup, Camera Notarilor Publici Ploiești, Birou Notarial Vasile Victor și Asociații, Lucsor, LeBig Supermarket.

Parteneri: Consiliul Județean Buzău, Teatrul George Ciprian Buzău, Muzeul Județean Buzău, ElcarGid, Hotel Pietroasa, Shopping City Buzău, ADI Buzău, RER SUD, RetuRO, Centrul Județean de Cultură și Artă Buzău și MediaTrust.

Partenerii media: TVR, Agerpres, Ziarul Metropolis, Happ, Iqads, Filmecarti, CineFan, GenStiri, ZilesiNopti, Cinemap, daily culture, PRwave, Cinefilia, UZPR, Buzau.net, Opinia, Campus TV, Campus Radio, TV BUZAU, Reporterbuzoian, Buzaumedia

Website: biaf.ro

Facebook: BiafRomania

Instagram: @biaf

TikTok: @biaf

Articole similare

Tărîmuri magice și realități dure din China contemporană, în cele mai recente apariții Polirom

Jovi Ene

Câteva știri din lumea filmului românesc (10 – 16 octombrie 2016)

Jovi Ene

20 dintre cei mai importanti poeti romani, la Noaptea Alba a Poeziei

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult