Stiri

Câteva știri din lumea filmului românesc (18 – 24 iunie 2018)

Știrile săptămânii: „Miss Sueño”, de Radu Potcoavă, a câștigat marele premiu la Festivalul Internațional de Film Huesca și este eligibil pentru o nominalizare la Oscar; Filmul „Câteva conversații despre o fată foarte înaltă” va fi proiectat în premieră la Timișoara; SEECS Short Film Festival – 28-30 iunie 2018, UNATC „I.L. Caragiale” București; Filme subversive şi un focus Florin Iepan la Festivalul Ceau, Cinema!; Dovlatov, în selecția Festivalului Internațional de la Karlovy Vary; Cineworld deschide 100 de săli ScreenX în SUA şi Europa, marcând o expansiune semnificativă a celui mai captivant format de cinema; „Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari”, premiera mondială pe 2 iulie!

„Miss Sueño”, de Radu Potcoavă, a câștigat marele premiu la Festivalul Internațional de Film Huesca și este eligibil pentru o nominalizare la Oscar

Scurtmetrajul „Miss Sueño”, de Radu Potcoavă, a câștigat sâmbătă marele premiu al Festivalului Internațional de Film Huesca (Spania) și este eligibil pentru o nominalizare la Oscar.

Producția, care a avut premiera românească în competiția de scurtmetraje a programului Zilele Filmului Românesc din cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania, o are în centru pe Roxana, care se pregătește să părăsească România pentru a se muta la Madrid. Ajutată de Dan și soția lui, Alina, este înștiințată că va găsi curând un loc de muncă în capitala spaniolă. Ce nu știe Roxana este că va deveni victimă a unei rețele de trafic de persoane.

Din distribuție fac parte Aurora Păunescu, Olimpia Melinte, Bogdan Dumitrache și Marin Grigore. Filmul este dedicat memoriei lui Călin Potcoavă, care urma să facă parte din echipa de producție.

Regia și scenariul sunt semnate de Radu Potcoavă, imaginea a fost realizată de Andrei Butică, montajul – de Cătălin Cristuțiu, sunetul – de Alex Dragomir și regia artistică – de Mălina Ionescu. Producători sunt Claudiu Mitcu, Robert Fița si Ioachim Stroe, iar producător executiv este Alina Tarbă.

„Miss Sueño” este un film produs de We Are Basca, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, și finanțat de Mccann Erickson România.

Scurtmetrajul finalizat în 2017 a mai fost selectat anul acesta la Trieste Film Festival, unde a avut premiera mondială, și la Kino Pavasaris-Vilnius International Film Festival.

La cea de-a 46-a ediție a Festivalului de la Huesca, „Miss Sueño” a fost selectat în competiția internațională alături de scurtmetraje din Franța, Canada, Polonia, Italia și Rusia.

Distincția International Danzante constă într-un trofeu și suma de 5.000 de euro, iar pelicula va intra automat în competiție pentru o nominalizare la categoria „cel mai bun scurtmetraj/ live action short film” a premiilor Oscar.

Festival Internacional de Cine de Huesca se află pe lista celor validate de Academia de Film Americană, iar câştigătorul competiţiei internaţionale este inclus automat pe lista titlurilor luate în considerare pentru o nominalizare la Oscar.

Prima ediție a festivalului a avut loc în 1973, iar doi ani mai târziu evenimentul a devenit unul internațional. În prezent, este unul dintre cele mai importante manifestări de gen din lume, acordând anual 11 premii în competițiile iberoamericană, internațională și de documentar. Aragón Televisión acordă un premiu care presupune garantarea difuzării filmului câștigător și promovarea lui.

Scenarist și regizor, Radu Potcoavă a urmat studii de film la Bucureşti şi Amsterdam. A debutat ca regizor şi scenarist cu scurtmetrajul „Aceeaşi gară pentru doi” (2002). În 2006, a debutat în lungmetraj cu drama „Happy End”, cu George Alexandru și Mircea Diaconu în distribuție. Ea a fost urmată de comedia „Cuscrii” (2014), iar doi ani mai târziu, de „Vara s-a sfârşit”, cel de-al treilea lungmetraj, care a avut premiera la Festivalul Internaţional de Film de la Montréal.

Scurtmetrajul „Mă cheamă Costin” (2016),  produs de We Are Basca, cu Ioana Flora şi Bogdan Albulescu în distribuţie, a primit, la TIFF, o menţiune specială, a fost desemnat cel mai bun scurtmetraj românesc la Dracula Film Festival de la Braşov și a fost selectat în competiţia dedicată genului la Festivalul de Film de la Sarajevo.


Filmul „Câteva conversații despre o fată foarte înaltă” va fi proiectat în premieră la Timișoara

Câteva conversații despre o fată foarte înaltă, debutul în lungmetraj al regizorului Bogdan Theodor Olteanu, cu Silvana Mihai și Florentina Năstase în rolurile principale, va fi proiectat în premieră la Timișoara, în 27 iunie la AMBASADA, str. Anton Seiler, nr. 7, începând cu ora 19.00.

O fostă în comun, un album de fotografii, câteva conversații online, o cafea și o vizită. Două fete contruiesc din bucăți începutul unei povești de dragoste. Dar pe măsură ce se apropie trebuie să înfrunte lucrurile care le despart.

În Câteva conversații despre o fată foarte înaltă apar doar trei băieți. Întrebat despre asta, regizorul Bogdan Theodor Olteanu răspunde: „E (un film) doar cu personaje feminine pentru că ne uităm la o lume în care bărbații ajung mai degrabă rar. În intimitatea unui cuplu de fete prezența bărbaților e mai curând un accident decât o regulă. Nu e un manifest. Sigur că cinemaul românesc se învârte excesiv în jurul personajelor masculine, sigur că femeile sunt de cele mai multe ori decor vivant. Dar nu știu în ce măsură regizorii sunt misogini sau doar reprezintă fidel ce văd în jur sau ambele. E o discuție. Nu mi-am propus să scriu și să filmez fără băieți. Doar nu a existat vreo situație în care ar fi fost buni la ceva.” Ziarul Metropolis

Filmul este lungmetrajul de debut al celor două actrițe principale, Florentina Năstase și Silvana Mihai. Scenariul este semnat de Bogdan Theodor Olteanu, împreună cu Ana Ivan și Denisa Niță. Directorul de imagine Mihai Marius Apopei este și el la primul lungmetraj, la fel și scenografa Alexandra Panaite sau designerul de sunet Mihnea Bogos.

Distribuit de Transilvania Film, filmul a avut premiera mondială în cadrul celei de-a 17-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania și va avea premiera internațională la cea de-a 72-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Edinburgh (20 iunie – 1 iulie, 2018), în cadrul secțiunii European Perspectives.

Prețul unui bilet este de 10 lei și se poate achiziționa de la AMBASADA.


SEECS Short Film Festival – 28-30 iunie 2018, UNATC „I.L. Caragiale” București

SEECS Short Film Festival prezintă filme studențești în proiecții publice gratuite la UNATC (str. Matei Voievod, nr. 75 – 77, sector 2).

Deschiderea oficială a evenimentului are loc pe data de 28 iunie, ora 19, Sala Atelier. În aceeași seară, vor fi proiectate primele filme din competiție. Proiecțiile vor continua în zilele de 29 iunie și 30 iunie, de la ora 14, tot în sala Atelier. Ceremonia de premiere și vizionarea filmelor apreciate de juriu vor avea loc în 30 iunie, ora 19, sala Atelier.

SEECS Short Film Festival este o inițiativă a SEECS – Asociația Școlilor de Film din Sud-Estul Europei/ South-Eastern Europe Cinema Schools.

Aflat la cea de-a 4-a ediție (primele trei ediții au avut loc la Istanbul), festivalul este o platformă educațional-culturală și reprezintă un eveniment prin care cele mai recente producții studențești sunt aduse pe marele ecran. Prin prezența festivalului la București, începând din acest an, organizatorii își doresc să inaugureze un demers care să aibă continuitate. Festivalul se adresează atât cunoscătorilor (critici de film, profesioniști ai cinematografiei și artelor), cât și publicului larg interesat de filme de calitate pe marele ecran.

Universități participante:

  • UNATC “I.L.Caragiale” București, (Facultatea de Film – organizator), România
  • NATFA Sofia, Bulgaria
  • IKU Istanbul, Turcia
  • HCTTS Atena, Grecia
  • AFMM Tirana, Albania
  • FDU Belgrad, Serbia
  • AAB Belgrad, Serbia
  • ADU Zagreb, Bulgaria

Juriu:

Roxana Stroe – România

Regizor de film, Roxana Stroe este absolventă UNATC, Facultatea de Film și câștigătoare a numeroase premii naționale și internaționale la unele dintre cele mai prestigioase festivaluri de film. În 2017, filmul său Noapte în Tokoriki a câștigat Marele Premiu la cea de-a 3-a ediție a SEESC Short Film Fest la Istanbul.

Bulent Kucukerdogan – Turcia

Profesor de film la Universitatea din Gaziantep (Turcia), Bulent Kucukerdogan a fost timp de 4 ani președintele SEECS (South-Eastern Europe Cinema Schools) și este fondatorul SEECS Short Film Fest. A organizat ca director de festival primele 3 ediții de la Istanbul.

Alexey Hristov – Bulgaria

Alexey Hristov are o bogată experiență de jurnalist și promotor cultural. A fost cercetător-invitat la Universitatea Georgetown, având ca obiect de studiu organizațiile non-profit și societatea civilă. Este directorul de programe al Fundației Americane din Bulgaria și fondatorul festivalului de film Early Bird. A fost membru în numeroase jurii.

Invitații străini la festivalul sunt profesori și studenți din școlile de film participante.


Filme subversive şi un focus Florin Iepan la Festivalul Ceau, Cinema!

Un documentar rus curajos, două filme subversive celebre şi un focus dedicat regizorului timişorean Florin Iepan vor putea fi văzute la cea de-a cincea ediţie a Festivalului Ceau, Cinema!, care va avea loc între 19 şi 22 iulie la Timişoara şi Gottlob.

Prezentat într-o proiecţie specială, „Convictions” („Comisia de recrutare”, 2016) este un documentar extrem de curajos despre câţiva tineri din Rusia care încearcă să se opună înrolării forţate în armată, gest care nu poate rămâne nesancţionat într-o ţară tot mai militarizată. Regizoarea filmului, Tatiana Chistova, va fi prezentă la Timişoara pentru a discuta cu publicul.

Spectatorii vor putea de asemenea să revadă două dintre filmele subversive cult apărute în timpul comunismului în Europa de Est.

La exact 50 de ani de la realizarea filmărilor, în vara lui 1968, „Reconstituirea”, de Lucian Pintilie, ales de critici cel mai bun film românesc din toate timpurile, va avea o proiecţie aniversară la Ceau, Cinema!

Unul dintre cele mai faimoase şi radicale filme din fosta Iugoslavie va putea fi de asemenea văzut la Ceau, Cinema!. „W.R. – Misterele organismului” (1971), al iconoclastului regizor Dušan Makavejev, a rămas cunoscut ca un film-şoc, o operă cinematografică neconvenţională şi îndrăzneaţă.

Ceau, Cinema! îi dedică totodată un focus regizorului timişorean de filme documentare Florin Iepan, membru al juriului competiţiei din acest an. Vor putea fi revăzute şi discutate două dintre cele mai ambiţioase titluri ale sale, „Născuţi la comandă – Decreţeii” (2005) şi „Odessa” (2013), precum şi un scurtmetraj documentar de studenţie, „Zece minute cu clasa muncitoare” (1994), proiectat cu sprijinul UNATC.

De o proiecţie specială va avea parte şi filmul sârbesc „Afterparty” (2017), de Luka Bursac, care vorbeşte despre viaţa de noapte din Belgrad, din perspectiva unui tânăr barman dintr-un club. „Afterparty” a fost filmat parţial chiar la Timişoara, iar la eveniment vor fi prezenţi regizorul Luka Bursac, actorul Nikola Šurbanović din Serbia şi actorii timişoreni Laurenţiu Pleşa şi Marko Adžić.

Tânărul regizor arădean Mihai Sălăjan va prezenta în premieră la Ceau, Cinema!, în cadrul secţiunii Filme bănăţene, lungmetrajul „Bodrog” (2018), un mockumentary despre viaţa şi miturile dintr-un sat aproape dispărut.

Ca în fiecare an, şi copiii se vor putea bucura de filme. Cei mici, dar şi părinţii lor vor avea şansa să vadă celebra fantezie muzicală „Mama” (1976), de Elisabeta Bostan, precum şi un film românesc pentru copii foarte nou, „Străjerii” (2018), proiectat în prezenţa regizorului acestuia, Liviu Mărghidan.

Abonamentele pre-sale pentru cea de-a cincea ediţie a festivalului pot fi deja achiziţionate de la Librăria Cărtureşti – Mercy din Timişoara. 

Ceau, Cinema! este un festival dedicat filmului european, organizat de Asociaţia Marele Ecran şi Asociaţia Pelicula Culturală.


Dovlatov, în selecția Festivalului Internațional de la Karlovy Vary

”Dovlatov”, filmul premiat cu două trofee la Berlin anul acesta: Ursul de argint pentru contribuție artistică și Premiul Berliner Morgenpost Reader’s Jury a fost inclus în selecția Festivalului Internațional de Film de la Karlovy Vary, în secțiunea – ”Horizons and Another View”, secțiune ce oferă o perspectivă inedită asupra realităților contemporane.

Dovlatov rulează acum în cinematografele din România. Programul complet îl găsiți pe pagina de Facebook: https://bit.ly/2JUmSQo

Cel mai nou film al lui Alexey German Jr. (Ursul de Argint pentru „Under Electric Clouds͟, Leul de Argint pentru „Paper Soldier͟) surprinde șase zile din viața scriitorului rus Serghei Dovlatov, socotit unul dintre cei mai originali şi mai inteligenţi scriitori ruşi. Împreună cu poetul și prietenul său, Iosif Brodski, Dovlatov a luptat pentru menținerea  talentului și integrității sale, fiind martor în același timp la suprimarea celorlați colegi de breaslă de către un sistem puternic, de neclintit, de care nu vor scăpa ulterior odată decât cu emigrarea în Occident.

Filmul este o coproducție Rusia-Polonia-Serbia și a fost lansat și premiat la Festivalul Internațional de Film de la Berlin, acolo unde a fost aclamat atât de critica internatională cât și de public. În România, Dovlatov a avut avanpremiera la TIFF unde s-a bucurat de un real succes și cronici pozitive.

FB page: www.facebook.com/Dovlatov.Filmul

YouTube Trailer: https://youtu.be/H6lForbibns

Protagonistul acestui biopic nu e necunoscut – în românește, cărțile sale, aflate acum în ruptură de stoc, au fost publicate la Humanitas –, iar persecuția sîcîitoare la care a fost supus de regimul comunist îl recomandă nu neapărat ca disident neobosit, cît, mai larg, ca pe un exponent al verticalității sub vremuri strîmbe.” – Dilema Veche.

În Rusia, ”Dovlatov” a avut o premieră ”blitz” surprinzătoare și totodată impresionantă, fiind lansat pe 400 de ecrane timp de 4 zile, cu peste la 300.000 de spectatori, un număr neobișnuit pentru un film art house.

Dovlatov poate fi privit ca un semnal de alarmă, ca o invitaţie la acţiune şi nonconformism, la asumarea căii mai puţin umblate şi mai dificile, dar mai personale şi dătătoare de satisfacţie.” – Cinemagia

În Uniunea Sovietică Serghei Dovlatov fusese, după propriile mărturisiri, un elev rău, un student rău, un soldat rău şi mai ales un cetăţean sovietic rău. Dar este un scriitor extraordinar, limpede, direct, cu „efect pe termen lung”. În URSS a fost publicat numai în samizdat. După doi ani şi jumătate de studii la Facultatea de Filologie din Leningrad (azi Sankt-Petersburg), e dat afară şi luat în armată. Face experienţa de paznic de lagăr (1962-1965), care devine subiect într-unul dintre romanele lui, Zona. Amintirile unui paznic de lagăr (1982). Şi viaţa de ghid, şi aceea de jurnalist se regăsesc în cărţile sale, cele mai multe cu tentă autobiografică. În 1978 emigrează la New York şi publică, în cei 12 ani pe care-i mai avea de trăit, 12 cărţi. Dovlatov a devenit azi unul dintre cei mai populari prozatori din Rusia.

Imaginea semnată de Lukasz Zal, cunoscut pentru colaborarea cu polonezul Paweł Pawlikowski la mult-premiatul Ida (2013), amplifică starea de confuzie și apăsare. (…)Astfel de momente dau filmului o încărcătură emoțională hipnotizantă, contrapunând boemei artistice concretul cotidian.” (pressone.ro)

Alexei German Jr. este unul dintre cei mai cunoscuți regizori ruși la momentul actual. Filmul său de debut, The Last Train, a câștigat o mențiune specială Luigi De Laurentiis la Festivalul de Film de la Veneția din 2003. Cel de-al doilea lungmetraj al său, Garpastum a avut premiera mondială în competiția de la Veneția în 2005. Paper Soldiers a fost, de asemenea, selecționat în competiția de la Veneția, unde a câștigat Leul de Argint și premiul Osella pentru Cea mai bună imagine. Foarte apreciat de multe alte festivaluri internaționale, filmul a fost una dintre cele mai de succes producții din Rusia în 2008. Under Electric Clouds a fost în competiție la Berlin în 2015, unde a câștigat Ursul de Argint pentru o Contribuție Artistică.

Dovlatov” va fi distribuit în cinematografele din România începând cu 15 iunie.


Cineworld deschide 100 de săli ScreenX în SUA şi Europa, marcând o expansiune semnificativă a celui mai captivant format de cinema

CJ 4DPLEX a anunţat parteneriatul cu Cineworld Group pentru a deschide 100 de săli ScreenX în locaţiile sale în următorii ani. Acest acord, care marchează un punct semnificativ pentru ambele companii, include inaugurarea sistemului cinematografic în 10 ţări: SUA, UK, Israel şi alte şapte ţări europene, printre care şi România.

Acest parteneriat marchează o extindere majoră pentru cinematografie, iubitorii de film având ocazia să se bucure de o experienţă imersivă de vizionare a filmelor printr-un sistem panoramic 270o, ecranul de cinema extinzându-se pe cele trei laturi ale sălii şi oferind astfel cea mai impresionantă experienţă de cinema posibilă.

ScreenX s-a extins rapid la nivel internaţional, reuşind să aducă în aceste săli de cinema atât filmele de la Hollywood, cât şi producţiile locale. “King Arthur: Legend of the Sword”, “Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales”, “Kingsman: The Golden Circle”, “Black Panther” and “Rampage” sunt câteva dintre filmele lansate în trecut în acest format premium, în perioada următoare fiind anunţate, printre altele, “Ant-Man and the Wasp”, “The Nun”, “Aquaman” sau “Shazam!”.

 Video: www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=w3ehFBf2RUA

„Relaţia noastră cu CJ 4DPLEX nu este bazată doar pe deschiderea de locaţii 4DX şi ScreenX în întreaga lume, ci are la bază şi o viziune comună a viitorului captivant al cinematografiei”, a declarat Mooky Greidinger, CEO al grupului Cineworld. „Am promis să oferim o experienţă premium în toate locaţiile noastre, iar adoptarea celor mai inovatoare tehnologii cinematografice reprezintă cheia pentru a oferi clienţilor noştri cea mai bună experienţă posibilă”.

„Cineworld continuă să demonstreze că înţelege formula pentru succes, dacă ne uităm la viitorul filmelor”, a declarat Byung Hwan Choi, CEO al CJ 4DPLEX. „Suntem mândri să construim pornind de la acest parteneriat şi foarte entuziasmaţi să aducem un număr record de lansări, care ştim că vor bucura participanţii, către un număr din ce în ce mai mare de locaţii ScreenX”.

În ultimul an, numărul de săli ScreenX a crescut exponenţial, cu două săli în Los Angeles, una în Las Vegas şi alte 139 de locaţii pe glob, urmând să ajungă la 200 de ecrane până la finalul anului 2018, după inaugurările din China, Japonia, Coreea, Asia de Sud-Est, Franţa, Elveţia, Turcia, Orientul Mijlociu şi America Latină, înregistrând astfel o creştere de peste 30% faţă de anul 2017. Printre acestea se află şi cea mai mare sală ScreenX din lume, ce urmează să fie deschisă în această vară în Liberty, Kansas City.

Acest parteneriat reprezintă o extindere majoră a francizei ScreenX. Cineworld a colaborat anterior cu compania mamă ScreenX, CJ 4DPLEX, pentru a deschide 145 de locaţii 4DX în SUA şi Europa. Acest lucru marchează o creştere suplimentară cu 99 de ecrane din cele 46 de locaţii deja existente răspândite în SUA şi Europa.

Despre Cineworld & Cinema City România

Grupul Cineworld a fost fondat în 1995, istoria sa începând încă din 1930, şi continuând cu alăturarea Cinema City în 2014. În decembrie 2017, Cineworld a achiziţionat lanţul cinematografic american Regal Entertainment Group. După încheierea tranzacţiei în februarie 2018, grupul extins a devenit cel de-al doilea cel mai mare lanţ cinematografic din lume, cu 9.538 de ecrane în SUA şi Europa. Cineworld operează acum cinematografe în zece ţări: SUA, Regatul Unit, Irlanda, Polonia, România, Israel, Ungaria, Cehia, Bulgaria şi Slovacia, acoperind o piaţă de aproximativ 500 de milioane de locuitori. Achiziţia Regal oferă companiei Cineworld o prezenţă majoră pe piaţa cinematografiei americane, cea mai mare piaţă de box office din lume. Brandurile principale ale Cineworld sunt: Regal (în SUA), Cineworld şi Picturehouse (în Regatul Unit şi Irlanda), Cinema City (în Europa) şi Yes Planet (în Israel).

În România, Cinema City este cel mai mare operator de cinematografe din ţară. Compania are 26 de multiplexuri cu un total de 237 de săli, în 19 oraşe: Bucureşti, Arad, Bacău, Baia Mare, Brăila, Cluj, Constanţa, Deva, Drobeta-Turnu Severin, Galaţi, Iaşi, Piatra Neamţ, Piteşti, Ploieşti, Râmnicu Vâlcea, Suceava, Târgu Jiu, Târgu Mureş şi Timişoara. Mai multe informaţii pe www.cinemacity.ro.


„Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari”, premiera mondială pe 2 iulie!

„Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari” va avea premiera mondială pe 2 iulie, în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Karlovy Vary.

Cel mai nou lungmetraj scris și regizat de Radu Jude va rula în cinematografele din România din 28 septembrie, fiind distribuit de microFILM.

Filmul a fost inclus în competiția oficială a celei de-a 53-a ediții a prestigiosului eveniment care se va desfășura în Cehia, în perioada 29 iunie -7 iulie 2018.

„Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari” va avea premiera de gală pe 2 iulie, la ora locală 19:30, la Grand Hall din Karlovy Vary. Filmul va mai fi proiectat pe 3 iulie, de la ora 13:00, la Pupp Cinema, și pe 5 iulie, de la ora 11:30, la Drahomíra Cinema.             

Premiera va avea loc în prezența regizorului Radu Jude, a actorilor Ioana Iacob, Alexandru Dabija, Alex Bogdan, Ilinca Manolache, a monteurului Cătălin Cristuțiu, dar și a producătorului Ada Solomon.

Prezența echipei la Festivalul Internațional de Film de la Karlovy Vary este susținută de Centrul Național al Cinematografiei și de Institutul Cultural Român.

„«Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari». Titlul este un citat, de aceea e pus între ghilimele. Fraza a fost rostită în Consiliul de Miniștri, în vara lui 1941, de către domnul profesor Mihai Antonescu. Deși nu este o invitație la dialog, fraza angajează în mod direct viitorul, așa că am hotărât să îi oferim domnului profesor un răspuns, unul cinematografic. Un «arc peste timp», cum ar veni”, declară Radu Jude.

Cel de-al șaselea lungmetraj regizat de Radu Jude îi are în distribuție pe actorii Ioana Iacob, Alexandru Dabija, Alex Bogdan, Ilinca Manolache, Șerban Pavlu, Ion Rizea, Claudia Ieremia și Bogdan Cotleț.

„Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari” spune povestea realizării unei reconstituiri istorice pentru un spectacol de stradă.

Imaginea filmului este semnată de Marius Panduru (RSC), montajul – de Cătălin Cristuțiu, sunetul – de Jean Umanski, mixajul – de Cristinel Șirli, designul de sunet – de Dana Bunescu, decorurile și costumele – de Iuliana Vîlsan.

Producător este Ada Solomon, co-producători Jiří Konečný, Serge Lalou, Claire Dornoy, Rossitsa Valkanova, Jonas Dornbach, Janine Jackowski, Maren Ade. Producător asociat: Holger Stern.

„Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari” este o producție Hi Film, în coproducție cu Endorfilm (Cehia), Les Films D’Ici (Franța), Klas Film (Bulgaria), Komplizen Film (Germania), ZDF/Arte, TVR, susținut de Centrul Național al Cinematografiei, Czech Film Fund, L’Aide aux Cinémas du Monde, Centre National du Cinéma et de L’Image Animée – Institut Français, Bulgarian National Film Center și Eurimages, cu sprijinul financiar al Dr. Oetker, Covalact, Farmacia DONA, AQUA Carpatica, Domeniile Sâmburești, EXIMTUR – Compania de călătorii, MediaCom. Vânzări internaționale Beta Cinema.

Pagina oficială de Facebook: https://www.facebook.com/barbarifilmul/

Articole similare

Lansare de carte Brașov: ,,Manual pentru bunici” de Arcadia Solum, prima carte de grandparenting din România

Jovi Ene

Uman-Urban. Viziuni și deveniri marca Lars Saabye Christensen

Jovi Ene

Competiția COMIC 7 B 2024. Festivalul Internațional de Teatru Independent Comic 7 B aduce spectacole de excepție la Buzău

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult