Stiri

Cea de-a 8-a ediție Bucharest Short Film Festival

Cea de-a 8-a ediție Bucharest Short Film Festival are loc în perioada 4-10 noiembrie, la Cinema Muzeul Țăranului, Cinema Union și Galeria RAM.

Ca de obicei, BSFF aduce scurtmetraje selectate și premiate în cele mai mari festivaluri de film din lume – Premiile Oscar, Cannes, Berlin, Clermont-Ferrand, Sundance, precum și multe altele.

BSFF 8 este un proiect cofinanțat de Primăria Municipiului București prin ARCUB în cadrul Programului București acasă 2023. Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Primăriei Municipiului București sau ARCUB. Pentru informații detaliate despre programul de finanțare al Primăriei Municipiului București prin ARCUB, puteți accesa www.arcub.ro.

Dintre titlurile ediției a 8-a BSFF:

👉AN IRISH GOODBYE, regizat de Tom Berkeley & Ross White – Premiul Oscar la Academy Awards 2023
👉27, regizat de Flóra Anna Buda – Premiul Palme D’Or la festivalul de la Cannes 2023
👉WHEN YOU LEFT ME ON THAT BOULEVARD, regizat de Kayla Abuda Galang – Marele Premiu al Juriului la festivalul Sundance 2023
👉THE OLD YOUNG CROW, regizat de Liam LoPinto – Marele Premiu la festivalul Palm Springs ShortFest2023
👉SÉT LAM, regizat de Vincent Fontano – Premiul SACEM la festivalul Clermont-Ferrand 2023
👉IVALU, regizat de Anders Walter & Pipaluk Kreutzmann Jørgensen – Finalist la Premiile Oscar – Academy Awards 2023
👉INVINCIBLE, regizat de Vincent René-Lortie – Premiul Special al Juriului (competiție internațională) la festivalul Clermont-Ferrand 2023
👉FAIRPLAY, regizat de Zoel Aeschbacher – Premiul Special al Juriului (competiție națională) la festivalul Clermont Ferrand 2023
👉SOLEIL DE NUIT, regizat de Fernando Lopez Escriva & Maria Camila Arias – Premiul pentru cel mai bun film internațional la festivalul Palm Springs 2023
👉CHERRIES, regizat de Vytautas Katkus – Selectat la festivalul de la Cannes 2022
👉MATE, regizat de George Alex Nagle – Marele Premiu la festivalul Clermont-Ferrand 2022
👉WHITE CHRISTMAS 1948, regizat de Antonios Nikiforos – Selectat la Drama Int. Film Festival 2023
👉POWER SIGNAL, regizat de Oscar Boyson – Selectat la festivalul Sundance 2023
👉SKINNED regizat de Joachim Hérissé – Premiul SACD la festivalul Clermont-Ferrand 2023
👉EEVA, regizat de Lucija Mrzljak & Morten Tšinakov – Premiul Alexeieff/Parker la festivalul de animație Annecy 2023

Proiecțiile vor avea loc la Cinema Muzeul Țăranului și Cinema Union între 4 și 10 noiembrie, iar pe data de 9 noiembrie, la Galeria RAM, va fi organizat masterclass-ul de actorie, susținut de Vitalie Bantaș.

Mai multe informații despre filmele selecționate și programul ediției a 8-a BSFF, ca și despre membrii juriului, vor putea fi găsite pe site-ul www.bucharestshort.ro.

Prețul unui bilet este 20 lei/calup de proiecții.

Filmele sunt subtitrate în limba română ṣi în limba engleză.

Biletele vor fi disponibile prin www.eventbook.ro, puncte partenere ale Eventbook.ro, iar pe durata festivalului, în locațiile – Cinema Union și Cinema Muzeul Țăranului, cu 45 de minute înainte de începerea proiecțiilor.

Parteneri: Intuit FM, Cinefilia.ro, IQads, Smark, MovieNews.ro, Revista Zeppelin, Filme-Cărți.ro, Cinefan.ro, AARC – Al About Romanian Cinema, The Romania Journal.

––––––––––––-

BUCHAREST SHORT FILM FESTIVAL [BSFF] este un eveniment gândit cu și pentru artiști, pentru a le oferi acestora o platformă de exprimare liberă.

BSFF este organizat de către Asociația Cine Cine & Casa Filmelor.

 

Articole similare

Cele mai frumoase povești pentru vacanță de la Humanitas Junior

Jovi Ene

Asociatia „Salveaza o inima” lanseaza primul magazin online caritabil din Romania dedicat copiilor

Jovi Ene

Editura Herald la Gaudeamus 2015

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult