Filme Filme americane

Fiecare cu adevărul său. „Pieces of Her” (Netflix, 2022)

Pieces of Her (Netflix, 2022)
Creator: Charlotte Stoudt
Distribuția: Toni Collette, Bella Heathcote, Jessica Barden

În ultima perioadă, nu am suficient timp să văd filme noi, iar aparițiile care sunt nu-mi prea satisfac apetitul și curiozitatea. Sunt adepta acelor producții cu efect slow, în care acțiunea și ideile se împletesc într-un dans, iar finalul… ca o gură proaspătă de aer sau ca o lovitură în plex. Cam așa a fost serialul „Pieces of Her”, apărut pe Netflix, în regia lui Charlotte Stoudt, cu Toni Collette și Bella Heathcote în rolurile principale.

Laura și Andy sunt mamă și fiică. Prima – specialist în comunicare și supraviețuitoare a unui cancer, cea de-a doua – ofițer într-un call centru. Cele două au o relație frumoasă, din care lipsește prezența unor bărbați. De fapt, există unele figuri masculine, dar sunt atât de pasagere încât nu le influențează calitatea vieții. Retrase în inima Belle Isle, un spațiu în care nu se întâmplă mai nimic, cele două decid să iasă la un prânz. Toate bune și frumoase, până în incinta restaurantului își face apariția un tip înarmat care începe să ucidă. Cele două au doar o cale: să supraviețuiască! Dar ce va ieși la iveală după? 

Toni Collette oferă o interpretare de excepție în rolul Laurei, redând cu ușurință dualitatea personajului său. Abilitatea ei de a trece de la o mamă iubitoare la o femeie bântuită de trecutul său este atât convingătoare, cât și captivantă. Interpretarea Bellei Heathcote completează prestația lui Collette, reflectând eficient vulnerabilitatea și reziliența personajului său. Chimia dintre cele două actrițe adaugă un strat de autenticitate relației lor de pe ecran.

Trebuie să spun că acest serial este genul care se consumă cu lentoare. Primele câteva episoade sunt mai degrabă axate pe deconstrucția personajelor, pe a le scoate în vileag caracterul, natura și trecutul, lucruri absolut indispensabile pentru a înțelege contextualitatea. 

Deși are note relativ mici pe platformele de critică, producția mi s-a părut foarte bine construită, cizelată pe elementele de deconspirare a personajelor, iar schimbarea planurilor temporale îi oferă spectatorului posibilitatea de a înțelege evoluția evenimentelor, de la un capăt la altul. 

Din părțile pozitive ale filmului se cuvine să menționăm: 

  • construcția istoriei – expunerea la contextualitatea, o cheie importantă pentru înțelegerea narațiunii filmografice. 
  • personajele bine sincronizate cu jocul actorilor. Pe mine m-au convins, mai ales pentru că au putut să seteze o imagine de ansamblu foarte credibilă. 
  • plot twist-urile care nu m-au dezamăgit. Linia de subiect a fost atât de bine condusă încât n-am putut să prognozez care va fi finalul. 

„Pieces of Her” este un thriller captivant care explorează temele identității, familiei și impactul secretelor din trecut asupra prezentului. Cu joc actoricesc puternic și o narațiune bine construită, serialul oferă un amestec inedit de suspans și dramă. Netflix a livrat din nou un serial care nu doar că distrează, dar provoacă introspecția asupra naturii identității și limitelor la care se poate ajunge pentru a-i proteja pe cei dragi.

Disponibil pe Netflix.

Nota: 7/10

Articole similare

Bani negri (pentru zile albe), o producție HBO România – o plăcută și neașteptată surpriză artistică

Tudor-Costin Sicomas

Înscrie-te chiar azi la Academia Nevermore, locul în care trăiește magia!

Corina Moisei-Dabija

Portret la patru mâini cu o coloană sonoră de milioane: The Sisters Brothers (2018)

Iulia Dromereschi

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult