Filme Filme europene

Investigații internaționale: Hidden Assets (2021-2023)

Hidden Assets (2021-2023)
Creator: Peter McKenna
Distribuția: Simone Kirby, Wouter Hendrickx, Cathy Belton

Cu câteva săptămâni în urma scriam despre serialul irlandez ‘Acceptable Risk’ (2017) și o remarcam pe Angeline Ball, actrița care juca rolul unei detective competente și curajoase, pe care aș fi dorit să o revăd în alte filme, poate chiar într-un serial care să se întindă pe durata mai multor sezoane. Iată că dorința mi-a fost îndeplinită mai repede decât speram. De fapt era îndeplinită din 2021 deja, când fusese filmat primul sezon din ‘Hidden Assets’, un alt serial detectiv irlandez, creat de Peter McKenna, abordând din nou un caz complex, o ancheta internațională cu ramificații în lumea terorismului, a marilor afaceri economice și a politicii. Detectiva Emer Byrne din primul serial a devenit acum Emer Berry, deși nu avem niciun fel de explicație sau indiciu în legătură cu schimbarea de nume. Spre deosebire de multe alte seriale de acest fel, ‘Hidden Assets’ nu intră deloc în viețile particulare ale eroilor detectivi, ceea ce nu înseamnă că nu remarcăm că eroina principală este suspect de singură. Asta îi permite, desigur, să-și dedice zilele și nopțile anchetelor, dar nu o face insensibilă la prezența bărbaților din jur. În noul serial există și un partener care posibil să-i trezească mai mult decât interesul profesional în persoana inspectorului de politie belgian Christian De Jong împreună cu care va forma echipă de la un moment încolo. Legătura lor, în pofida unor indicii, nu se dezvoltă însă pe plan romantic.

Povestea este captivantă, bine scrisa, și cele șase episoade se succed repede pentru spectatori. Emer Berry este acum șefa unui departament al poliției din Dublin care se ocupă de delicte economice de tipul fraudelor bancare, evaziunilor fiscale și transferurilor ilegale de fonduri. De Jong anchetează la Anvers un atac terorist cu bombă în care și-au pierdut viață vreo 15 persoane. Ambele anchete duc la același personaj, un afacerist irlandez suspect de fraude fiscale, care era și proprietarul apartamentului din Anvers de unde plecase teroristul sinucigaș și în care fusese găsit cadavrul unei femei. În plus, sora suspectului, o femeie bogată stabilita în Belgia și cu relații în lumea finanțelor și a politicii din această țară, este proprietara unei întreprinderi care asigură transporturi maritime și în care fusese angajată victima. Cum sunt legate cele două afaceri? Poliția irlandeză și cea belgiană încep să colaboreze și cele două anchete se unesc într-un caz complex și interesant.

‘Hidden Assets’ are tot ceea ce trebuie pentru a-i mulțumi pe amatorii de seriale detective. Formatul de șase episoade cu o lungime de aproape o oră fiecare permite dezvoltarea unei intrigi complexe și cunoașterea personajelor principale – polițiști, suspecți și cei din jurul lor. Scenariul este scris de două scenariste – ceea ce se vede în crearea unor personaje feminine interesante și credibile – și de Wouter Hendricks, actorul care interpretează rolul polițistului belgian. Ritmul acțiunii este alert, personajele bine definite, soluțiile diferitelor probleme care se ivesc de-a lungul anchetei credibile. În afară de rolurile celor doi detectivi mai există un personaj – cel intepretat de actrița Cathy Belton – care ar merita un serial al său. Este vorba despre o analistă financiară care dezleagă pe tabla albă și pe ecranele laptopurilor ițele cele mai încâlcite ale unor afaceri financiare globale, complicate și suspecte. Finalul lasă câteva probleme rezolvate doar pe jumătate, ceea ce crează premizele celui de-al doilea sezon. Nu l-am văzut încă, dar sunt destul de dezamăgit căci am citit că Angeline Ball nu mai este protagonistă. Pot doar să sper că Emer Berry a fost avansată într-un post și mai interesant, căci asta este viața polițiștilor.

Nota: 8/10

(Sursă fotografii: )

Articole similare

The Kids Are All Right (2010)

Delia Marc

You Will Meet a Tall Dark Stranger (2010)

Dan Romascanu

Pompeii (2014)

Andreea Andrusca

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult