Stiri

Teatrul Nostru ianuarie 2016: „Actorul din biblioteca” – one-man show muzical

Afis Actorul din Biblioteca Teatrul de pe Lipscani micPe 17 ianuarie, la ora 19:00 fix, Atelier Alternativ de la Teatrul de pe Lipscani deschide portile unei biblioteci imaginare si va invita la one-man-show-ul muzical „Actorul din biblioteca”, o productie marca Teatrul Nostru.

Ce se poate întâmpla noaptea, când toate luminile unei biblioteci se sting? Oare cărţile pot prinde viaţă? Credeţi că personajele voastre preferate duc o existenţă palpabilă în sala unei biblioteci întunecate? Ce aţi spune dacă statuile ce împodobesc un asemenea spaţiu s-ar trezi peste noapte şi ar trăi poveşti de viaţă ca şi voi? Întrebări… întrebări… întrebări… Răspunsurile le veţi găsi doar alături de Tadeus Mincă (actor) şi Mihai Dunărinţu (violonist) în one-man-showul muzical “Actorul din bibliotecă”.

Odată cu lansarea acestui proiect, compania independentă “Teatrul Nostru” îşi propune crearea unui altfel de spectacol, unui alfel de teatru. Trăim în “epoca regizorului”. Dar noi ne dorim să readucem în prim-plan actorul. Să recreăm actorul-vedetă. Astfel, “Actorul din bibliotecă” este al doilea spectacol al “Teatrului Nostru” care aduce în lumina rampei personalitatea creatoare a actorului şi permite publicului să intre în culisele realizării actului teatral. “Actorul din bibliotecă” este o provocare, atât pentru privitor, cât şi pentru interpreţi. Alăturarea unui instrumentist live – în acest caz, un tânăr violonist (Mihai Dunărinţu – student anul IV la Conservatorul din Bucureşti, clasa maestrului Gabriel Croitoru) de mare talent – actorului care dă viaţă diverselor personaje va provoca imaginaţia publicului, dar şi puterea de muncă a celor doi artişti.

Veniţi să vedeţi “Actorul din bibliotecă” – nu veţi regreta. Veţi râde, veţi plânge, veţi fi amuzaţi, vă veţi relaxa, veţi învăţa. Dar, cel mai important, veţi pleca acasă mai bogaţi, mai gânditori şi veţi fi, cu siguranţă, transformaţi!

Actorul din bibliotecă – un one-man-show muzical

(texte de William Shakespeare, A.P. Cehov, Matei Vişniec, George Topârceanu, Claudia Postelnicescu şi o canava de commedia dell’arte)

Distribuţia:

Statuia actorului – Tadeus Mincă

Statuia violonistului – Mihai Dunărinţu (anul IV, Conservatorul din Bucureşti, clasa Gabriel Croitoru)

Scenariu şi concept – Tudor Sicomaş

Design grafic – Sebastian Ghiţă

Articole similare

Evenimente Polirom si Cartea Romaneasca la Bookfest 2014

Jovi Ene

Câştigătorii volumului „Filmul surd în România mută”, oferit de Editura Polirom

Jovi Ene

Câteva știri din lumea filmului românesc (27 aprilie – 3 mai 2015)

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult