Carti Sex in literatura

Sex în literatură (1) – Alessandro Baricco

emausDacă tot citim multe cărți, de ce să nu vă aducem și ceva incitant. Așa că inaugurăm o nouă rubrică, intitulată ”Sex în literatură”, unde vom da legătura scriitorilor și operelor acestora, unde vor fi citate câteva dintre scenele de sex, pudice sau nu, descrise în literatura care trece prin mâinile noastre.

Incitant sau nu, repudiate sau nu, rămâne ca voi, cititorii, să hotărâți… Enjoy!

“În general prietenele noastre cred, ca şi noi, în Dumnezeul Evangheliei, şi asta înseamnă că se vor mărita virgine, deşi în Evanghelie nu se vorbeşte despre asta. Aşa că felul nostru de a face sex constă în a petrece ore întregi atingându-ne, în timp ce vorbim. Nu ajungem să terminăm niciodată. Aproape niciodată. Noi, băieţii, mângâiem toată pielea la care ajungem, şi uneori ne vârâm mâna sub fustele lor, dar nu întotdeauna. Ele însă ne ating imediat sexul, pentru noi ne desfacem pantalonii şi uneori chiar ni-i dăm jos.

Asta se întâmplă în locuinţe în care părinţi, fraţi, surori sunt dicolo, în spatele uşii, şi oricine poate intra dintr-un moment în altul. Deci facem totul într-o nesiguranţă pândită de pericol. Deseori nu există decât o uşă întredeschisă între păcat şi pedeapsă, şi din cauza asta simţim în acelaşi timp plăcerea de a atinge şi frica de a fi descoperiţi, dorinţa şi remuşcarea, topite într-o unică emoţie pe care noi o numitm, cu o splendidă precizie, sex: îi cunoaştem fiecare nuanţă şi îi apreciem minunata derivare din compexul de vinovăţie, a cărui variantă, printre altele, este. Dacă cineva crede că este un mod infantil de a vedea lucrurile, n-a înţeles nimic. Sexul înseamnă păcat, să crezi că e inocent înseamnă o simplificare căreia i se supun doar nefericiţii.” (pag. 47-48)

(”Emaus”, de Alessandro Baricco, Editura Humantas Fiction)

Articole similare

Sex în literatură (38): Andrei Ruse, Cristian Vasile și sexul anal în interbelic

Jovi Ene

Sex în literatură (2) – Bill Bryson despre dormitor

Jovi Ene

Sex în literatură (32): Kenzaburō Ōe și monotonia sexului

Jovi Ene

4 comments

codrut constantinescu 28 ianuarie 2013 at 10:42

Ne-ai dat de gol, mai Jovi cu aceasta intrebare „de ce să nu vă aducem și ceva incitant?” Ai perfecta dreptate, nimic nu este mai incitant si excitant ca sexul iar restul recenziilor de pe blog sunt palide reflexii ale realitatii culturale sau nu…Iti dai seama ca dupa ce inauguram o astfel de rubrica cine naiba sa mai citeasca despre razboiul sovieto-poln din 1919-21 sau mai stiu eu ce…

Reply
Jovi 28 ianuarie 2013 at 10:53

De toate pentru toți…
Fiecare articol are cititorii lui 🙂

Reply
codrut constantinescu 28 ianuarie 2013 at 13:48

Dar din exprimarea ta rezulta ca celelalte art nu sunt incitante…Ai nororc ca nu a vazut Delia..

Reply
Jovi 28 ianuarie 2013 at 11:05

Plus că respectăm targetul cultural… ”Sexul în literatură”, nu în filmele porno 🙂

Reply

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult