Târgul Internaţional de Carte Gaudeamus îşi va deschide porţile miercuri, 16 noiembrie 2016 şi se va derula pe o perioadă de cinci zile, până duminică, 20 noiembrie. Editura Meteor Press vă invită la evenimentele de lansare care vor avea loc în această perioadă la standul propriu din pavilionul central de la Romexpo, nivelul 0.0.
Am pregătit pentru dumneavoastră patru evenimente foarte importante, care vă vor face cu siguranţă curioşi şi dornici să citiţi.
Joi, 17 noiembrie 2016 – Ora 17.00 – la standul Meteor Press:
Lansare de carte:
Dezvăluirile lui Snowden. Povestea neştiută a celui mai căutat om din lume, de Luke Harding, în traducerea Mihaelei Adina Eros. Prezintă povestea neştiută a isprăvilor lui Snowden şi a jurnaliştilor care s-au confruntat cu presiunile exercitate de guvernele S.U.A. şi Marii Britanii după publicarea unor articole de senzaţie despre amploarea spionajului electronic.
Invitaţi:
– Iulian Fota, Director al Colegiului Naţional de Informaţii, fost Consilier prezidenţial;
– Cristian Troncotă, istoric, profesor univ. la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu;
– Ion M. Ioniţă, Redactor-şef la revista Historia;
– Bedros Horasangian, analist politic:
Joi, 17 noiembrie 2016 – Ora 18.00 – la standul Meteor Press:
Lansare de carte:
Lapidarea Sorayei, de Freidoune Sahebjam, în traducerea lui Daniel Voicea, prezintă tragedia unei femei, căreia nu-i rămâne nicio şansă de apărare în faţa isteriei colective care a cuprins mulţimea, declanşată fiind de un complot pus la cale de soţul său, împreună cu un presupus mollah şi un primar uşor influenţabil.
Invitaţi:
– Daniela Zeca Buzura, scriitoare, producător şi realizator la TVR 2;
– Ion M. Ioniţă, Redactor-şef la revista Historia;
– Bedros Horasangian, analist politic.
Vineri, 18 noiembrie 2016 – Ora 17 – la standul Meteor Press:
Dublă lansare de carte:
Confidenţele unui ambasador sovietic la Washington. Ambasadorul Moscovei pe lângă şase preşedinţi americani în timpul Războiului Rece – Kennedy; Johnson; Nixon; Ford; Carter; Reagan, de Anatoli Dobrînin, în traducerea lui Mihai Dan Pavelescu – se referă, în esenţă, la cele mai puternice personalităţi politice din Washington, însă dezvăluie cu brio negocierile secrete dintre Moscova şi Washington din cadrul unor întâlniri la cel mai înalt nivel.
În volumul Noua „nobilime”. Renaşterea statului securist rus şi trainica moştenire a KGB-ului, de Andrei Soldatov şi Irina Borogan, în traducerea lui Dan Criste, doi jurnalişti curajoşi, care s-au ocupat de tema serviciilor de securitate ale Rusiei vreme de peste un deceniu, pătrund în lumea secretă a FSB pentru a ne arăta cum au ajuns acestea, după cuvintele fostului director al FSB Nikolai Patruşev, „noua nobilime” a Rusiei – mai puternice şi mai misterioase decât KGB.
Invitaţi:
– Petre Mihai Băcanu, Director executiv al ziarului România Liberă;
– Dorin Matei, Redactor-şef la revista Magazin istoric;
– Armand Goşu, Conferenţiar la Universitatea Bucureşti, Facultatea de Ştiinţe Politice;
– Ion M. Ioniţă, Redactor-şef la revista Historia;
– Bedros Horasangian, analist politic.
Vineri, 18 noiembrie 2016 – Ora 18,00 – la standul Editurii Meteor Press
Lansare de carte la Editura Meteor Press:
Genocidul împotriva armenilor, de Michael Hesemann, în traducerea Alexandrei Catrina Ciornei, dezvăluie un subiect grav – genocidul armean. Este de reţinut faptul că au fost adăugate surse noi cercetării referitoare la genocidul armean, prin aducerea la lumină a unor documente existente în arhiva Vaticanului, nepublicate până acum.
Invitaţi:
– Excelenţa Sa, Monseniorul Miguel Maury Buendia, Nunţiul Apostolic în România;
– Excelenţa Sa, Hamlet Gasparian, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Armenia în România;
– Sorin Antohi, istoric al ideilor;
– Ion M. Ioniţă, Redactor-şef la revista Historia;
– Bedros Horasangian, analist politic.
Vă întâmpinăm cu oferte şi reduceri cuprinse între 30 şi 80 la suta pentru cărţile Meteor Press!
Parteneri: Historia, Magazin istoric, TV-h: TELEVIZIUNEA TA, liternet.ro, ziare.com, Observator cultural, filme-carţi.ro, cititorul.com, Ziarul de Duminică, 4arte.ro, studentie.ro, PrWave.ro, Semne Bune, Agenţia de Carte, Rabbit Media.