Editorial

Top 6 filme bune de revăzut la început de an nou

Începutul de an ne-a prins din nou în case, izolați, și deci avem un motiv în plus să ne abandonăm în brațele unor plăceri sau păcate cinematografice, fără mari pretenții sau demne de piedestal, alegerea vă aparține. Topul meu, din acest articol, este pur subiectiv și nu pretinde să răsfețe ego-ul cinefililor, ci poate chiar să destindă atmosfera acestui nou an (sau să o tensioneze).

1. Soul (2020)

Deschid topul o animație superbă, apărută în 2020, intitulată „Soul”. Filmul a fost produs de Pixar Animation Studios și distribuit de Walt Disney Studios Motion Pictures, regizat de Pete Docter. Vocile din dublaj sunt ale lui Jamie Foxx, Tina Fey, Graham Norton, Rachel House, Alice Braga, Richard Ayoade, Phylicia Rashad, Donnell Rawlings, Questlove și Angela Bassett. Filmul spune istoria unui profesor de muzică Joe Gardner, care încearcă să-și regăsească sufletul înainte de un mare eveniment. O istorie caldă, motivantă, plină de emoție și empatie – astfel aș descrie acest film destinat celor mici, dar și celor mari.

2. La La Land (2016)

„La La Land”, un musical despre iubire, durere și consolare, este încă o alegere bună pentru acest început de an. Regizat de Damien Chazelle, cu Ryan Goasling și Emma Stone, în rolurile principale, musicalul spune istoria unui pianist și a unei actrițe care, iubindu-se, încearcă să își reconcilieze ambițiile pentru un viitor luminos. Trebuie să recunosc că am plâns la unele momente, în care durerea s-a împletit cu muzica fină.

Disponibil pe Netflix.

3. Changeling (2008)

„Changeling”, un thriller semnat de Clint Eastwood, spune istoria reală a lui Christine Collins, o mamă care încearcă să afle unde este fiul său. O narațiune cinematografică profundă, în care contează fiecare detaliu. Sunt sigură că veți simți fiori pe măduva spinării, în unele momente. Cred că e unul dintre cele mai bune filme în care joacă Angelina Jolie.

Disponibil pe Netflix.

4. Hachi: A Dog`s Tale (2009)

„Hachi: A Dog`s Tale” se încadrează perfect în acest top. Richard Gere joacă rolul unui profesor care își adoră câinele, pe Hachikō. Prietenia dintre cei doi nu se lasă învinsă nici de timp, nici de moarte. O creație semnată de regizorul Lasse Hallström.

Disponibil pe Netflix.

5. The Great Gatsby (2013)

Nu puteam să nu amintesc pelicula lui Baz Luhrmann „The Great Gatsby”, un mix de muzică, imagine și o istorie absolut minunată. Jay Gatsby este un milionar parvenit care vrea cu orice preț să își întoarcă prima dragoste, doar că aburii fericirii ascund o realitate dură. Este un film despre remușcări, dureri și jumătăți de măsură.

6. Silence (2016)

„Silence” închide acest top, prin mesajul său profund și prin starea de spirit pe care o remite spectatorului. Regizorul Martin Scorsese spune, în acest film, istoria predicatorilor misionari ajunși în inima Japoniei, un loc diferit, obscur și dominat încă de hegemonia tradițiilor vechi. Credința celor veniți e pusă la grea încercare. Oare Dumnezeu le va întinde o mână?

Disponibil pe Netflix.

Cred că revizionarea unor filme ne ajută să resimțim într-un alt spectru mesajele cinematografice și să ne apropiem spiritual de anumite stări pe care poate le-am ascuns adânc în inimile noastre.

Articole similare

Вдудь. Un film despre Beslan

Corina Moisei-Dabija

Senzații tari și distracție peste graniță: Gringo (2018)

Dan Romascanu

Ianuarie în filme şi în muzică

Delia Marc

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult